Keystone logo

9 MBA Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Pengurusan Risiko 2024

Penapis

Penapis

  • MBA
  • Pengajian Ekonomi
  • Kewangan
  • Pengurusan Risiko
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (9)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MBA Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Pengurusan Risiko

Ijazah perniagaan adalah berguna dalam banyak cara. Terdapat banyak peluang pekerjaan yang berlainan disediakan untuk mereka yang mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam bidang perniagaan. Apabila anda memilih untuk mengikuti Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan, anda akan mendapat manfaat daripada tumpuan kepada bidang khusus, seperti pengurusan penipuan.

Apakah yang dimaksudkan dengan Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Penipuan? Ia adalah kursus pengajian perniagaan yang menumpukan pada penipuan. Topik yang dibincangkan termasuk perakaunan forensik, penilaian risiko, kecurian identiti, penipuan komputer, analisis kewangan, pengauditan dan banyak lagi. Dalam banyak kes, tesis atau disertasi meliputi penyelidikan asal yang dikehendaki sebelum menamatkan pengajian. Program biasanya mengambil masa dua tahun untuk disiapkan, tetapi boleh mengambil lebih banyak masa untuk pelajar-pelajar yang bekerja sambil menamatkan pengajian.

Meneruskan ijazah sarjana dalam pentadbiran perniagaan dalam penipuan mempunyai banyak manfaat. Ia membuka peluang kerjaya yang unik, dan kebanyakan program boleh didapati siap talian.Mendapatkan MBA juga merupakan batu loncatan ke arah ijazah kedoktoran.

Berapa banyak ia akan kos untuk mendapatkan MBA pengurusan penipuan bergantung kepada di mana anda mengambil kelas anda dan berapa lama program ini berlangsung. Ia adalah penting bahawa anda berhati-hati penyelidikan program pilihan anda untuk mengetahui apa jenis kos yang terlibat. Anda juga akan perlu membuat keputusan jika ia adalah lebih baik untuk anda untuk mengambil kelas dalam talian atau di kampus.

Pelajar yang berjaya menamatkan MBA dalam Pengurusan Penipuan mungkin layak untuk beberapa kerjaya yang berkaitan dengan perniagaan, terutamanya jawatan yang berkaitan dengan penyiasatan, peraturan-peraturan kewangan dan keadilan jenayah. Pilihan kerjaya mungkin termasuk pakar pencegahan kehilangan, pemeriksa bank, juruaudit, penipuan penyiasat, pegawai pematuhan dan jawatan lain. Pelajar yang membuat keputusan untuk melanjutkan ijazah kedoktoran boleh mencari kedudukan yang lebih tinggi, seperti pengawal selia persekutuan dan penyiasat, terbuka kepada mereka.

Kebanyakan aplikasi untuk MBA pengurusan penipuan boleh disiapkan dalam talian.Pelajar mungkin perlu ijazah sarjana muda dalam bidang yang sesuai dan layak atau GMAT skor GRE sebelum memohon untuk program. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.