Keystone logo

36 MBA Program dalam Pengajian Perniagaan Perniagaan Analisis Perniagaan 2024

Penapis

Penapis

  • MBA
  • Pengajian Perniagaan
  • Perniagaan
  • Analisis Perniagaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (36)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MBA Program dalam Pengajian Perniagaan Perniagaan Analisis Perniagaan

MBA adalah Sarjana Pentadbiran Perniagaan. Secara amnya memerlukan komitmen selama dua tahun untuk menyelesaikan, dan penyempurnaan program menggambarkan pemahaman penuh aspek perniagaan yang difokuskannya.

Apa itu MBA dalam Perniagaan Analytics? Kerumitan menjalankan perniagaan sering memerlukan proses dan prosedur dianalisis untuk memastikan keberkesanannya. Itu benar mengenai kewangan dan jualan. Untuk mengetahui kekuatan anda dan membina kelemahan anda, anda mesti dapat mengukur data dengan betul dan membuat kesimpulan yang bermakna dari itu. Ijazah dalam analisis perniagaan boleh memberi anda kemahiran yang diperlukan untuk mengatur data kompleks ke dalam kesimpulan yang dapat diurus untuk meneruskan aspek mana pun firma.

Manfaat program sedemikian akan sering digunakan untuk kehidupan profesional dan peribadi anda. Anda mungkin belajar atau meningkatkan kebolehan seperti penganggaran, pengurusan masa, dan kemahiran pangkalan data.

Program seperti ini selalunya berbeza-beza mengikut kos, bergantung kepada tempat yang anda pilih untuk mendaftar. Sekolah pilihan anda boleh memberikan butiran mengenai programnya jika anda menghubunginya secara langsung.

Kerjaya dalam bidang analisis perniagaan bervariasi dari syarikat swasta ke pemasangan kerajaan untuk bebas. Anda mungkin memilih untuk pergi bekerja untuk syarikat besar yang ditubuhkan yang memerlukan mata baru pada proses lama. Cawangan-cawangan kerajaan yang berbeza mempunyai keperluan yang berbeza untuk individu yang mahir dalam analisis perniagaan, dari juruaudit kepada pengurus dan pengarah. Anda juga boleh memilih untuk mendidik orang ramai, dengan menjadi seorang profesor kolej atau penulis untuk penerbitan industri. Sebagai alternatif, anda mungkin memilih untuk pergi ke perniagaan untuk diri sendiri, bekerja sebagai kontraktor kepada perniagaan lain yang memerlukan perkhidmatan anda secara jangka pendek.

Satu program dalam analisis perniagaan boleh didapati di mana sahaja anda berada, sama ada di sekolah berhampiran anda atau dalam format dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.