Keystone logo

44 MBA Separuh Masa Program dalam Pengajian Perniagaan Pentadbiran Perniagaan 2024

Penapis

Penapis

  • MBA Separuh Masa
  • Pengajian Perniagaan
  • Pentadbiran Perniagaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (44)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MBA Separuh Masa Program dalam Pengajian Perniagaan Pentadbiran Perniagaan

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) adalah ijazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang memberikan pemahaman yang kuat dan praktikal tentang dunia perniagaan. Ia sangat serba boleh dan menyediakan pelajar untuk kedudukan pengurusan di pelbagai bidang.

Apakah MBA paruh waktu dalam Pentadbiran Perniagaan? Semasa program ini, peserta diberi gambaran mendalam ke dalam dunia perniagaan melalui kursus seperti kewangan, perakaunan, pemasaran, etika perniagaan dan ekonomi. Pentadbiran perniagaan sering sinonim dengan pengurusan perniagaan; oleh itu tumpuan khusus sering diberikan kepada latihan pengurusan dan kepemimpinan untuk mempersiapkan graduan untuk kedudukan pengurusan pertengahan.

Salah satu kemahiran yang paling berharga yang diperoleh melalui program MBA paruh waktu ini ialah kepimpinan, yang membantu graduan berjaya dalam apa jua kerjaya yang mereka pilih untuk diikuti. Di samping itu, kemahiran praktikal dalam operasi perniagaan dan ekonomi menyediakan asas untuk pemahaman yang kuat terhadap amalan perniagaan dan cara terbaik untuk menerapkannya dalam situasi dunia sebenar.

Kos MBA sambilan sangat bergantung pada kadar pengajian anda. Harga juga akan berbeza dari sekolah ke sekolah. Untuk mendapatkan idea yang tepat mengenai tuisyen dan yuran untuk program pilihan anda, sebaiknya hubungi pejabat kemasukan institusi pendidikan secara langsung.

Apabila berjaya menyelesaikan MBA dalam program Pentadbiran Perniagaan, graduan sering layak untuk kedudukan peringkat pengurusan dalam perniagaan dalam pelbagai bidang dalam syarikat-syarikat dari semua saiz. Tajuk pekerjaan yang mungkin termasuk pengurus pemasaran, penganalisis perniagaan dan pengurus pembangunan perniagaan. Sesetengah graduan memilih untuk mengikuti jalan keusahawanan dan memulakan perniagaan mereka sendiri menggunakan pengetahuan mereka yang baru diperoleh.

Oleh kerana populariti MBA dalam Pentadbiran Perniagaan, sekolah-sekolah di seluruh dunia menawarkan program ini. Ramai pelajar memilih untuk melengkapkan MBA paruh waktu secara dalam talian, memberi mereka fleksibiliti yang lebih tinggi untuk bekerja semasa pengajian mereka. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.