Keystone logo

7 MBA Separuh Masa Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan 2024

Penapis

Penapis

 • MBA Separuh Masa
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (7)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  MBA Separuh Masa Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan

  Setelah mendapat ijazah sarjana muda, ramai orang memilih untuk meneruskan Pentadbiran Perniagaan Sarjana untuk memberi mereka kelebihan dalam pasaran kerja kompetitif hari ini. MBA menyediakan pengetahuan dalam pengurusan dan operasi perniagaan dan boleh dipelajari secara sambilan, yang membolehkan pelajar memperoleh pengalaman kerja semasa pengajian mereka.

  Apakah MBA sambilan dalam Pengurusan? Tidak kira betapa hebatnya produk atau perkhidmatannya, perniagaan tidak akan berjaya jika tidak diurus dengan betul. MBA dalam Pengurusan mengajar para pelajar untuk memahami pelbagai aspek operasi perniagaan, termasuk pemasaran, kewangan, ekonomi, strategi dan analisis, sambil memberi perhatian khusus untuk menyediakan asas yang kukuh dalam amalan terbaik pengurusan dan kemahiran kepimpinan.

  Pengetahuan praktikal yang diperoleh dalam operasi perniagaan membantu graduan berjaya dalam karier mereka dari hari ke hari. Walau bagaimanapun, sama pentingnya adalah kemahiran lembut yang dipelajari, seperti komunikasi dan analisis, yang membantu graduan berkembang dalam semua aspek kehidupan. Kemahiran ini juga merupakan tulang belakang strategi pengurusan yang kuat.

  Tuisyen dan bayaran untuk MBA akan berbeza-beza bergantung kepada universiti, universiti atau sekolah perniagaan yang dipilih. Ini adalah salah satu daripada banyak faktor yang calon pelajar perlu menyelidik sebelum memilih program tertentu. Adalah lebih baik untuk menghubungi pejabat kemasukan secara langsung untuk maklumat lanjut mengenai kos.

  Dengan memilih pengkhususan ini, graduan dengan MBA dalam Pengurusan mendapati diri mereka bersedia untuk masuk terus ke dalam kedudukan pengurusan apabila tamat pengajian. Jawatan ini boleh di jabatan kewangan, jabatan pemasaran, bekerja dalam jualan / pembangunan perniagaan atau dalam strategi dan operasi. Tajuk kerja boleh termasuk pengurus pemasaran, ketua operasi atau penganalisis kewangan. Graduan juga mungkin mempunyai alat yang diperlukan untuk memulakan perniagaan mereka sendiri.

  Terdapat pilihan untuk mempelajari MBA sambilan dalam Pengurusan di negara-negara di seluruh dunia. Ijazah dalam talian juga popular, kerana ia membolehkan fleksibiliti ditambah dan pelajar boleh belajar di institusi antarabangsa tanpa perlu berpindah. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.