Keystone logo

1 MBA Separuh Masa Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Projek 2024

Penapis

Penapis

 • MBA Separuh Masa
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Projek
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (1)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular locations

  MBA Separuh Masa Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Projek

  Sarjana Pentadbiran Perniagaan separuh masa, atau MBA, biasanya merupakan ijazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang memberi tumpuan kepada satu atau lebih bidang pengurusan perniagaan. Kebanyakan sekolah memerlukan anda mempunyai pengalaman dalam perniagaan sebelum memohon program ini.

  Anda mungkin masih tertanya-tanya, apakah MBA sambilan dalam Pengurusan Projek? Dalam sebarang struktur perniagaan, ada projek yang perlu diselesaikan tepat pada waktunya dan dalam anggaran tertentu. Untuk memenuhi keperluan ini, kebanyakan program memerlukan pemilihan teras termasuk strategi pengurusan dan kewangan. Dalam program sekolah tertentu, anda boleh memberi tumpuan kepada pelaporan kewangan dan alat yang berkaitan dengan tugas itu, atau kepentingan etika dan tanggungjawab sosial.

  Melengkapkan ijazah yang lebih tinggi sering memerlukan organisasi dan pengurusan masa, dua kemahiran yang anda boleh harapkan untuk belajar ketika mengikuti MBA. Kemahiran ini juga digunakan untuk kehidupan harian anda dan boleh menjadikan anda lebih cekap. Kemahiran lain yang mungkin anda dapati ialah pengetahuan tentang program komputer canggih, yang boleh membantu anda menggunakan program bukan perniagaan lain untuk tujuan peribadi.

  Kos MBA sambilan sebahagian besarnya bergantung kepada tempat anda melanjutkan pelajaran. Sesetengah perkara yang perlu dipertimbangkan semasa membuat belanjawan anda termasuk yuran pendaftaran, kos buku, penginapan dan makanan. Bekerja pada waktu separuh darjah ini sering bermakna anda boleh menyebarkan kos ini dalam tempoh yang lebih lama, yang dapat membuat anggaran lebih mudah.

  Dengan MBA dalam Pengurusan Projek, anda boleh mencari pelbagai jawatan dalam struktur perniagaan standard. Pengurus projek, penganalisis projek dan pengarah operasi hanya beberapa tajuk kerja yang anda boleh memohon. Prinsip-prinsip dalam program ijazah ini juga boleh digunakan untuk mengurus projek-projek dalam bidang bukan keuntungan, sekolah dan institusi perubatan. Jika anda memberi tumpuan kepada etika pengurusan perniagaan, maka anda boleh mencari kerja di dalam dunia undang-undang sebagai pengurus kontrak dan rundingan, pengurus portfolio, dan banyak lagi.

  Program MBA dalam pengurusan projek boleh didapati di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.