Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 4 MBA Program dalam Insurans 2024

4 MBA Program dalam Insurans 2024

Gambaran keseluruhan

Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah ijazah serba boleh. Terdapat banyak arah yang berbeza yang anda boleh pergi dengannya, dan banyak kerjaya yang berbeza yang anda boleh berakhir dalam. Pendapatan MBA dalam Insurans membolehkan anda untuk fokus kajian anda pada sektor perniagaan penting yang memerlukan kakitangan yang berkelayakan dan berpendidikan.

Apakah MBA dalam Insurans? Kursus kajian memberi tumpuan kepada tajuk teras dalam perniagaan, serta mata pelajaran berkaitan insurans. Ia adalah biasa untuk mencari kelas yang meliputi belanjawan, ekonomi, pengurusan risiko, undang-undang insurans dan banyak lagi. Dalam banyak kes, pelajar dikehendaki telah mempunyai ijazah sarjana muda dalam bidang yang berkaitan dengan perniagaan dan PNG minimum sebelum memohon untuk program itu. Kajian cenderung kepada kira-kira dua tahun dan boleh melibatkan latihan sebelum tamat pengajian.

Terdapat banyak manfaat untuk melengkapkan MBA dalam Insurans, termasuk kelayakan untuk kerjaya yang berjaya dalam bidang insurans.Kursus biasanya boleh didapati dalam talian, yang juga membuat ijazah ini pilihan yang baik untuk pelajar-pelajar di seluruh dunia yang memerlukan pilihan pembelajaran jarak jauh.

Jika anda membuat keputusan untuk pergi untuk kajian anda dan panjang program ini akan memberi kesan kepada kos akhir. Anda juga mungkin ingin mengambil kira latihan anda, yang boleh atau tidak boleh menyediakan anda dengan upah. Sebelum memohon untuk program, menyelidik dengan teliti bagi memastikan anda memahami semua kos yang terlibat.

Siswazah dari insurans MBA program mungkin layak untuk beberapa kerjaya yang berbeza dalam industri insurans, termasuk penganalisis kewangan, penjagaan kesihatan pengurus produk dan penaja jamin. Walaupun ijazah sarjana muda boleh memberi anda permulaan yang baik dalam setiap bidang ini, mendapatkan MBA boleh membantu anda pergi lebih jauh dalam setiap profesion daripada ijazah sarjana muda.

Sebelum memohon MBA dalam Insurans, pelajar perlu Ijazah Sarjana Muda dalam bidang yang berkaitan, PNG minimum dan GMAT atau GRE skor.Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

 • MBA
 • Pengajian Ekonomi
 • Insurans
Bidang pengajian
 • Pengajian Ekonomi (4)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian