Keystone logo
USC-SJTU Global EMBA (GEMBA)

USC-SJTU Global EMBA (GEMBA)

USC-SJTU Global EMBA (GEMBA)

pengenalan

The Global Executive MBA (Gemba) di Shanghai merupakan kerjasama yang kuat antara University of Southern California Marshall Sekolah Perniagaan dan Antai College Shanghai Jiao Tong Universiti Ekonomi & Pengurusan, menangkap terbaik pengalaman pendidikan yang benar-benar global.

pelajar Gemba datang bersama-sama dari seluruh dunia untuk belajar daripada ahli fakulti yang hebat dan berkongsi pengalaman yang tidak ternilai. Program ini menarik keratan rentas luas profesional perniagaan: mereka adalah eksekutif kanan daripada syarikat-syarikat multinasional, awam dan swasta, usahawan dan pemimpin perniagaan milik keluarga.

Manfaat ijazah Gemba adalah terang: kelas relevan diajar oleh fakulti yang hebat, rangkaian global yang cemerlang, dan persahabatan sepanjang hayat dalam seluruh dunia USC Trojan Keluarga.

Gemba PARTNERSHIP

University of Southern California

USC (The University of Southern California) adalah swasta, bukan untuk keuntungan, nonsectarian, universiti penyelidikan, yang diasaskan pada tahun 1880 dengan kampus utamanya di Los Angeles, California. Sebagai universiti penyelidikan swasta tertua California, USC segi sejarah pendidikan sebilangan besar pemimpin perniagaan dan profesional di rantau ini. Dalam dekad kebelakangan ini, universiti itu juga telah memanfaatkan lokasinya di Los Angeles untuk mewujudkan hubungan dengan institusi penyelidikan dan budaya di seluruh Asia dan Lingkaran Pasifik. Mencerminkan status Los Angeles sebagai sebuah bandar raya global, USC mempunyai bilangan terbesar pelajar antarabangsa mana-mana universiti di Amerika Syarikat. Pada tahun 2011, USC telah dinamakan antara Top 10 Dream Kolej dalam negara.

Universiti Jiao Tong Shanghai

Shanghai Jiao Tong University (SJTU) diiktiraf secara meluas sebagai salah satu daripada lima universiti terkemuka China. SJTU ditubuhkan pada tahun 1896 oleh ShengXuanhuai dan oleh itu adalah salah satu universiti tertua di China. SJTU telah dipupuk sejumlah besar individu yang cemerlang dan memberi sumbangan besar kepada kemakmuran negara, terutamanya dalam pembangunan sains dan teknologi. alumni yang terkenal termasuk bekas Setiausaha Agung Parti Komunis Jiang Zemin, pengasas program roket PRC Qian Xuesen, dan beratus-ratus others.More daripada 200 ahli akademik Akademi China Sains dan Akademi Kejuruteraan adalah alumni SJTU.

Marshall School of Business

USC Marshall School of Business ialah penyelidikan swasta dan institusi akademik komited untuk mendidik pemimpin global esok. Disenaraikan sebagai salah satu ini sekolah terkemuka negara untuk perakaunan, kewangan, keusahawanan dan pengajian perniagaan antarabangsa, Marshall juga berkongsi sejarah yang kaya dan komuniti bersemangat sistem akademik USC.

Antai College Ekonomi dan Pengurusan

Seperti halnya dengan institusi induk kami, SJTU, Kolej Antai Ekonomi dan Pengurusan (ACEM) diiktiraf secara meluas sebagai sekolah perniagaan atas lima di China. Dengan badan pelajar seramai hampir 6,000 dan fakulti 200, ACEM terus menerajui pendidikan perniagaan ke hadapan di China dan di Asia. ACEM adalah satu-satunya sekolah perniagaan di China untuk tiga diiktiraf: oleh AACSB, Equis dan AMBA, dan telah disenaraikan oleh Financial Times sebagai No. 2 di China untuk penyelidikan yang berkaitan di peringkat antarabangsa.

Lokasi

  • Shanghai

    Room 102, South Building, Antai College of Economics and Management, Shanghai Jiao Tong University, 535 Fahuazhen Road , 200052, Shanghai

Program

Soalan