Keystone logo
Universidad Nebrija

Universidad Nebrija

Universidad Nebrija

pengenalan

Sejak penubuhannya, Universiti Nebrija telah mengekalkan nilai pembezaan model pendidikannya, berdasarkan pengajaran berkualiti dan penyelidikan sebagai penciptaan pengetahuan, dengan latihan komprehensif dalam kemahiran, kecekapan, dan kebolehan semua pelajarnya. Ini adalah prinsip utama untuk mencapai pembangunan bakat individu dan peluang terbaik untuk integrasi profesional.

Falsafah kami adalah untuk belajar dengan melakukan, yang menjadi pengalaman universiti yang unik. Ia adalah pengalaman penting dalam transformasi pelajar ke arah pengetahuan global, untuk membintangi dan memimpin perubahan di mana dia tenggelam. Pelajar "Nebrija" memberi tumpuan kepada pembinaan pengetahuan untuk cabaran penting kehidupan.

Selain itu, terdapat komitmen yang kukuh antara Universiti dan syarikat untuk pembangunan latihan dalam kemahiran profesional, yang menjamin latihan amali yang berkualiti untuk pelajar, untuk mencapai cita-citanya untuk berkembang dalam kehidupan dan intelektual semasa fasa universiti.

Lembaga Pemegang Amanah Universiti Nebrija dan Majlis Akademik, terdiri daripada personaliti yang berkaitan, menghubungkan pengetahuan dan prestij mereka dengan program pengajian dan penyelidikan. Pelajar Universiti Nebrija tahu bagaimana untuk menyatakan sepenuhnya pengetahuan dan kemahiran mereka dalam masyarakat kebangsaan dan antarabangsa di mana mereka akan menjalankan kemahiran profesional mereka.

<img class=" inserted-image image-element img-responsive " title=" <span terjemah= "no">Universidad Nebrija " src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/ elemen/13/135772_135755_FOTOBERZOSANOCHECIENDO40x21.jpg" alt="Universidad Nebrija" data-json=" {"author":"alt="Universidad Nebrija","author_url":"https://www.nebrija.com/en/","source":""} " />

Apakah yang membezakan Universiti Nebrija?

 • Kebolehkerjaan dan orientasi terhadap profesion, dengan latihan di syarikat dan institusi untuk 100% pelajar.
 • Kecemerlangan Akademik dengan pengajaran yang diperibadikan dalam kumpulan kecil, keakraban antara guru dan pelajar, dan pertemuan orang yang berkaitan dari dunia akademik dan profesional.
 • Pengantarabangsaan dengan dwibahasa pelajar antarabangsa di Madrid dan dengan program di luar negara, salah satu pengalaman penting sebelum menamatkan pengajian.
 • Inovasi pedagogi dengan ruang pengetahuan dan pekerjaan untuk menjadi kreatif, berdaya usaha, dan berinteraksi di universiti dengan semua sektor, seperti automobil, seni persembahan, hubungan antarabangsa, komunikasi, dll.

Siapa Antonio de Nebrija

Elio Antonio Nebrija dilahirkan di Lebrija (Seville) - oleh itu nama samarannya - pada tahun 1441. Beliau belajar Kemanusiaan di Universiti Salamanca dan meneruskan pengajian filologinya di Bologna, di mana beliau berinteraksi dengan humanisme Itali. Pengajarannya bermula di Universiti Salamanca, di mana dia menumpukan sebahagian besar hidupnya. Dipanggil oleh Kardinal Cisneros, dia pergi ke Universiti Alcalá untuk mengambil bahagian dalam penerbitan Bible Polyglot, projek yang dia tinggalkan kerana perbezaan dengan kumpulan penterjemah. Tahun-tahun terakhir hidupnya dihabiskan untuk mengajar di Universiti Alcalá, di mana dia meninggal dunia pada tahun 1522.

Humanis termasyhur itu bergelut sepanjang hidupnya untuk memulihkan bahasa Latin berbudaya yang dituturkan oleh Cicero dan Quintilian dan itu semakin hilang daripada ucapan kesat. Untuk ini, dia berdasarkan kaedah semula jadi, yang bermula dari pengetahuan yang baik tentang bahasa Romantik -bahasa rakyat-, sebagai cara terbaik untuk mengelakkan kehilangan budaya Latin itu.

Antara karya beliau yang berikut menonjol: Introductiones latinae (1481), Lexicon latino-castellanum et castellano-latinum (1492), Gramática castellana (1492) dan Reglas de orthographia en la lengua castellana (1517). Daripada kesemuanya, yang paling penting, kerana kesannya dalam filologi Hispanik, ialah mengenai Tatabahasa Castilian, yang merupakan kodifikasi pertama bahasa moden, dan prolognya didedikasikan untuk Ratu Isabel yang Katolik.

Sistem Jaminan Kualiti Dalaman

Sistem Jaminan Kualiti Dalaman ialah set proses yang didokumenkan yang diperlukan untuk mengurus dan mengawal perkembangan aktiviti harian yang betul di Universiti Antonio de Nebrija. Melalui IQAS, keperluan dianalisis, proses ditakrifkan dan tindakan susulan dikekalkan, sambil memastikan penambahbaikan berterusan.

Ini menjadikan Sistem Jaminan Kualiti Dalaman sebagai dokumen hidup, yang mesti disemak dan disesuaikan apabila organisasi atau aktivitinya berubah.

Ia adalah sistem unik yang merangkumi semua pusat dan sekolah yang mana ia terdiri, serta proses yang sepadan. Ia disediakan oleh Unit Teknikal untuk Kualiti (TUQ), di bawah Rektorat Universiti, dengan kerjasama semua jabatan, sama ada akademik dan pentadbiran, dari mana ia disusun. Untuk ini, TUQ telah mengambil kira garis panduan yang dipromosikan oleh ANECA melalui Program AUDIT, yang bertujuan untuk membimbing Universiti dalam reka bentuk Sistem Jaminan Dalaman Berkualiti.

<img class="inserted-image image-element img-responsive" title="alt="Universidad Nebrija" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit /element/13/135771_135754_DSC07192.jpg" alt="Universidad Nebrija" data-json=" {"author":"alt="Universidad Nebrija","author_url":"https://www.nebrija.com/en/","source":""} " />

Anugerah / Kedudukan

Komitmen Universiti Nebrija terhadap kecemerlangan akademik, latihan dalam syarikat terkemuka, inovasi dalam program pelbagai disiplin dan pendidikan antarabangsa, meletakkan Universiti Nebrija di kedudukan teratas dalam kedudukan universiti yang paling penting.

Universiti Nebrija adalah pilihan yang selamat dan data mengesahkannya.

Kedudukan tersebut mengiktiraf Universiti Nebrija berada pada prestasi universiti yang tinggi, akibat daripada elemen pembezaan kami:

 • Kecemerlangan akademik
 • Kebolehkerjaan
 • Orientasi Antarabangsa

Kedudukan

 • U-Ranking 2018 Yayasan BBVA dan Institut Penyelidikan Ekonomi (IVIE).
 • Kedudukan Antarabangsa Bintang QS - Kedudukan Universiti Dunia QS 2019.
 • Kedudukan Ketelusan Universiti 2018 dari Yayasan Komitmen dan Ketelusan.
 • Pengiktirafan Sekretariat Pengajian Tinggi, Sains, Teknologi dan Inovasi Ecuador (SENESCYT).
 • Majalah Ketua Pegawai Eksekutif Kedudukan Global - Program MBA Sekolah Perniagaan Nebrija.
 • Global TOP 100 Sarjana Terbaik dalam bidang Keusahawanan.
 • Pengiktirafan Kementerian Pendidikan Republik Rakyat China.
 • Yayasan Madri+d - DOCENTIA – Model NEBRIJA.
 • Kedudukan 250 Program Ijazah Sarjana oleh El Mundo - Dua ijazah dari Universiti Nebrija menonjol dalam klasifikasi.
 • Kedudukan CYD - daripada Fundación de Conocimiento y Desarrollo (Yayasan Pengetahuan dan Pembangunan).

<img class="inserted-image image-element img-responsive" title="alt="Universidad Nebrija" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit /element/13/135778_135758_IMG_6922.jpg" alt="Universidad Nebrija" data-json=" {"author":"alt="Universidad Nebrija","author_url":"https://www.nebrija.com/en/","source":""} " />

Lokasi

 • Madrid

  Calle de Santa Cruz de Marcenado,27, 28015, Madrid

 • Berzosa

  Calle del Hostal, 28248 Hoyo de Manzanares, Madrid, Spain, 42351, Berzosa

  • Madrid

   Calle de Santa Cruz de Marcenado, 27, 28015, Madrid

   Soalan