Keystone logo

3 MBA Program dalam Pengurusan Projek Pembinaan 2024

Penapis

Penapis

 • MBA
 • Pembinaan
 • Pengurusan Projek Pembinaan
Bidang pengajian
 • Pembinaan (3)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  MBA Program dalam Pengurusan Projek Pembinaan

  Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah jenis ijazah lanjutan yang direka untuk pelajar yang mengikuti kerjaya dalam perniagaan. Laluan pendidikan ini adalah program intensif yang biasanya mengambil masa dua tahun untuk diselesaikan. Ramai pelajar memilih untuk mendapatkan MBA setelah mendapat gelar sarjana dalam bidang perniagaan.

  Apakah MBA dalam Pengurusan Projek Pembinaan? Program sarjana jenis ini mengkaji permintaan dan tanggungjawab di belakang reka bentuk lancar dan penyelesaian projek pembinaan. Pelajar mungkin menghadapi kursus mengenai sistem cukai, kemahiran pengurusan, undang-undang komersial, undang-undang buruh, pengurusan sumber manusia, bekalan dan permintaan, jenis pasaran, ekonomi, undang-undang pentadbiran dan tanggungjawab korporat. Topik ini direka bentuk untuk membantu siswazah mempersiapkan kedudukan penyeliaan di syarikat pembinaan atau firma bangunan.

  Terdapat banyak kemahiran seorang pelajar pengurusan projek pembinaan yang boleh diperolehi, termasuk kebolehan organisasi yang tinggi dan taktik komunikasi interpersonal yang kuat. Pelajar-pelajar ini juga cenderung untuk mendapatkan keupayaan untuk memimpin orang lain untuk mencapai matlamat. Semua kemahiran ini mempunyai aplikasi di tempat kerja dan dapat membantu para graduan berjaya dalam usaha peribadi juga.

  Kos untuk mendapatkan ijazah lanjutan boleh berbeza-beza bergantung kepada lokasi dan jenis sekolah yang menawarkan ijazah dan bilangan kursus yang diperlukan untuk menyelesaikan keperluan program. Pelajar mungkin boleh menggunakan bantuan kewangan atau wang bea siswa untuk mengimbangi kos program ijazah.

  Bidang pengurusan projek pembinaan boleh membawa kepada kerjaya yang memuaskan. Seorang pelajar dengan ijazah sarjana dalam mata pelajaran ini boleh memperbaiki peluangnya untuk memperoleh kedudukan di atas pelajar dengan ijazah sarjana muda sahaja. Kedudukan pekerjaan yang berpotensi dalam bidang ini termasuk jurutera jalan raya, arkitek teknikal, juru ukur bangunan dan jurutera awam. Kedua-dua syarikat pembinaan swasta dan kerajaan sering mencari pekerja berpendidikan dalam bidang ini.

  Banyak program lepasan termasuk pilihan MBA boleh didapati di seluruh dunia, dan anda boleh mempertimbangkan program yang menawarkan kursus dalam talian atau sambilan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.