Keystone logo
Telfer School of Management MBA
Telfer School of Management

MBA

0 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

2

Menyampaikan kandungan Itu Perkara kepada Anda

The Telfer MBA adalah program anda. Kami direka Telfer MBA untuk memberikan anda kemahiran, pengetahuan dan pengalaman pembelajaran anda perlu bersedia untuk bermakna, kerjaya yang memuaskan. Program kami juga menawarkan anda fleksibiliti untuk meneruskan mata pelajaran tertentu dan kursus-kursus yang paling penting kepada anda. Apa nafsu dan matlamat anda, kami berada di sisi anda untuk melakukan apa sahaja yang kita boleh untuk membantu anda mencapai mereka.

Didorong untuk memenuhi keperluan dan jadual anda

Anda boleh mengambil program kami lebih daripada satu atau dua tahun.

 • Rapi (satu tahun): Anda akan mengikuti jadual yang ketat di mana kelas-kelas dan aktiviti-aktiviti program berjadual diadakan kebanyakannya di siang hari pada hari bekerja.
 • Profesional (dua tahun): Mengambil program kami lebih dua tahun membolehkan anda untuk tinggal di tempat kerja. Anda akan menghadiri kelas setiap malam Selasa, sepanjang hari setiap hari Sabtu yang lain dan kadang-kadang pada hari Ahad.

Kandungan yang membolehkan anda untuk menyampaikan keputusan

Kami telah direka dan menganjurkan program kami mengikut empat kompetensi penting pengurus berprestasi tinggi dalam perniagaan hari ini: strategi, bekerja dengan data, bekerja dengan orang ramai dan menyampaikan keputusan. Kursus-kursus yang membina kecekapan ini disampaikan kepada enam blok tentu tersendiri.

Anda boleh menyesuaikan beban kursus anda untuk mencerminkan kerjaya pilihan anda. Pilih daripada pelbagai kursus elektif disusun mengikut tema, seperti kewangan, keusahawanan dan inovasi, perundingan pengurusan, dan analisis perniagaan. Anda bebas untuk memilih kursus dari keempat-empat kategori atau menumpukan perhatian kepada kawasan tertentu.

Persekitaran terbaik mungkin di mana untuk belajar

Program kami mengambil pendekatan berasaskan kompetensi untuk pengajaran yang meletakkan anda di tengah-tengah persekitaran yang terbaik di mana untuk belajar. profesor kami mengajar konsep yang terbukti tentang pengurusan. Belajar secara berkumpulan membolehkan anda untuk belajar daripada rakan-rakan anda, yang kebanyakannya datang dari negara-negara di seluruh dunia. kohort dan kelas individu saiz keseluruhan kami adalah kecil jadi program kami sendiri dan setiap kursus dalam tempoh ia menyediakan peluang yang bermakna untuk anda untuk melibatkan teliti dengan profesor dan rakan-rakan anda.

Menyambungkan anda ke profesor dicapai menjalankan penyelidikan yang terkemuka di dunia

profesor kami adalah guru berpengalaman dan penyelidik pakar. Mereka menjalankan penyelidikan mereka melalui pelbagai unit penyelidikan dan kelompok penyelidikan strategik tertumpu kepada analisis perniagaan dan prestasi, kewangan dan perakaunan, keusahawanan dan inovasi, dan transformasi kesihatan.

Melalui penyelidikan mereka, profesor kami mendedahkan pandangan berkaitan ke dalam cabaran utama yang dihadapi pemimpin dan pengurus hari ini. Maklumat ini membolehkan mereka untuk menavigasi melalui masalah semasa dan menjangka dan merangka penyelesaian untuk menghadapi cabaran hari muka, terutamanya di kawasan strategik seperti analisis perniagaan dan prestasi, dan inovasi dan keusahawanan.

Satu program yang dinamik antara yang terbaik di dunia

Kami telah mencapai piawaian tertinggi akreditasi antarabangsa diberikan kepada program-program MBA oleh organisasi global yang paling mencabar: AACSB, AMBA dan EQUIS.

Kami tidak pernah duduk diam, terus meningkatkan program kami. Khususnya, kami sentiasa mengemaskini kursus dan kandungan untuk mencerminkan amalan organisasi kontemporari dan perkembangan terkini dalam perniagaan antarabangsa.

Beyond teras: Fokus pembelajaran anda, mendapatkan pensijilan yang penting

Program kami memberikan anda fleksibiliti untuk memberi tumpuan kepada mata pelajaran yang paling penting kepada anda. Kami dibahagikan kursus elektif anda ke dalam empat kategori. Anda bebas untuk memilih kursus daripada kesemua empat (dipilih sendiri) atau menumpukan perhatian kepada kawasan tertentu.

KEWANGAN

 • Modal Teroka dan Ekuiti Swasta
 • Penilaian ekuiti
 • pemodelan kewangan
 • Kewangan Projek Antarabangsa

CONSULTING MANAGEMENT

 • Pengurusan Projek 1
 • Pengurusan Projek 2
 • Pertandingan kes
 • Pengurusan Perhubungan Pelanggan
 • pemodelan kewangan

KEUSAHAWANAN DAN INOVASI

 • KEUSAHAWANAN
 • Pengurusan Perhubungan Pelanggan
 • Lawatan Antarabangsa
 • pemodelan kewangan
 • Enterprise Sosial Strategi Media
 • Perniagaan dan Undang-undang

ANALYTICS PERNIAGAAN

 • pemodelan kewangan
 • Perisikan Persaingan
 • Risikan Perniagaan dan Big Data / Analytics
 • Pengurusan Perhubungan Pelanggan
 • Enterprise Sosial Strategi Media

Bagaimana anda belajar

Program kami mengambil pendekatan berasaskan kompetensi untuk pengajaran yang meletakkan anda di tengah-tengah persekitaran pembelajaran yang terbaik.

Baki teori dan praktikal

profesor kami mengajar baik dikaji konsep tentang pengurusan yang memberikan hasil yang terbukti. Apabila anda memahami idea-idea ini, anda secara kritikal boleh menilai isu-isu semasa dan baru muncul dalam organisasi sama ada awam atau persendirian dan melaksanakan strategi untuk memastikan kejayaan.

Kami juga menggunakan pembelajaran pasukan. Dengan bekerjasama rapat dengan rakan-rakan-ramai dengan pengetahuan budaya perniagaan yang berbeza daripada anda anda-anda mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam tentang konsep pengurusan penting dan amalan dan bagaimana ia digunakan dalam organisasi hari ini.

Sertai kecil, melibatkan kelas

Lima puluh pelajar-iaitu bilangan maksimum pelajar dalam setiap kohort program kami. Kami menyimpan kohort keseluruhan dan kelas individu saiz kecil supaya program kami sendiri dan setiap kursus di dalamnya adalah yang menarik, menyediakan peluang yang bermakna bagi anda untuk mengambil bahagian teliti dengan profesor dan rakan-rakan anda.

Pendekatan hibrid yang mengintegrasikan teknologi mudah alih digital

Kami mengambil kesempatan penuh daripada teknologi mudah alih digital terkini untuk menambah dan meningkatkan apa yang berlaku di dalam kelas kami. Integrasi teknologi baru dalam program kami memberikan anda kawalan yang lebih besar ke atas bagaimana anda belajar, dan membuat kelas kami tempat-tempat yang rancak untuk berbincang, berdebat, meneroka dan berkongsi idea dan pengetahuan.

4

Meletakkan Anda di Pusat Rangkaian Yang Count

Kami berada pada kedudukan yang unik untuk menghubungkan dengan pemimpin Kanada dan antarabangsa dari semua sektor pengurusan. The hubungan rapat kami telah dibuat dengan alumni dan komuniti perniagaan membolehkan anda untuk belajar bersama pemimpin, eksekutif dan usahawan cemerlang kerana mereka inspirasi.

Pusat Kerjaya

Pusat Kerjaya Sekolah kami menawarkan pelbagai acara, perkhidmatan dan sumber untuk badan pelajar keseluruhan, termasuk pelajar Telfer MBA.

Consulting Projek MBA

The Telfer MBA Consulting Projek membolehkan anda untuk menyelesaikan program kami dengan meletakkan kemahiran perniagaan anda dan pengetahuan untuk menggunakan dengan membantu organisasi menyelesaikan masalah kehidupan sebenar penting.

Internship

Magang adalah peluang terbaik untuk menimba pengalaman perniagaan, mengembangkan rangkaian profesional anda, membuat keputusan mengenai laluan kerjaya yang memberi ganjaran dan mendapat bayaran apabila anda mendapatkan ijazah sarjana anda.

Rangkaian Peristiwa

Kami menganjurkan pelbagai acara, membolehkan anda untuk melibatkan diri dalam pertandingan ganjaran dan menyambung dengan eksekutif perniagaan terkemuka dan pemikir asal.

Alumni

Telfer Sekolah sahaja negeri yang berbangga dengan lebih 25,000 alumni. Kami memupuk hubungan strategik dengan bilangan yang semakin meningkat daripada alumni kami untuk menghubungkan anda dengan pandangan mereka dan dengan pengalaman dan peluang organisasi mereka.

rakan sekelas anda

program MBA kami menarik individu berbakat dari seluruh dunia yang membawa pelbagai latar belakang pendidikan dan pengalaman profesional. Bursa dan perbincangan dengan rakan-rakan anda akan menjadi satu bahagian penting dalam pembelajaran anda dan akan memperkayakan pengalaman anda.

3

Pengalaman Anda akan Ingat

Anda boleh belajar seperti banyak tentang pengurusan di luar bilik darjah yang anda boleh di dalamnya, jika tidak lebih. Kami membuka pintu kepada pelbagai pengalaman yang bukan sahaja akan memperkayakan pengajian dan memaklumkan laluan kerjaya anda, tetapi anda juga akan ingat dan menghargai untuk sepanjang hayat anda.

Membina persahabatan antarabangsa yang berlangsung

Menjadi ahli masyarakat pemimpin perniagaan baru muncul yang terdiri daripada lelaki dan wanita dari seluruh dunia. Ia termasuk pelajar Kanada dari seluruh negara dan pelajar antarabangsa dari seluruh dunia yang mewakili pelbagai budaya organisasi, perusahaan komersial dan disiplin profesional.

Ketahui mengenai amalan perniagaan dalam budaya yang berbeza

Setiap tahun, pelajar dalam program MBA boleh memilih untuk menghabiskan masa di sebuah sekolah di Eropah belajar dari profesor antarabangsa mengenai amalan perniagaan Eropah.

Sertai 250 MBA dari seluruh Kanada di MBA Permainan

Sertai pasukan Telfer di MBA Permainan. Lubang pertandingan tahunan pasukan terdiri daripada pelajar MBA dari 25 buah sekolah perniagaan di Kanada terhadap satu sama lain dalam satu siri peristiwa-peristiwa yang mencabar kepintaran akademik mereka, kehebatan olahraga dan semangat berpasukan.

MBA pertandingan kes

Mengambil bahagian dalam satu atau banyak pertandingan kes. Peristiwa-peristiwa yang mencabar memberi peluang kepada anda untuk meletakkan kemahiran dan pengetahuan anda untuk ujian terhadap pelajar dari sekolah-sekolah perniagaan lain, di samping mendapat maklum balas yang berharga daripada pemimpin industri yang bertindak sebagai hakim.

persidangan Telfer MBA

Belajar daripada tetamu khas yang berkongsi kebijaksanaan mereka dan pandangan baru mengenai perkara-perkara perniagaan yang praktikal, seperti kepimpinan, keusahawanan, pengurusan prestasi dan perniagaan analisis.

Melibatkan diri

Menyertai Persatuan Pelajar MBA. Ia adalah satu peluang besar untuk membangunkan persahabatan sepanjang hayat, menyumbang kepada program dan pelajar pengalaman, meningkatkan kemahiran kepimpinan anda dan bersenang-senang semasa melakukannya.

