Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 9 MBA Program dalam Pengurusan Kejuruteraan 2024

9 MBA Program dalam Pengurusan Kejuruteraan 2024

Gambaran keseluruhan

Walaupun sesetengah orang mungkin digunakan untuk melakukan pekerjaan yang besar untuk sebuah syarikat kejuruteraan, pengurus mesti mempunyai keupayaan untuk mempengaruhi kerja yang baik. Pendapatan Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Kejuruteraan boleh memberi anda alat yang anda perlukan untuk berjaya dalam lain terkemuka di jabatan kejuruteraan anda.

Apakah yang dimaksudkan dengan Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Kejuruteraan? Ijazah ini bertujuan untuk menyediakan graduan untuk jawatan pengurusan kanan dalam industri pembuatan atau kejuruteraan. Walaupun memberi tumpuan kepada konsep teras yang berkaitan dengan perniagaan dan pengurusan, pelajar juga meneliti strategi pembuatan, pengurusan rantaian bekalan dan teknologi. Program boleh lepas daripada satu hingga dua tahun, dan banyak memerlukan projek siap sebelum tamat pengajian.

Pendapatan ijazah tuanmu pentadbiran perniagaan dalam pengurusan kejuruteraan adalah cara yang baik untuk melonjakkan diri anda ke dalam kerjaya yang lebih tinggi gaji yang. Banyak kursus boleh disiapkan dalam talian, yang juga membuat program itu merayu kepada pelajar pertengahan kerjaya.

Berapa banyak MBA anda berakhir berharga anda bergantung kepada di mana anda menghadiri sekolah dan berapa lama program ini berlangsung. Kos mengambil kursus dalam talian mungkin berbeza daripada menghadiri kelas di kampus. Untuk memahami sepenuhnya kos terlibat, adalah penting untuk berhati-hati penyelidikan program yang anda sedang mempertimbangkan.

Pendapatan MBA dalam Pengurusan Kejuruteraan adalah idea yang baik untuk mereka yang baru bermula dalam perniagaan atau bagi mereka yang sudah ditubuhkan pada kerjaya mereka. Kebanyakan graduan program itu akan bekerja sebagai pengurus untuk syarikat kejuruteraan, yang mereka usahakan selepas kajian dan banyak pengalaman kerja mereka. Pendidikan yang diperolehi daripada pendapatan seperti ijazah membolehkan graduan untuk dimuatkan ke dalam mana-mana beberapa jawatan kanan di peringkat dalam semua jenis perniagaan.

Dalam banyak kes, memohon kepada apa-apa program MBA, bakal pelajar hanya perlu memohon secara dalam talian. Anda mungkin perlu telah memperoleh ijazah sarjana muda atau mempunyai pengalaman kerja yang relevan untuk diterima untuk beberapa program.Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • MBA
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan
  • Pengurusan Kejuruteraan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (9)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian