Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 104 MBA Program dalam Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa 2023

104 MBA Program dalam Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa 2023

Gambaran keseluruhan

Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah ijazah siswazah yang diperoleh oleh pelajar yang telah menunjukkan penguasaan kajian perniagaan. Gelaran ini adalah salah satu yang paling popular dan terkenal di seluruh dunia. Program akademik canggih ini sering mengambil masa dua atau tiga tahun untuk diselesaikan.

Apakah MBA dalam Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa? Kajian mengenai perniagaan dan cara syarikat boleh beroperasi di seluruh dunia adalah apa yang membuat topik ini unik dari program MBA yang lain. Bidang ini sering meneroka perniagaan dan kewangan dengan penekanan pada hubungan global pada tahap yang lebih sengit daripada ijazah sarjana muda. Kursus-kursus dalam jenis program ini termasuk pengurusan sumber manusia, pembuatan dasar, pengurusan operasi, etika, pemasaran dan organisasi.

Pelajar yang belajar di peringkat akademik ini boleh mendapat banyak ciri-ciri bermanfaat yang boleh digunakan dalam persekitaran peribadi dan profesional, termasuk perundingan yang kuat dan kemahiran berkomunikasi. Pelajar-pelajar ini sering menilai dasar-dasar data dan perniagaan, yang dapat membantu mereka mengasah kemahiran analisis yang mengagumkan juga.

Kos untuk memperoleh MBA sering bergantung kepada banyak faktor. Program dengan kursus yang lebih diperlukan biasanya lebih mahal daripada program yang lebih pendek, walaupun jenis universiti atau lokasi sekolah dapat meningkatkan atau menurunkan keseluruhan tuisyen. Pelajar prospektif harus meneliti dan membandingkan kos program yang berbeza untuk membuat keputusan yang tepat.

Kerjaya dalam pentadbiran perniagaan antarabangsa banyak dan boleh merangkumi pelbagai industri. Graduan dengan MBA sering lebih mudah diupah dalam jawatan kepimpinan berbanding orang lain dengan ijazah sarjana muda sahaja. Ramai graduan telah bekerja sebagai ahli ekonomi, penganalisis kewangan, pengurus pemasaran, pengurus sumber manusia, pakar perdagangan, broker saham dan pakar perhubungan awam.

Sekiranya anda mempertimbangkan pilihan kajian untuk mendapatkan ijazah dalam perniagaan antarabangsa, meneroka pelbagai peluang di seluruh dunia. Banyak sekolah menawarkan program pengajian luar negara atau mempunyai kursus dalam talian supaya anda boleh belajar dari rumah. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • MBA
  • Pengajian Perniagaan
  • Pentadbiran Perniagaan
  • Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (104)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian