Keystone logo

125 MBA Program dalam Pengajian Perniagaan Pengurusan Perniagaan 2024

Penapis

Penapis

  • MBA
  • Pengajian Perniagaan
  • Pengurusan Perniagaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (125)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MBA Program dalam Pengajian Perniagaan Pengurusan Perniagaan

Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah ijazah lanjutan yang diberikan kepada individu yang mengikuti pengajian tinggi dalam pengurusan perniagaan. Operasi, perakaunan, kewangan dan pemasaran umumnya diliputi dalam program MBA.

Apakah MBA dalam Pengurusan Perniagaan? Kursus-kursus yang ditawarkan dalam program ini secara umumnya bertujuan untuk membangunkan pemahaman pelajar terhadap persekitaran perniagaan global dan bagaimana pengurus, pengarah dan pemilik perniagaan membuat keputusan eksekutif. Penekanan yang kuat boleh diletakkan pada kepemimpinan dan pembangunan perniagaan, dan pengajar mungkin berusaha untuk memberi kuasa kepada pelajar untuk berfikir di kaki mereka dan untuk membangunkan penyelesaian yang berkesan untuk isu sensitif masa dengan sedikit maklumat. Kajian boleh merangkumi pemasaran strategik, proses perniagaan, kerja strategi, inovasi dan kepimpinan lintas budaya.

Individu program ini sering berjalan dengan banyak sifat dan kemahiran yang mengagumkan, seperti kemahiran analitik dan kepimpinan yang kuat, keahlian yang akan menolong mereka dengan baik dalam apa jua keadaan dalam kehidupan. Tambahan pula, graduan biasanya menunjukkan inisiatif, disiplin dan pemahaman yang sistematik mengenai ekonomi global.

Kos MBA dalam Pengurusan Perniagaan boleh berbeza dari universiti ke universiti. Oleh kerana harga bergantung kepada lokasi dan tempoh program, pelajar harus melakukan penyelidikan sebelum memohon kepada program.

Peranan biasa bagi pemegang gelaran sarjana ini termasuk penganalisis kewangan, penganalisis perniagaan, akauntan, jurubank, penganalisis data dan Ketua Pegawai Eksekutif. Sesetengah kurang biasa tetapi hanya sebagai jawatan yang lumayan termasuk pengurus pemasaran, pengurus risiko, broker saham, eksekutif jualan, penyelidik operasi dan perunding kemampanan. Perkara yang bagus tentang perniagaan dalam bidangnya ialah ia dapat membuka jalan bagi banyak kerjaya yang menarik di pelbagai industri dan sektor.

Banyak universiti menawarkan program pengurusan perniagaan, dan di mana pelajar memutuskan untuk pergi ke sekolah semuanya bergantung kepada lokasi, anggaran dan jadualnya. Kelas dalam talian adalah mudah untuk mereka yang bekerja dan yang mempunyai keluarga untuk dijaga. Jika anda sudah bersedia untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.