Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 5 MBA Program dalam Pengurusan Organisasi 2024

5 MBA Program dalam Pengurusan Organisasi 2024

Gambaran keseluruhan

Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah ijazah yang dianugerahkan kepada individu yang melengkapkan program yang memberi tumpuan kepada mengajar mereka lebih banyak tentang selok-belok dunia perniagaan. Individu biasanya mengejar MBA untuk mengembangkan peluang kerjaya dan potensi pendapatan mereka.

Apakah MBA dalam Pengurusan Organisasi? Matlamat program ini adalah untuk melengkapkan graduan dengan kepimpinan dan kemahiran organisasi yang mereka perlukan untuk mengurus organisasi yang menguntungkan dari sebarang saiz. Pengajar mungkin berusaha mengembangkan pengetahuan pelajar terhadap kecemerlangan organisasi melalui perspektif pelbagai disiplin. Kursus boleh memberi tumpuan kepada memupuk keupayaan membuat keputusan pelajar dan meningkatkan keupayaan mereka untuk menyelesaikan masalah yang rumit.

Graduan program ini cenderung memiliki kemahiran dan sifat yang diinginkan, termasuk keupayaan untuk berfikir secara kritis dan analitikal dan keupayaan untuk memimpin dengan kuasa. Ciri-ciri ini boleh berfungsi dengan baik dalam bidang atau kedudukan mana pun. Individu juga boleh berjalan kaki untuk bersedia menghadapi cabaran yang dihadapi oleh pasaran global.

Berapa banyak pelajar boleh mengharapkan untuk membayar untuk mengejar ijazah induk dalam pentadbiran perniagaan semuanya bergantung. Lokasi, tempoh program dan mod yang mana dia menerima pendidikannya memberi kesan kepada kos akhir.

Satu ijazah dalam pengurusan organisasi boleh membuka banyak pintu untuk graduan. Banyak industri dan organisasi boleh mendapat manfaat daripada seseorang yang mempunyai kemahiran dan sifat yang betul. Sesetengah jawatan graduan yang mungkin berharap untuk mengejar termasuk perunding pembangunan organisasi kanan, strategi komunikasi dalaman, perunding pengambilalihan bakat, perancang organisasi dan perunding pembangunan, pengurus projek digital dan pakar perisikan.

Banyak institusi akademik menawarkan MBA dalam Pengurusan Organisasi, tetapi di mana pelajar akhirnya berakhir bergantung kepada lokasi dan kelenturannya. Sekiranya pelajar mempunyai tanggungjawab lain, kursus dalam talian mungkin merupakan pilihan yang paling mudah. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • MBA
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Organisasi
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (5)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian