Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai MBA Program dalam Pemasaran Farmaseutikal dalam Philadelphia, Amerika Syarikat 2023

1 MBA Program dalam Pemasaran Farmaseutikal dalam Philadelphia, Amerika Syarikat 2023

Gambaran keseluruhan

Philadelphia adalah bandar terbesar Pennsylvania negeri ini. Bersama-sama dengan kemudahan pendidikan tinggi bandar ini terkenal dengan seni dan budaya. Di pantai timur, Philadelphia adalah bandar kedua paling pelajar tertumpu.

Program pemasaran farmaseutikal menyediakan individu untuk memenuhi keperluan perniagaan kompleks syarikat farmaseutikal dan melengkapkan pelajar dengan pemahaman yang menyeluruh tentang sains di sebalik ubat-ubatan. Pelajar boleh mempelajari fisiologi, kimia dan farmakologi sambil juga mempelajari tentang amalan perniagaan dalam industri penjagaan kesihatan.

Amerika Syarikat kekal sebagai destinasi paling popular di dunia untuk pelajar antarabangsa. Universiti di AS mendominasi kedudukan dunia dan negara ini juga menawarkan pelbagai lokasi pengajian yang menarik. Sistem universiti negeri disubsidi sebahagiannya oleh kerajaan negeri, dan mungkin mempunyai banyak kampus yang tersebar di seluruh negeri, dengan ratusan ribu pelajar.

Sarjana pentadbiran perniagaan (MBA) adalah ijazah profesional yang diberikan kepada mereka yang mengkaji pengurusan perniagaan di sebuah sekolah perniagaan. Pelbagai bentuk analisis dan strategi dilindungi termasuk operasi, pemasaran, kewangan, dan perakaunan.

Baca lagi

Penapis

  • MBA
  • Amerika Syarikat
  • Pengajian Pemasaran
  • Pemasaran
  • Pemasaran Farmaseutikal
Bidang pengajian
  • Pengajian Pemasaran (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan