Keystone logo

5 MBA Separuh Masa Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan 2024

Penapis

Penapis

  • MBA Separuh Masa
  • Pengajian Ekonomi
  • Kewangan
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (5)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

MBA Separuh Masa Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan

Program MBA sambilan boleh menjadi penyelesaian yang sempurna untuk membantu para profesional yang sibuk bergerak dalam kerjaya mereka, memberikan kemahiran penting untuk tempat kerja hari ini. Program ijazah lanjutan ini sering merangkumi kursus berkaitan dengan kemahiran perniagaan dengan jadual yang kurang sengit daripada program sepenuh masa, dengan lebih baik membolehkan keseimbangan sekolah dan kerja.

Calon pelajar mungkin tertanya-tanya apa yang masanya MBA dalam Kewangan? MBA sambilan dalam bidang Kewangan biasanya merupakan ijazah perniagaan lanjutan dalam bidang kewangan. Kerja kursus sering meliputi latihan perniagaan teras dalam subjek seperti ekonomi, pemasaran, perakaunan, dan statistik, bersama dengan topik kewangan, perbankan, dan pelaburan seperti niaga hadapan dan opsyen dan muflis. Program mungkin memberikan lebih banyak penekanan terhadap perniagaan atau kewangan, atau memberikan keseimbangan kedua bidang yang berkaitan.

Graduan dengan MBA sambilan dalam Kewangan kerap mengembangkan beberapa kemahiran yang berguna termasuk kaedah pengurusan. Kemahiran pengurusan dan analisis kewangan boleh berguna dalam pelbagai pekerjaan.

Tidak semua program MBA sepenuh masa mengenakan jumlah yang sama. Kos boleh berbeza-beza bergantung kepada pelbagai faktor termasuk kolej atau universiti tertentu, serta panjang pengajian. Meneliti kos program dan mempertimbangkan sumber kewangan dapat membantu calon pelajar membuat keputusan yang tepat.

MBA sambilan dalam Kewangan biasanya menyediakan graduan untuk kerjaya dalam mana-mana bidang. Graduan mungkin bersedia untuk peranan seperti bank komersil atau pelaburan, ketua pegawai kewangan, penganalisis kewangan, dan pengarah kewangan. Di samping kerjaya, kemahiran dan pengalaman yang difokuskan secara kewangan dengan MBA sambilan dalam Kewangan, boleh menyediakan siswazah untuk jawatan termasuk pentadbir, pemilik perniagaan, dan ketua pegawai eksekutif.

Program sambilan untuk mendapatkan MBA sering terdapat di institusi di seluruh dunia. Program dalam talian boleh didapati sebagai tambahan kepada program tradisional yang terdapat di kampus. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.