Keystone logo

16 MBA Program dalam Pengurusan Hotel 2024

Penapis

Penapis

 • MBA
 • Pelancongan dan Hospitaliti
 • Pengurusan Hotel
Bidang pengajian
 • Pelancongan dan Hospitaliti (16)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  MBA Program dalam Pengurusan Hotel

  Bekerja ke arah tahap yang maju seperti MBA benar-benar boleh mendapat manfaat orang yang mencari pelbagai pekerjaan yang berbeza. Terdapat banyak kawasan tumpuan apabila mempertimbangkan bekerja ke arah Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan.

  Sesetengah orang mungkin tertanya-tanya, "Apakah yang dimaksudkan dengan MBA di Hotel dan Pengurusan Pelancongan?" Pelajar yang mengikuti MBA di Hotel dan Pengurusan Pelancongan akan mempunyai masa yang lebih mudah mendapatkan kaki mereka di pintu bidang yang amat kompetitif dan sering lumayan hospitaliti dan pelancongan . Program ini menyediakan keseimbangan bermaklumat antara perkhidmatan hospitaliti dan kemahiran kepimpinan dan teori pengurusan. Peserta yang berjaya untuk program ini akan mempelajari kemahiran pengurusan am bagi industri perkhidmatan, pemasaran dan teknik inovasi, dan hasil dan pengurusan aset.

  Prospek pertumbuhan dalam industri pelancongan adalah sangat positif, dan industri yang terus berkembang pada kadar yang mengagumkan sebagai individu dan keluarga pergi pada pelayaran dan percutian dan perniagaan menghantar pekerja mereka pada perjalanan perniagaan. Graduan daripada program ini akan mempunyai peluang yang lebih besar untuk mencari tempat di hotel dan industri pelancongan yang berkembang pantas itu. Dari kapal persiaran ke pusat peranginan lima bintang, terdapat banyak jawatan pengurusan dan peluang yang mungkin terbuka kepada graduan.

  Kos MBA dalam program Hotel dan Pengurusan Pelancongan berbeza mengikut negara dan lokasi oleh institusi yang berkenaan. Pelajar perlu mendapatkan dalam hubungan secara langsung dengan institusi berkenaan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kos program mereka dan apa-apa bantuan atau pinjaman kewangan pilihan. Kebanyakan program antara satu hingga tiga tahun.

  Siswazah dari program ini mempunyai peluang yang lebih besar untuk mendapatkan jawatan dalam pelbagai kerjaya hospitaliti, termasuk jawatan pengurusan hotel, strategi pemasaran taman tema, tempahan perjalanan, dan kapal pelayaran atau pengurusan resort. Program ini melengkapkan graduan dengan alat-alat yang mereka perlukan untuk mendapatkan kedudukan korporat peringkat tinggi di hotel dan pelancongan dan membuat keputusan penting mengenai pemasaran dan penginapan untuk pelancong. Individu yang berminat dalam bidang keusahawanan hospitaliti akan mempelajari kemahiran penting dan maklumat yang akan membantu mereka mencapai kejayaan dalam usaha keusahawanan.

  &nbsp

  Semua pelajar prospek yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai menerima MBA di Hotel dan Pengurusan Pelancongan perlu mendapatkan dalam hubungan secara langsung dengan institusi yang menawarkan program ini.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.