Keystone logo

1 MBA Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Awam 2024

Penapis

Penapis

 • MBA
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Awam
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (1)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  MBA Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Awam

  Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah pencapaian akademik yang diperolehi selepas siswazah siswa dari sebuah sekolah perniagaan. Program ijazah melibatkan kajian mendalam mengenai subjek yang berkaitan dengan perniagaan. Graduan yang mencapai kehormatan ini mungkin mendapat peluang kerjaya yang lebih besar dalam industri swasta, kerajaan dan organisasi awam.

  Apakah MBA dalam Pengurusan Awam? Ijazah ini menawarkan latihan yang membolehkan para pelajar memenuhi peranan pengurusan dalam kerajaan persekutuan, negeri dan tempatan. Arahan dalam bilik darjah biasanya tertumpu kepada subjek pengurusan seperti kepimpinan, pemasaran, perakaunan, analisis data, strategi dan operasi. Program ini umumnya terdiri daripada kurikulum teras, kursus khusus dan pilihan. Dalam banyak keadaan, kelas diajar oleh profesor yang bekerja di sektor awam. Modul pembelajaran mungkin termasuk ceramah, persembahan dan projek pasukan. Tempoh program biasanya satu tahun hingga dua tahun.

  Pelajar yang memperolehi Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Awam kerap membangunkan kemahiran penyelesaian masalah dan analisis yang sangat baik. Kemahiran ini dapat membantu organisasi mencapai matlamat sosial. Di samping itu, mereka boleh membangunkan sifat-sifat kepimpinan yang membantu mereka cemerlang dalam semua bidang kehidupan.

  MBA dalam Pengurusan Awam mempunyai kos yang berbeza. Sekolah mempunyai pelbagai yuran dan tuisyen. Penting bagi pelajar untuk menilai dengan teliti setiap institusi sebelum membuat keputusan muktamad.

  Graduan dengan MBA dalam Pengurusan Awam boleh menggunakan pengetahuan pengurusan mereka untuk pelbagai situasi pekerjaan. Terdapat permintaan pakar-pakar ini dalam kerajaan, pendidikan, penjagaan kesihatan dan kewangan. Kerja yang dilakukan adalah berbeza. Jenis lulusan tajuk pekerjaan mungkin termasuk pengurus perkhidmatan pelanggan, pegawai pinjaman, pentadbir kontrak, penganalisis anggaran, pengurus cawangan dan pentadbir faedah. Para profesional ini sering dijangka memberikan penyelesaian yang mampan.

  Banyak universiti menawarkan Master of Business Administration dalam Pengurusan Awam. Pelajar yang lebih suka belajar di rumah boleh mendapat manfaat daripada mengambil kelas dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.