Keystone logo
UNC System International Recruitment Consortium Sarjana Pentadbiran Perniagaan (North Carolina A
UNC System International Recruitment Consortium

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (North Carolina A

Chapel Hill, Amerika Syarikat

Request duration

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Selamat datang ke Program MBA di Kolej Perniagaan dan Ekonomi di North Carolina A

North Carolina A

Ijazah Sarjana MBA adalah lulusan profesional, ijazah perniagaan, yang menyediakan pelajar dengan pemahaman yang mendalam mengenai keperluan asas perniagaan (contohnya ekonomi, perakaunan, kewangan, pengurusan, dll.) Diikuti dengan kajian intensif dalam salah satu daripada tiga kepekatan perniagaan: Perakaunan, Manusia Pengurusan Sumber dan Pengurusan Rantaian Pembekalan . Kepekatan ini mewakili bidang perniagaan yang berkembang dalam kepentingan profesional dan peluang kerjaya.

Fakulti, pentadbir dan kakitangan kami komited terhadap kecemerlangan pengajian siswazah dan kejayaan besar dalam masa depan, kerjaya profesional anda. Pelajar yang bercita-cita tinggi, berbakat dan yang melihat peluang dalam setiap cabaran akan berkembang dalam persekitaran yang berpusatkan pelajar dan perniagaan kami di North Carolina A

Siapa Kami Mencari?

Setiap tahun, kami berusaha membina kelas pelajar yang boleh melibatkan diri sebagai komuniti pelajar ke arah kecemerlangan dalam penyelidikan, biasiswa, ekspresi kreatif dan penglibatan masyarakat. Walaupun kita memahami bahawa pelajar kita datang dengan latar belakang dan pengalaman yang berbeza, mereka semua berkongsi ciri-ciri umum berikut:

Keikhlasan Intelek dan Keterampilan Analitik

Asas untuk mencapai kejayaan terletak pada komitmen dan keinginan seseorang untuk mencapai kecemerlangan yang tinggi. Kami mencari individu yang didorong oleh penemuan dan yang mempunyai minat untuk pembelajaran dan pembelajaran sepanjang hayat. Reka bentuk kursus kami dan keinginan kami untuk interaksi fakulti pelajar bergantung kepada penyertaan aktif pelajar inovatif yang dapat menilai, menganalisis dan bertindak atas maklumat rumit yang difokuskan pada masalah kehidupan sebenar. Jawatankuasa Kemasukan MBA dan Siswazah akan mengkaji semula prestasi akademik terdahulu anda, hasil GMAT atau GRE, dan, jika berkenaan, skor TOEFL atau IELTS, serta sifat pengalaman kerja anda. Tiada kursus pengajian terdahulu yang diperlukan untuk memohon; anda mesti, bagaimanapun, menunjukkan keupayaan untuk menguasai konsep analitik dan kuantitatif.

Etika dan Penglibatan Komuniti

Walaupun kekakuan akademik adalah penting untuk kejayaan pelajar, kerjasama aktif dari seluruh masyarakat NCAT juga kritikal. Itulah sebabnya kita mencari pelajar yang mempamerkan standard etika tertinggi yang ditunjukkan oleh kejujuran, kepercayaan dan watak moral tinggi. Calon yang tepat mestilah menghormati rakan-rakan mereka dan bersemangat untuk berkongsi pengalaman serta nilai serta mengintegrasikan perspektif yang pelbagai, pengalaman hidup dan budaya orang lain. Janji kami adalah untuk menyediakan pemimpin perniagaan yang sangat mahir dan beretika melalui arahan inovatif, penglibatan profesional dan komuniti, dan beasiswa fakulti yang berkaitan.

Untuk memohon kemasukan ke program MBA di Kolej Perniagaan dan Ekonomi, pemohon mesti memegang ijazah sarjana muda dari kolej atau universiti yang diiktiraf. Di samping itu, pemohon perlu mengemukakan:

 • Permohonan Sekolah Siswazah lengkap dan ditandatangani untuk kemasukan.

 • Yuran tidak boleh dikembalikan sebanyak $ 60.00.

 • Transkrip kolej rasmi dari semua institusi pengajian tinggi.

 • Dua surat cadangan.

 • Surat niat.

 • Résumé semasa.

 • Skor GMAT atau GRE akan dipertimbangkan. Walau bagaimanapun, jika pemohon mempunyai IPK sarjana sebanyak 3.30 atau lebih tinggi peperiksaan GMAT atau GRE diketepikan.

 • Skor TOEFL, skor IELTS atau bukti penguasaan Bahasa Inggeris yang lain (yang diperlukan untuk semua pemohon antarabangsa).

 • Pelajar yang menuntut kediaman di negeri mesti mengemukakan borang kediaman.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Antarabangsa
  • Rennes, Perancis
 • MBA dalam Pembangunan Organisasi
  • Fayette, Amerika Syarikat
  • Hong Kong, Hong Kong
 • MBA dalam Pemasaran Antarabangsa
  • Berlin, Jerman