Keystone logo
UCD Michael Smurfit Graduate Business School

UCD Michael Smurfit Graduate Business School

UCD Michael Smurfit Graduate Business School

pengenalan

UCD Michael Smurfit Graduate Business School adalah sekolah perniagaan dan pusat penyelidikan terkemuka di Ireland. Kami menawarkan pelbagai program perniagaan pascasiswazah yang melengkapkan pelajar untuk menjadi pemimpin perniagaan masa depan.

Kejayaan kami terletak pada komitmen yang teguh terhadap kecemerlangan. Kami adalah salah satu daripada kurang daripada 90 sekolah di seluruh dunia yang mempunyai tiga akreditasi dari badan pentauliahan AS, Eropah dan UK.

Siapa kita

Kejayaan UCD Smurfit School dikaitkan dengan komitmen yang teguh terhadap kecemerlangan. Kami berada di peringkat global dan memegang tiga akreditasi berprestij dari badan pentauliahan AS, Eropah dan UK.

Salah satu landasan reputasi kami sebagai salah satu sekolah perniagaan terkemuka di dunia adalah kualiti dan kepakaran Fakulti kami. Di UCD Smurfit School, kami merekrut akademik terkemuka dari seluruh dunia, mewujudkan persekitaran pengajaran dan penyelidikan yang pelbagai dan merangsang. Kami mempunyai gabungan pelajar, tenaga pengajar dan profesional yang terbaik untuk menginspirasi imaginasi anda dan merangsang kreativiti anda dengan cara terbaik.

Mengapa Smurfit?

UCD Michael Smurfit Graduate Business School adalah komuniti pendidikan dan penyelidikan yang dinamik yang menampilkan ahli akademik, kakitangan dan pelajar terkenal di seluruh dunia yang menyumbang kepada ibu kota perdagangan Ireland di Dublin. Dari mempengaruhi dasar perniagaan antarabangsa hingga membuat algoritma inovatif untuk menjadikan perbankan seharian lebih selamat, fakulti dan penyelidik kami berada di barisan hadapan inovasi perniagaan.

Salah satu faktor utama yang perlu dipertimbangkan ketika meneliti sekolah perniagaan siswazah adalah kualiti. Kualiti dibuktikan di UCD Smurfit School melalui bidang seperti pentauliahan kami, kedudukan antarabangsa, kebolehpasaran siswazah, fakulti, penyelidikan, alumni dan badan pelajar kami. Kami merekrut pelajar berkualiti tinggi dari seluruh dunia yang menjadi teras komuniti kami dan menyokong perjalanan pendidikan yang menarik di UCD Smurfit School.

Peringkat global

Program kami secara konsisten diperingkat 100 teratas di dunia oleh Financial Times dan The Economist Intelligence Unit. Kedudukan ini menjadi penanda aras kami terhadap sekolah perniagaan elit dunia dan menyumbang kepada reputasi antarabangsa yang luar biasa di kalangan akademik, majikan dan pemimpin perniagaan.

Triple Bertauliah

Kami adalah satu-satunya sekolah perniagaan di Ireland, dan salah satu kumpulan sekolah elit di seluruh dunia, yang memegang tiga pentauliahan dari tiga pusat kecemerlangan perniagaan dan akademik — AACSB (AS), AMBA (UK) dan EQUIS (Eropah). Kurang daripada 1% sekolah perniagaan di seluruh dunia mendapat pengiktirafan tiga kali ganda. Akreditasi kami adalah isyarat kualiti dari rakan sebaya bebas antarabangsa dan merupakan jaminan bahawa pelajar akan mendapat ijazah berkualiti tinggi dan diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Kecemerlangan akademik

Salah satu tonggak reputasi kami adalah kualiti dan kepakaran fakulti kami yang mempunyai 100 tenaga kerja, terdiri daripada pakar pengajaran terkemuka dalam mata pelajaran yang merangkumi bidang utama perniagaan dan pengurusan, yang direkrut dari seluruh dunia. Suara dan kepakaran mereka yang berpengaruh sangat diminati dan tenaga pengajar kami selalu menyumbang kepada media nasional dan antarabangsa. Mereka adalah pemimpin antarabangsa dengan 20% fakulti kami diterbitkan dalam jurnal FT50 dan 10% menerbitkan 3x atau lebih dalam jurnal FT50. Di samping itu, sementara 30% tenaga pengajar kami adalah wanita, mereka bertanggungjawab untuk 65% daripada semua penerbitan.

Rakyat kita

Dengan pelbagai kumpulan lebih dari 1,100 pelajar dari lebih 70 negara, kami menawarkan peluang kepada pelajar kami untuk bekerjasama dan belajar dari yang terbaik dan cemerlang dari seluruh dunia. Kakitangan kami yang berdedikasi memberikan sokongan dan bimbingan kepada para pelajar untuk memastikan bahawa perjalanan pendidikan mereka kaya dan memuaskan.

Rangkaian Alumni Global

Usaha pertunangan telah menghasilkan salah satu komuniti alumni sekolah perniagaan terkemuka di dunia dengan lebih daripada 98,000 profesional di seluruh dunia, di lebih daripada 40 bab antarabangsa, yang terlibat secara aktif dengan pelajar dan program kami. Sebilangan besar alumni kami adalah pemimpin perniagaan bukan sahaja di komuniti mereka tetapi di seluruh dunia di syarikat-syarikat terkemuka di dunia. Alumni kami mendapat banyak sumber dan sokongan daripada Pasukan Alumni kami yang berdedikasi dan berpeluang membina rangkaian global mereka dengan rakan alumni dan komuniti perniagaan yang lebih luas.

