Keystone logo

31 MBA Program dalam Pengajian Pentadbiran Sumber Manusia Pengurusan Sumber Manusia 2024

Penapis

Penapis

  • MBA
  • Pengajian Pentadbiran
  • Sumber Manusia
  • Pengurusan Sumber Manusia
Bidang pengajian
  • Pengajian Pentadbiran (31)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MBA Program dalam Pengajian Pentadbiran Sumber Manusia Pengurusan Sumber Manusia

Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah pilihan pengajian yang popular untuk pelajar yang berharap dapat mengembangkan kemahiran kepimpinan, menduduki pekerjaan yang lebih tinggi, dan / atau mengembangkan peluang rangkaian. Program MBA biasanya menawarkan kurikulum yang menyentuh pelbagai aspek pengalaman pengurusan perniagaan moden.

Apakah MBA dalam Pengurusan Sumber Manusia? Banyak pelajar MBA memilih untuk memberi tumpuan kepada bidang khusus dalam kajian pentadbiran perniagaan, dan sumber manusia semakin menjadi salah satu cabang yang lebih dicari. Hubungan antara pekerja, majikan, pengurus dan ruang kerja adalah teras kajian sumber manusia. Pelajar mengambil kursus seperti tingkah laku organisasi dan pengurusan strategik dan dilatih untuk berkhidmat sebagai peguam bela untuk pekerja serta mengambil bahagian dalam merekrut dan menemuramah proses penggajian baru.

Pelajar yang mengikuti ijazah ini boleh mencapai pelbagai kemahiran yang mereka akan ambil bersama mereka ke dalam tenaga kerja. Kemahiran dalam perundingan, tingkah laku organisasi dan pengantaraan adalah hanya sedikit yang dapat diperoleh dari kursus ini.

Kos untuk MBA dalam Pengurusan Sumber Manusia berbeza-beza mengikut panjang pengajian, lokasi sekolah dan sama ada program itu ditawarkan dalam talian atau dalam suasana bilik darjah. Pelajar mempunyai pelbagai pilihan dan harus dapat mencari program yang sesuai dengan keperluan kewangan mereka sendiri.

Selagi terdapat majikan dan pekerja, akan ada pasaran pekerjaan yang mantap untuk profesional sumber manusia. Graduan MBA dalam program Pengurusan Sumber Manusia biasanya adalah calon yang layak untuk pekerjaan seperti perunding HR, pengurus sumber manusia, profesional sumber manusia antarabangsa, pakar sumber manusia bukan keuntungan, perunding pendidikan pekerja, pengurus latihan dan pembangunan, perekrut eksekutif dan sumber manusia pakar IT.

Terdapat peluang pendidikan dalam talian dan di tempat untuk memperoleh MBA dalam Pengurusan Sumber Manusia. Fikirkan tentang apa yang anda mahu dan tentukan pilihan mana yang sesuai. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.