Keystone logo
University of Warsaw, Faculty of Management Mba global
University of Warsaw, Faculty of Management

Mba global

0 Months

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Di kampus

pengenalan

MBA Global

Empat Negara. Dua derajat.

GlobalMBA adalah satu program yang unik yang menyediakan peluang kepada pelajar siswazah untuk menggabungkan kajian kelas intensif dengan pengalaman kediaman di empat negara: Jerman, Poland, China dan Amerika Syarikat. GlobalMBA ditawarkan oleh konsortium empat universiti cemerlang:

 • Cologne University of Applied Sciences
 • Universiti Warsaw
 • Dongbei University of Finance & Economics
 • Universiti Florida Utara


Setiap universiti memilih sekumpulan pelajar kecil yang berfungsi sebagai kohort di seluruh GlobalMBA. Kohort, kira-kira empat puluh pelajar, mengkaji bersama-sama, menghabiskan satu tempoh di setiap institusi. Kurikulum merangkumi kursus dalam aspek antarabangsa setiap disiplin perniagaan, sebagai tambahan kepada kursus mengenai komunikasi antara budaya dan persekitaran perniagaan antarabangsa di setiap negara. Semua arahan dalam bahasa Inggeris.

Pengalaman dan pengetahuan yang diperoleh oleh pelajar GlobalMBA dengan cara hidup, belajar, dan belajar tentang empat negara yang pelbagai dan bekerja rapat dengan pelajar antarabangsa dalam program ini menyediakan mereka untuk kerjaya yang menarik dalam perniagaan antarabangsa.


Kurikulum

Kurikulum GlobalMBA untuk kohort semasa dan seterusnya boleh didapati di pautan di bawah. Untuk memahami jadual, ingat bahawa setiap universiti di konsortium memilih sekumpulan kecil pelajar yang berfungsi sebagai kohort tunggal, belajar bersama sepanjang program. Peluang hidup, belajar, dan perjalanan dengan pelajar dari negara lain merupakan salah satu pengalaman pembelajaran yang paling penting dalam GlobalMBA. Semua arahan dalam bahasa Inggeris.

Kerja berpasukan digunakan secara intensif di GlobalMBA. Secara tradisi setiap pasukan terdiri daripada sekurang-kurangnya seorang pelajar dari setiap institusi, memperdalam aspek intercultural program. Apabila berjaya memenuhi semua keperluan program, setiap pelajar memperoleh dua gelaran sarjana.


Prasyarat

Semua pelajar GlobalMBA, tanpa mengira universiti rumah, mesti memenuhi syarat kemasukan berikut.

 • Pegang ijazah sarjana muda (sarjana) pada masa mereka memulakan GlobalMBA
 • Skor GMAT rasmi (minimum 500) atau GRE (minimum 150 lisan dan minimum 150 kuantitatif)
 • Nota: Oleh kerana pemarkahan semula GRE pada tahun 2011, keperluan kemasukan GRE ini adalah sah untuk musim bunga 2012- musim bunga 2013 kemasukan.
 • Mahir dalam bahasa Inggeris. (Semua arahan dalam GlobalMBA adalah dalam bahasa Inggeris tidak kira bahasa ibunda pelajar.)
 • Telah berjaya menyelesaikan kursus dalam setiap bidang berikut:
 1. Undang-undang perniagaan
 2. Prinsip-prinsip Mikroekonomi
 3. Prinsip Macroekonomi
 4. Pengenalan kepada Perakaunan Kewangan
 5. Pengenalan kepada Pengurusan Kewangan
 6. Prinsip Pemasaran
 7. Prinsip Pengurusan

Mengenai Sekolah

Soalan