Keystone logo
Vlerick Business School

Vlerick Business School

Vlerick Business School

pengenalan

Vlerick Business School ialah sekolah perniagaan antarabangsa yang mendapat akreditasi tiga kali ganda di tengah-tengah Eropah - menduduki tempat nombor satu di Benelux untuk pendidikan eksekutif dan 19 di Eropah. Kami mempunyai kepakaran khusus dalam Transformasi Digital, Keusahawanan & Inovasi, Penjagaan Kesihatan, Tenaga dan Perkhidmatan Kewangan. Selain daripada hubungan rapat kami dengan KU Leuven dan Universiti Ghent – dan pakatan strategik kami dengan Universiti Peking dan Universiti Stellenbosch Business School – kami sentiasa membina rangkaian rakan kongsi korporat kami di seluruh dunia.

Misi kita

Langsung. Belajar. lompat.

Ketika André Vlerick mendirikan sekolah itu lebih dari 65 tahun yang lalu, dia membangunnya berdasarkan kepercayaan yang kuat terhadap kekuatan perniagaan sebagai sumber kemajuan dan kemakmuran. Dan walaupun visi itu tidak berubah hingga hari ini, dunia di mana kita menginginkan kemajuan dan kemakmuran berkembang maju telah berubah.

Perubahan global yang berterusan dan perkembangan teknologi yang pesat mengganggu banyak pasaran. Itulah sebabnya kita memerlukan pembuat perubahan positif dengan visi yang berakar pada mimpi.

 • Hiduplah impian anda.

Impian kita memberi bahan, makna, dan hala tuju hidup kita. Dan di bawah keadaan yang betul, ia membolehkan kita menyentuh kehidupan orang lain dan memberi kesan kepada dunia di sekeliling kita. Tetapi tidak kira seberapa dekat atau jauh impian anda, satu perkara yang pasti: anda memerlukan keberanian untuk mengambil langkah pertama itu.

Di Vlerick, kami menyediakan tanah yang subur untuk impian anda untuk berakar, berkembang dan akhirnya berkembang maju. Untuk merapatkan jurang antara bermimpi, berani, dan melakukan.

Kami memberi anda inspirasi, pengetahuan, dan sokongan rakan sebaya untuk menggalakkan anda mewujudkan impian anda.

 • Belajar secara berterusan.

Dalam dunia yang cepat berubah, masa depan adalah milik mereka yang mempunyai kapasiti dan keinginan untuk terus belajar. Untuk mengikuti perkembangan yang pantas dengan perubahan di sekeliling kita tetapi juga untuk mengambil kira perspektif kita sendiri yang berkembang. Itulah sebabnya di Vlerick, kami terus mencabar pelajar dan peserta kami untuk mencabar diri mereka sendiri dan status quo. Kerana anda hanya boleh memimpin apabila anda terus belajar.

Sebagai sekolah perniagaan dan komuniti yang lebih luas, kami di Vlerick menganggap diri kami tidak terkecuali. Sama seperti anda, kami tahu bahawa anda sama ada berinovasi atau mati. Itulah sebabnya kami terus memikirkan kembali perjalanan pembelajaran Vlerick, menyediakan pelbagai kaedah dan pengalaman mengajar - sama ada di lokasi atau dalam talian - untuk mewujudkan pembelajaran dengan impak.

Kerana itulah yang mendorong seluruh komuniti Vlerick: mencabar diri anda selalu, jadilah pelajar selalu.

 • Lompat dengan yakin.

Pengalaman Vlerick anda bukan sahaja akan mewarnai fikiran anda, meluaskan perspektif anda dan membuka peluang baharu, ia juga akan memberi anda sokongan yang anda perlukan untuk melangkah ke hadapan. Lompatan iman berdiri di antara pengetahuan, kemahiran, dan alat yang telah anda perolehi dan gunakannya untuk memimpin dengan tujuan. Dan untuk mengubah pengetahuan menjadi tindakan.

Kerana lompatan itulah yang terletak di tengah-tengah tujuan kita sendiri: untuk menjadi magnet yang menarik pemimpin yang berdaya usaha, mencetuskan semangat mereka, dan menyalurkannya menjadi kuasa positif untuk perubahan.

Kerana kita tahu bahawa kejayaan mempunyai potensi untuk memberi inspirasi dan magnet kepada orang lain, mencipta kesan riak yang impaknya boleh dirasai di seluruh dunia. Apa yang anda perlukan adalah untuk membuat lompatan.

Pendekatan Pembelajaran Kami

Anda melompat ke hadapan. Kami memberi kuasa kepada anda.

Untuk berkembang maju dalam persekitaran perniagaan yang sentiasa berubah hari ini bermakna membuat komitmen untuk belajar – dan bekerjasama dengan organisasi yang mengubah permainan yang pendekatan bersepadu dan praktikalnya memastikan anda berada di hadapan.

Di Vlerick kami mencipta ruang di mana anda boleh melibatkan diri dalam pembelajaran yang bertenaga, penuh inspirasi dan sangat interaktif. Di sinilah anda melompat ke dalam pendekatan baharu, belajar daripada melakukan, berkongsi dan menyerap – dan menjalani kehidupan profesional yang anda impikan selama ini.

Dan anda boleh melakukannya kerana LIMA JANJI yang kami buat untuk anda.

# 1. Keselamatan Anda = Keprihatinan Kami

Pengalaman Vlerick sentiasa mengenai mempunyai ruang yang selamat untuk mencuba, meneroka dan disokong semasa anda belajar – dan ini benar sekarang, lebih daripada sebelumnya.

Di kampus, tahap tenaga adalah tinggi – dengan langkah-langkah yang ditetapkan untuk memastikan anda selamat. Oleh itu, anda boleh memberi tumpuan sepenuhnya pada pembelajaran dan menyerap suasana Vlerick.

Dalam kumpulan pembelajaran kecil anda - kumpulan rakan sebaya yang tangkas dan menyokong anda - anda akan mengalami pembelajaran yang intim dan berimpak maksimum dengan jarak fizikal yang selamat.

Dalam talian, anda merasakan kegembiraan dan keterlibatan semasa anda mengambil bahagian dalam cabaran dan bekerjasama dengan rakan sebaya dari seluruh dunia.

Di mana sahaja anda berada dan walau bagaimanapun anda sedang belajar, anda akan sentiasa mengalami ruang yang selamat untuk berfikir di luar kebiasaan, meluahkan idea dan pengalaman anda – dan dikelilingi oleh rakan sebaya dan fakulti yang mendengar, berkongsi dan menyokong.

# 2. Keperluan Masa Depan Anda = Titik Permulaan Kami

Anda meneroka cabaran sebenar yang dihadapi oleh syarikat anda. Anda bermimpi besar, mencabar status quo, temui dunia peluang dan bereksperimen dengan kemahiran baharu.

Pembelajaran mempunyai kesan yang paling besar apabila anda belajar tentang diri anda juga. Dan untuk menjadikan hasil nyata, titik permulaan anda adalah konkrit, relevan dan peribadi – berdasarkan cabaran kehidupan sebenar yang sedang dihadapi oleh organisasi anda, imbasan 360° kekuatan dan kelemahan anda sendiri, tinjauan baru-baru ini, projek dalam syarikat , dan lain-lain.

Kami menggunakan pengalaman dan situasi semasa anda untuk memberi anda alat dan keyakinan untuk mengambil langkah seterusnya dalam pengembangan profesional anda - memberi anda pulangan ketara pelaburan anda.

Anda memilih pendekatan pembelajaran yang paling sesuai dengan anda. Ia boleh menjadi 100% dalam talian dan serba boleh. Atau ia boleh menjadi gabungan pembelajaran dalam kampus dan dalam talian.

# 3. Pembelajaran Anda = Sentiasa Aktif

Di Vlerick, anda memasukkan pengetahuan menjadi tindakan dan tindakan menjadi pengetahuan.

Anda menyelami pengalaman pembelajaran yang sangat interaktif yang terdiri daripada pelbagai format dan aktiviti. Anda bekerja bersama rakan sebaya dari pelbagai latar belakang, berkongsi, belajar dan mengalami buzz tenaga kumpulan.

Segala-galanya disepadukan - daripada simulasi perniagaan, permainan dan lakonan sehinggalah kepada cabaran praktikal, sama ada anda menyelam dalam talian atau di kampus.

Anda menggali lebih mendalam dan memperoleh pandangan teori dan kemahiran praktikal yang anda perlukan untuk membuat perbezaan.

# 4. Rangkaian Vlerick Anda = Komuniti Seumur Hidup

Anda menyertai pelbagai kumpulan yang akan berkongsi pengalaman mereka dan menyokong anda setiap langkah - dan menjadi rakan penting dan kenalan perniagaan sepanjang kehidupan profesional anda.

Fakulti kami mudah didekati dan mudah diakses. Jadi, nikmati kopi atau sembang dalam talian dengan profesor anda dan kongsi pandangan dari seluruh sektor, geografi, pengalaman dan budaya.

Anda mempunyai peluang yang tidak berkesudahan untuk mendengar dan bertemu pakar serta pemimpin kanan daripada pelbagai jenis organisasi.

Anda membuat hubungan antara industri dan rentas sektor. Dan anda berkawan - dan menemui peluang - di seluruh dunia.

# 5. Lompatan Anda ke Hadapan = Ganjaran Kami

Kami memberi anda pengetahuan, alatan dan pemikiran untuk mencabar status quo.

Anda menjadi ejen perubahan dalam organisasi anda – dilengkapi dengan rangka kerja, alatan, pelan tindakan dan keyakinan untuk memberi inspirasi kepada orang lain. Seorang pemimpin yang yakin yang akan memberi impak positif dalam perniagaan dan dalam masyarakat.

Anda boleh bergantung kepada kami untuk menyokong anda semasa anda menyesuaikan diri dan belajar sepanjang kerjaya anda. Misi kami untuk memastikan anda berada di hadapan adalah salah satu sebab kami adalah sekolah perniagaan yang mendapat pengiktirafan tiga kali ganda dan berperingkat teratas.

Perangkaan

  Penarafan

  Kedudukan kami dalam penyenaraian berwibawa mengesahkan kedudukan kami sebagai sekolah perniagaan Eropah peringkat tertinggi. Walaupun kedudukan sebegitu penting, ia bukan keutamaan kami di Vlerick. Kami mempunyai visi kami sendiri tentang pendidikan perniagaan dan struktur penilaian dan penambahbaikan kami sendiri. Matlamat kami adalah untuk memimpin dan bukannya mengikuti proses inovasi.

  Gambaran Keseluruhan Kedudukan Financial Times

  Benelux Eropah dunia Sekolah Perniagaan Eropah (2020) 2 24 / MBA

  2
  4 29
  40 99
  85 Sarjana

  2
  1 28
  19 35
  23 Pendidikan Eksekutif (2020)

  1
  2
  1 17
  17
  16 27
  31
  28

  Semua kedudukan boleh dirujuk di laman web Financial Times .

  Lokasi

  • Reep,1, 9000, Ghent

  • Vlamingenstraat,83, 3000, Leuven

  • Avenue du Boulevard,21, 1210, Brussels

  Soalan