Keystone logo
© Vicky Matthers for the University of Bradford
University of Bradford MBA

University of Bradford MBA

University of Bradford MBA

pengenalan

Ini adalah untuk pemukul besar, penyelesai masalah, dan pemimpin global; Sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan (MBA) di Universiti Bradford boleh menjadi langkah besar seterusnya dalam kerjaya anda. Membangunkan kemahiran strategik, kewangan dan kepimpinan yang anda perlukan untuk melaksanakan di peringkat tertinggi sesebuah organisasi. Berjaya sebagai pengurus, usahawan, pemilik perniagaan, akademik atau perunding.

Direka untuk profesional yang sibuk bekerja, MBA kami menawarkan:

 • Modul teras dalam pengurusan perniagaan, pemasaran, kewangan & ekonomi
 • Portfolio pelbagai pilihan pilihan termasuk ekonomi pekeliling, penjagaan kesihatan, keusahawanan dan perundingan
 • Berbilang tarikh mula (Oktober, Januari, April & Julai)
 • Pilihan belajar hujung minggu
 • Pilihan untuk belajar di kampus Dubai kami atau dari mana-mana sahaja di dunia melalui pembelajaran jarak jauh pada masa yang sesuai dengan anda
 • Pilihan kewangan yang fleksibel

Modul teras menyediakan asas pengurusan, kewangan dan pengetahuan pemasaran yang kukuh dengan kebolehpasaran anda pada masa hadapan. Modul pilihan membolehkan anda menyesuaikan aspek MBA anda untuk mencipta perjalanan pembelajaran yang dipesan lebih dahulu agar sesuai dengan aspirasi kerjaya anda. Projek pengurusan melibatkan kajian mendalam tentang bidang perniagaan pilihan anda.

Anda juga boleh pakar dalam bidang kerjaya baharu yang berkembang pesat dengan MBA Inovasi, Perusahaan dan Ekonomi Pekeliling kami yang unik. Model ekonomi baharu ini bertujuan untuk menggunakan sumber dengan lebih berkesan, menggunakan semula produk dan bahan serta memberikan peningkatan keuntungan.

Kandungan kursus direka bentuk dengan input daripada penasihat industri, termasuk tokoh kanan dari NHS Foundation Trust, Prince Lionheart, Bank of America, WWF, dan Santander.

MBA kami baru-baru ini menerima 10 kedudukan terbaik dunia daripada Financial Times untuk nilai untuk wang, kenaikan gaji untuk graduan MBA tiga tahun selepas tamat pengajian, kepelbagaian demografi pelajar dan mobiliti antarabangsa. Universiti Bradford mempunyai akreditasi Triple-crown daripada AMBA, EQUIS dan AACSB, yang diberikan kepada kurang daripada 1% sekolah perniagaan di seluruh dunia

Mengapa memilih MBA Bradford?

Warisan

 • Sekolah Pengurusan Universiti Bradford ialah salah satu sekolah perniagaan tertua di UK dan mempunyai pengalaman 60 tahun dalam menyampaikan MBA
 • Sekolah Perniagaan telah berada di barisan hadapan dalam inovasi dalam sektor pendidikan perniagaan
 • Ini adalah tahun ke -25 MBA Pembelajaran Jarak Jauh Universiti Bradford
 • Ia adalah salah satu kursus MBA dalam talian global yang paling lama berjalan di dunia

Pentauliahan

Pusat Pengajian Pengurusan kami adalah sebahagian daripada kumpulan elit yang memegang "mahkota tiga kali ganda" akreditasi: AMBA, EQUIS dan AACSB.

Kursus MBA kami juga disahkan oleh Akademi Kepimpinan NHS.

Nilai untuk wang

MBA Pembelajaran Jarak Jauh kami berada di kedudukan nombor 1 di dunia untuk nilai wang.

Metodologi Financial Times mengira bahawa purata gaji alumni kami tiga tahun selepas tamat pengajian, dibahagikan dengan kos pengajian untuk MBA, adalah yang tertinggi di dunia.

Fleksibiliti

Program MBA kami menawarkan anda fleksibiliti untuk belajar dalam talian dari mana-mana sahaja di dunia, dengan pilihan tarikh pendaftaran sepanjang tahun.

Anda boleh mengatur masa belajar anda mengikut komitmen kerja dan rumah sedia ada.

Sambungan

Anda akan menyertai rangkaian luas pelajar MBA semasa, alumni dan kenalan perniagaan.

Rangkaian kami memberi anda akses kepada pembelajaran dalam talian, kerjaya dan perkhidmatan sokongan semasa anda belajar dan selepas tamat pengajian.

Warisan

Sekolah Pengurusan Universiti Bradford meraikan 60 tahun sebagai sekolah perniagaan di barisan hadapan inovasi dalam pendidikan perniagaan, dan 25 tahun menyampaikan MBA Pembelajaran Jarak Jauh. Ini menjadikan MBA Pembelajaran Jarak Jauh sebagai salah satu kursus MBA global yang paling lama berjalan dan paling mantap di dunia.

Membuat perubahan positif kepada masyarakat

MBA Bradford menangani isu-isu besar hari ini. Selepas pandemik, terdapat perubahan budaya dalam pemikiran dengan pemimpin yang bertanggungjawab lebih peka terhadap isu seperti perubahan iklim, kemampanan, kitar semula dan ekonomi pekeliling. Kami mahu anda meneroka peluang yang dibawa oleh ini, menilai kesan peribadi anda terhadap masyarakat dan bagaimana anda boleh menjadi kuasa untuk kebaikan dan membuat perubahan positif di dunia.

Kedudukan

Kedudukan Financial Times 2022

Pada tahun 2022, MBA Pembelajaran Jarak Jauh Kami disenaraikan antara yang terbaik di UK dan dunia untuk beberapa kriteria, seperti yang ditunjukkan di bawah:

 • Nombor 1 di dunia: Nilai Untuk Wang
 • Nombor 3 di UK: Kenaikan Gaji untuk graduan MBA tiga tahun selepas tamat pengajian
 • Nombor 4 di UK: MBA Pembelajaran Jarak Jauh
 • Nombor 4 di dunia: Demografi Pelajar - dengan 72 peratus daripada mereka yang mengikuti kursus dikelaskan sebagai pelajar antarabangsa.
 • Nombor 5 di dunia: 'Mobilitas antarabangsa', yang menilai kewarganegaraan alumni dan lokasi kerja sebelum MBA mereka, selepas tamat pengajian dan tiga tahun selepas tamat pengajian.
 • Nombor 10 di dunia: Kemajuan Kerjaya

MBA Pembelajaran Jarak Jauh kami berada di kedudukan ke-12 di dunia dalam kedudukan MBA Global Dalam Talian Majalah CEO.

Akreditasi

Akreditasi EFMD EquisAkreditasi AMBAAkreditasi AACSB

Lokasi

 • Bradford

  Richmond Road, Bradford, West Yorkshire, United Kingdom, BD7 1DP, Bradford

 • Dubai

  Knowledge park, Dubai UAE, Block 2A, F164, Dubai

  • Toulouse

   1 Place Alphonse Jourdain - CS 66810 TOULOUSE Cedex 7, France, 31068, Toulouse

   Program

    Institusi juga menawarkan:

    Soalan