Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 7 MBA Separuh Masa Program dalam Perniagaan 2023/2024

7 MBA Separuh Masa Program dalam Perniagaan 2023/2024

Gambaran keseluruhan

Program MBA sambilan sering membolehkan pelajar memperoleh ijazah lanjutan dengan komitmen masa yang lebih rendah daripada program MBA yang paling tradisional. Kursus kursus yang diperlukan boleh disebarkan dalam tempoh yang lebih lama untuk membolehkan pelajar membuat masa bekerja untuk kedua-dua kerjaya dan pengajian mereka.

Apakah MBA dalam Perniagaan? Secara amnya, MBA sambilan dalam Perniagaan adalah ijazah lanjutan yang menyokong para pelajar untuk mencapai matlamat kerjaya mereka dengan memberikan pemahaman yang komprehensif mengenai bidang perniagaan. Dengan asas pengetahuan yang luas, para pelajar boleh mengambil kursus berfokus perniagaan termasuk pemasaran, ekonomi, perakaunan, kewangan, undang-undang perniagaan, dan pengurusan, dan pelajar mungkin boleh mengambil kursus khusus dalam topik seperti pelaburan.

Graduan dengan MBA sambilan dalam Perniagaan biasanya akan memperoleh beberapa kemahiran yang berguna di tempat kerja, seperti perancangan. Di samping itu, kemahiran matematik dan pengurusan kewangan boleh berguna dalam pelbagai peranan perniagaan dalam sektor swasta, awam dan bukan keuntungan.

Program MBA sambilan boleh berbeza-beza, dan juga kos yang berkaitan. Panjang pengajian, institusi, dan program spesifik lain sering mempengaruhi kos akhir. Pelajar prospektif harus meneliti kos program untuk memastikan bahawa program adalah pilihan kewangan yang berdaya maju.

Oleh kerana MBA sambilan dalam program Perniagaan seringkali memberikan asas pengetahuan yang luas, graduan mungkin bersedia untuk memasuki pelbagai kerjaya. Graduan cenderung tertarik kepada peranan seperti bank pelaburan, pengurus jualan, ketua pegawai kewangan, pengurus rantaian bekalan, dan pengurus pemasaran. Selain itu, graduan biasanya sesuai dengan peranan seperti perancang media, guru, atau penganalisis data.

Dengan profesional yang sibuk, program MBA sambilan boleh didapati secara dalam talian dan secara peribadi untuk memenuhi keperluan pelajar. Lokasi program sering terdapat di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • MBA Separuh Masa
  • Pengajian Perniagaan
  • Perniagaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (7)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian