Keystone logo
University of Limassol

University of Limassol

University of Limassol

pengenalan

Universiti Limassol ialah kemajuan dari Cyprus International Institute of Management (CIIM), sebuah sekolah perniagaan terkenal yang beroperasi di Cyprus sejak 1990 apabila ia diasaskan sebagai Sekolah Pengajian Tinggi Swasta, oleh sekumpulan eksekutif terkemuka ekonomi Cyprus dan ahli akademik terkenal dari Universiti terkemuka di luar negara.

Beratus-ratus saintis terkenal antarabangsa dari Universiti asing dan ahli akademik Cyprus terkemuka telah mengajar di CIIM. Dalam tempoh 33 tahun CIIM beroperasi, kira-kira 3,000 pelajar Cyprus dan antarabangsa telah belajar dalam 10 program pascasiswazah yang ditawarkan. Sebilangan besar graduan kami menerima biasiswa daripada Republik Cyprus dan Kerajaan seluruh dunia, serta organisasi dan perniagaan Cyprus dan luar negara. Lebih daripada 500 graduan CIIM telah mengisi dan terus mengisi jawatan pengurusan dalam Perkhidmatan Awam, Organisasi Parastatal, Perkhidmatan Pendidikan, dan Kerajaan Tempatan, manakala beratus-ratus graduan menjalankan organisasi dan perniagaan, bukan sahaja di Cyprus tetapi juga di luar negara.

CIIM Innovations Ltd., pemilik CIIM, memohon kepada pihak berkuasa untuk mengubah CIIM menjadi Universiti sebagai pengiktirafan atas kejayaan operasi selama lebih 30 tahun sebagai sekolah pascasiswazah dengan pengiktirafan antarabangsa dan pengembangan beransur-ansur dalam disiplin di luar perniagaan, termasuk sains komputer dan teknologi, ekonomi dan kewangan. Selepas penilaian rapi oleh CYQAA, CIIM telah dinaik taraf kepada universiti, Universiti Limassol (UoL). Tarikh mula operasi universiti adalah pada 1 September 2023.

Lokasi

 • Aglantzia

  21 Akademias Avenue, 2107, Aglantzia

  • Limassol

   3-5 Chaidariou Street, 3020, Limassol

   Soalan