1

Kriteria Kemasukan

 • Ijazah Kanada sarjana muda, atau yang setaraf, dengan sekurang-kurangnya gred B atau 70 peratus. Semua kajian lepasan menengah adalah dianggap pada masa kemasukan, dengan makhluk yang paling baru-baru ini dianggap pertama.
 • Mendapat sekurang-kurangnya tiga tahun sepenuh masa pengalaman kerja pengurusan atau profesional. Separuh masa dan pekerjaan musim panas dan bersama-op penempatan tidak dikira bagi pengalaman ini tetapi dianggap menggalakkan pada penilaian fail.
 • Skor kompetitif dalam Ujian Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAT) atau Graduate Record Examination (GRE). GMAT purata tahun lepas adalah 612.
 • Penguasaan bahasa Inggeris.

Luar biasa, bilangan yang terhad calon boleh dipertimbangkan untuk kemasukan berdasarkan latihan pengurusan atau profesional yang besar dan pengalaman (sekurang-kurangnya 10 tahun), dengan syarat terdapat bukti kukuh tanggungjawab pengurusan dan kemajuan kerjaya, walaupun calon tersebut tidak memegang ijazah universiti atau tidak memenuhi syarat kelayakan akademik minimum.

Tarikh Akhir Permohonan (fail yang lengkap)

Biasiswa diberikan secara bergantian. Kami menasihatkan calon-calon untuk memohon seawal mungkin untuk meningkatkan peluang mereka untuk dipertimbangkan untuk biasiswa.

 • Antarabangsa: 1 Februari
 • Kanada dan Amerika Syarikat: 15 Mei

Ujian kemasukan

Anda mesti mencapai skor yang berdaya saing dalam Kemasukan Ujian Pengurusan Siswazah (GMAT) atau Graduate Record Examination (GRE).

 • GMAT Graduate Management Admission Test (GMAT): a markah keseluruhan minimum persentil ke-50 dengan sekurang-kurangnya persentil ke-45 dalam lisan dan kuantitatif. Rata-rata tahun lepas adalah 612 dan julat 570-780.
 • GRE Graduate Record Examinations® (GRE®): a markah keseluruhan minimum 310 dengan sekurang-kurangnya persentil ke-45 dalam lisan dan ke-40 dalam kuantitatif.

NB GMAT atau GRE® adalah wajib dan syarat kemasukan ini tidak akan diketepikan.

Kemahiran bahasa

Calon-calon yang bahasa ibunda adalah tidak English mahupun Perancis dikehendaki menyediakan bukti penguasaan salah satu daripada bahasa ini. Calon-calon yang memohon untuk Inggeris MBA perlu mengemukakan SATU daripada yang berikut kepada Fakulti Pengajian Siswazah dan Pasca Kedoktoran untuk mengesahkan penguasaan Bahasa Inggeris mereka (skor ujian bahasa tidak boleh berusia lebih dua tahun sebagai tarikh permohonan kemasukan berpotensi ke dalam program MBA) :

 • Bukti siap dalam tempoh lima tahun yang lalu, satu program ijazah sebelum ini di universiti bahasa Inggeris.
 • Bukti kediaman berpanjangan baru-baru ini dan menjalankan suatu profesion dalam negara berbahasa Inggeris (biasanya sekurang-kurangnya empat tahun sejak enam tahun lepas).
 • A skor sekurang-kurangnya 100 (berdasarkan Internet) atau (berasaskan komputer) 250 pada Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL).
 • A skor sekurang-kurangnya 7 dalam sekurang-kurangnya tiga daripada empat ujian Akademik International English Language Testing System (IELTS) (Reading, Mendengar, Penulisan, Bercakap) dan sekurang-kurangnya 6 dalam keempat. Ujian General Training IELTS tidak diterima.
 • A skor sekurang-kurangnya 14 pada CANTEST, yang ditadbir oleh Universiti Ottawa, dengan tidak ada nilai ujian individu di bawah 4.0, bersama-sama dengan skor 4.5 pada komponen lisan ujian.
 • A skor sekurang-kurangnya 68 pada Pearson Ujian Bahasa Inggeris (Akademik) (PTE Akademik).

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • Sarjana Pentadbiran Perniagaan
  • Richmond, Amerika Syarikat
  • Online
 • MBA dalam Perniagaan Digital dan Inovasi
  • Barcelona, Sepanyol
 • Sarjana Pentadbiran Perniagaan
  • Liverpool, United Kingdom