Keystone logo

9 MBA Program dalam Pengajian Perniagaan Keusahawanan Pengurusan Keusahawanan 2024

Penapis

Penapis

  • MBA
  • Pengajian Perniagaan
  • Keusahawanan
  • Pengurusan Keusahawanan
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (9)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MBA Program dalam Pengajian Perniagaan Keusahawanan Pengurusan Keusahawanan

Sekiranya anda ingin mengejar kerjaya anda dalam perniagaan, maka Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) mungkin merupakan ijazah sarjana yang sempurna untuk anda. Kemahiran dan pengalaman yang diperoleh melalui kursus dan kajian kes boleh menyediakan anda untuk berjaya dalam pelbagai tetapan perniagaan.

Apakah MBA dalam Pengurusan Keusahawanan? Ia merupakan program ijazah lanjutan yang menambah kursus kursus keusahawanan ke kurikulum MBA tradisional. Kerja kursus ini membantu pelajar mempelajari bagaimana untuk mengenal pasti peluang pasaran baru, membangunkan produk atau idea, membuat rancangan perniagaan dan ramalkan hasil dengan tepat. Mereka yang lulus dari program tersebut sering mempunyai alat yang diperlukan untuk berkembang maju sebagai usahawan bebas (usahawan), usahawan perkongsian dan persekitaran korporat di mana minda keusahawanan diperlukan untuk berjaya.

Pelajar yang mengikuti pengajian MBA dalam bidang Pengurusan Keusahawanan diberi peluang untuk meningkatkan kemahiran perniagaan mereka sambil berkembang secara kreatif sebagai usahawan. Akibatnya, mereka bukan sahaja mampu berinovasi tetapi berjaya meneroka usaha baru sama ada mereka bekerja secara mandiri atau menuju penglibatan strategik sebagai sebahagian daripada syarikat Fortune 500.

Kos untuk mendapatkan MBA dalam Pengurusan Keusahawanan akan berbeza bergantung kepada program. Pelajar prospektif harus meneliti secara teliti sekolah-sekolah dan program-program yang menarik minat mereka untuk memastikan mereka dapat menanggung kosnya.

Sarjana yang menamatkan pengajian dengan MBA dalam Pengurusan Keusahawanan dapat bekerja dalam pelbagai peranan, sebagai tambahan kepada pemilikan perniagaan. Kemahiran yang diperoleh daripada program ini boleh digunakan dalam peranan seperti pengurus pembangunan perniagaan, pengurus produk kanan atau pengarah pemasaran. Dengan kedudukan ini semakin kompetitif, individu yang pemikiran kreatifnya boleh membawa kepada peluang pendapatan baru sering dipandang tinggi.

Program MBA dalam Keusahawanan boleh didapati di kolej, universiti dan institusi lain di seluruh dunia. Sama ada secara peribadi atau maya, ada program yang tersedia untuk memenuhi pelbagai keperluan penjadualan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.