Kesan Kerjaya

Graduan kami mendapat permintaan tinggi dengan rata-rata 84% pelajar MSc kami bekerja dalam tempoh 6 bulan selepas tamat pengajian (sumber: Laporan Destinasi Pertama) dan 86% graduan MBA Sepenuh Masa kami bekerja dalam masa 3 bulan selepas tamat pengajian. (Sumber: FT Global MBA Ranking 2020). Lulusan program MBA menyaksikan gaji mereka meningkat rata-rata 68% dalam tempoh tiga tahun setelah menyelesaikan MBA (Sumber: FT Global MBA Ranking 2020).

Kampus Indah kami

Terletak di sebelah perkampungan Blackrock, UCD Smurfit School terletak kurang dari 10km ke selatan Dublin City Center. Kampus kami yang unik dan indah menawarkan kemudahan kelas pertama bagi para pelajar kami untuk belajar, bersantai dan bersosial di sekitar kawasan harta tanah yang indah.

Pelbagai Program

Sebagai sekolah perniagaan dan pusat penyelidikan terkemuka di Ireland, kami menawarkan MBA peringkat global, pelbagai pakar perniagaan pakar, program PhD terkemuka dan rangkaian program Pembangunan Eksekutif yang diiktiraf secara antarabangsa. Kami sentiasa menilai program kami untuk memenuhi keperluan dunia yang cepat berubah.

Pengajaran dan Pembelajaran

Kami berusaha untuk memberi pelajar kami pendidikan holistik, menanamkan keinginan mereka untuk belajar dan mencipta, untuk bertanya dan beralasan, untuk berinovasi dan menyumbang kepada masyarakat di semua peringkat. Kami memupuk pemikir dan pelaku yang berpengetahuan, tangkas, kritis dan beretika dan mencipta peluang untuk belajar dari pelbagai perspektif dalam pelbagai tetapan, melalui pelbagai program, pengajaran dan penyelidikan. Dengan berbuat demikian, kami membolehkan pembelajaran transformasi untuk pelajar kami.

Fokus Global dan Kepelbagaian Antarabangsa

Anggota rangkaian Rangkaian Pengurusan Lanjutan Global (GNAM) 30 sekolah perniagaan termasuk Yale, INSEAD dan LSE, UCD Smurfit School menawarkan perspektif global yang unik kepada pelajar. Kira-kira 50% pelajar kami adalah antarabangsa, mewakili lebih dari 70 negara di seluruh dunia, menambahkan dimensi antara budaya dan selamat datang dalam kehidupan dan pembelajaran di UCD Smurfit School.

Dublin, Ireland

Ireland adalah ekonomi terbuka yang berorientasikan global. Penduduk kami yang berbahasa Inggeris, ramah dan berpendidikan tinggi telah menarik syarikat global dalam ICT, media sosial, farmaseutikal dan kewangan, termasuk syarikat seperti Google, Facebook, Intel, Apple dan Microsoft, yang bekerjasama dengan kami dan mengambil graduan kami. Kami berbangga mempunyai salah satu sistem pendidikan terbaik di dunia dan reputasi yang terkenal di peringkat antarabangsa untuk kualiti akademik.

148202_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpg

Misi dan visi kami

Berprofesi tinggi dalam, nasional dan antarabangsa, visi UCD adalah untuk dikenali di seluruh dunia sebagai Universiti Global Ireland; dari segi bidang disiplin kami yang komprehensif, dalam jangkauan dan impak penyelidikan dan inovasi kami, dalam pengalaman pendidikan holistik kami, dalam kepelbagaian komuniti kami dan dalam penglibatan kami dengan semua sektor masyarakat dan dengan semua wilayah di dunia.

Misi kami: Mendidik, Menyokong & Memberi inspirasi

  • Untuk menyokong perkembangan masyarakat Ireland dan Antarabangsa dengan mendidik pemimpin perniagaan masa depan dengan standard antarabangsa yang berkualiti tinggi.
  • Untuk memberi inspirasi dan kemudahan kepada para pelajar untuk mencapai potensi penuh dan memaksimumkan sumbangan positif mereka kepada perniagaan dan masyarakat, baik di Ireland dan juga global.
  • Untuk membantu perniagaan melayani masyarakat dengan lebih baik di seluruh dunia melalui penyediaan penyelidikan yang inovatif dan berimpak.

Visi Kami - Masa Depan di Pentas Global

  • Untuk menjadi peneraju global dalam pendidikan dan penyelidikan perniagaan, secara konsisten memberikan standard kualiti antarabangsa tertinggi dan diiktiraf sebagai salah satu daripada 50 sekolah perniagaan terbaik di dunia.
  • Untuk unggul dan berinovasi dengan kelebihan antarabangsa yang tersendiri dalam bidang yang berkaitan secara global seperti perniagaan digital dan masa depan perkhidmatan kewangan.
  • Untuk mentakrifkan secara berterusan bagaimana perniagaan diajar dan dipelajari untuk memberi inspirasi kepada generasi pemimpin seterusnya di dunia dan untuk dunia.

Kedudukan dan pentauliahan

UCD Smurfit School adalah satu-satunya sekolah perniagaan di Ireland dan salah satu kumpulan sekolah elit di seluruh dunia yang mengadakan pentauliahan 'tiga mahkota' dari tiga pusat kecemerlangan perniagaan dan akademik, EQU IS, AACSB dan AMBA. Selama lima belas tahun kebelakangan, program kami secara konsisten diperingkat oleh Top 1. Financial Times dan Economist Rankings global yang berprestij.

Peringkat dan Akreditasi kami adalah bukti kualiti dan menjadi penanda aras kami terhadap sekolah perniagaan terbaik di dunia.

Lokasi

Lokasi
  • Carysfort Avenue, , Blackrock

Soalan