Keystone logo

51 MBA Separuh Masa Program dalam Pengajian Perniagaan 2024

Penapis

Penapis

  • MBA Separuh Masa
  • Pengajian Perniagaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (51)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MBA Separuh Masa Program dalam Pengajian Perniagaan

Bagi kebanyakan pelajar, bahagian yang paling sukar didaftarkan dalam program tuan adalah mengimbangi pekerjaan dan keluarga mereka dengan pendidikan mereka. MBA paruh waktu membolehkan pelajar melanjutkan pendidikan mereka dan menerima pengetahuan pakar dalam bidang kerjaya yang mereka pilih tanpa mengorbankan bidang lain dalam kehidupan mereka.

Apakah MBA sambilan dalam Pengajian Perniagaan? Biasanya direka untuk memberi pelajar pemahaman yang mendalam tentang bagaimana fungsi perniagaan di setiap peringkat, jenis program ini biasanya menggunakan kursus yang berfokus pada topik seperti teknik pemasaran, strategi perniagaan, pelaksanaan, dan kewangan. Pelajar biasanya belajar bagaimana menavigasi dasar perniagaan yang kompleks sambil mengambil kursus mengenai teori pengurusan. Beberapa kursus pendidikan umum seperti perakaunan dan penulisan juga boleh dimasukkan untuk mengetengahkan pengetahuan pelajar mengenai dunia perniagaan.

Pelajar biasanya mengembangkan beberapa kemahiran penting semasa mereka mendaftar dalam MBA sambilan dalam Pengajian Perniagaan. Kemahiran kepimpinan boleh menjadikan pelajar calon yang kuat untuk promosi pekerjaan pada masa akan datang, dan kemahiran analisis boleh membantu mereka menavigasi dunia perniagaan. Kompetensi yang kuat dalam komunikasi dapat membantu pelajar dalam kehidupan profesional dan peribadi mereka.

Kos program MBA sambilan berbeza di kalangan universiti. Setiap sekolah mempunyai yuran pengajian yang ditetapkan sendiri, dan faktor-faktor seperti lokasi kelas juga boleh menjejaskan harga.

Dengan MBA sambilan dalam Pengajian Perniagaan, pelajar biasanya layak untuk pelbagai kerjaya. Banyak yang bekerja sebagai usahawan dan melancarkan syarikat mereka sendiri. Orang lain lebih suka mengambil kedudukan sebagai penganalisis atau perunding perniagaan. Bagi mereka yang menikmati pekerjaan kreatif, kerjaya sebagai pengurus pemasaran atau eksekutif pengiklanan boleh didapati. Pelajar yang lebih suka bekerja dengan nombor kadangkala mencari pekerjaan sebagai pengurus pampasan, penasihat kewangan, atau penganalisis data.

Di seluruh dunia, universiti memudahkan pelajar mendapat akses ke pendidikan tinggi dengan menawarkan kursus dalam talian. Walaupun MBA paruh waktu biasanya ditawarkan dalam talian dan di kampus, mengambil kelas dalam talian biasanya memberikan fleksibiliti kepada pelajar. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.