Keystone logo
The University of Notre Dame, Mendoza College of Business Satu tahun mba
The University of Notre Dame, Mendoza College of Business

Satu tahun mba

0 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Di kampus

pengenalan

satu tahun mba

Peringkat di kalangan MBA terbaik di negara dan dunia dengan penerbitan yang dihormati seperti Bloomberg Businessweek dan Laporan Berita AS & Dunia, Notre Dame's One-Year MBA menyediakan pendidikan perniagaan strategik yang kuat dan menjadikan anda sebahagian daripada salah satu alumni yang paling setia dan aktif di dunia rangkaian.

MBA Satu Tahun bermula pada bulan Mei dengan sesi musim panas yang intensif, 10 minggu yang menyediakan anda asas menyeluruh dalam bidang perniagaan asas perakaunan, ekonomi, kewangan, kepimpinan dan tingkah laku organisasi, pemasaran, statistik, dan strategi. Pada musim gugur, anda akan menyertai kohort tahun kedua program MBA Dua Tahun-peluang yang baik untuk melebarkan rangkaian anda lebih banyak lagi - dan mula mengkhususkan ijazah anda dengan memilih trek tumpuan. Konsentrasi termasuk: Analisa Perniagaan,
Kepimpinan Perniagaan,
Perundingan,
Kewangan korporat,
keusahawanan,
Pelaburan, atau
Pemasaran.

Dengan MBA Satu Tahun dari Notre Dame, anda akan diiktiraf sebagai ahli strategi perniagaan yang berkebolehan yang boleh menimbulkan cabaran persekitaran perniagaan persaingan yang sentiasa berubah. Sama pentingnya dengan kemahiran dan pengetahuan yang anda dapati, anda akan mempunyai rangkaian di seluruh dunia Notre Dame dan jenama yang dihormati di seluruh dunia untuk membuka pintu.

Siapakah yang boleh memohon?

Pra-syarat untuk program one-year notre dame

Untuk memohon, calon pelajar mesti mempunyai:

  • Ijazah sarjana dalam perniagaan dari universiti bertauliah di mana bahasa Inggeris adalah bahasa utama
  • ATAU kemahiran yang ditunjukkan dalam pengetahuan dan kemahiran perniagaan asas (biasanya diperoleh melalui pengalaman kerja yang penting)
  • Tiga jam kredit Perakaunan Kewangan
  • Tiga jam kredit Statistik

Nota: Pendaftaran tidak digalakkan untuk mereka yang mencari perubahan karier yang drastik atau ketara. The Notre Dame MBA Satu Tahun Program mengikuti jadual Mei-to-May dan menawarkan kurikulum yang menyediakan penguasaan yang seimbang dari semua bidang fungsional perniagaan. Semasa semester musim panas 10 minggu, pelajar menghadiri sesi intensif dalam bidang teras, kemudian menyertai tahun kedua Program Dua Tahun pada semester kejatuhan. Sepanjang program ini, pelajar terdedah kepada kerumitan perniagaan global melalui satu siri penglibatan dengan pemimpin perniagaan di seluruh dunia.

Tinjauan kurikulum setahun

Bermula dengan semester musim panas yang sengit, pelajar menghadiri sesi dalam bidang teras yang biasanya diterokai semasa tahun pertama program Dua Tahun. Selepas semester musim panas, pelajar bergerak terus ke tahun kedua program Dua Tahun, yang menyertai mereka yang kembali untuk tahun kedua mereka.

Pada akhir sesi musim panas, setiap pelajar MBA Satu Tahun memilih trek dan kursus kepekatan untuk trek tersebut. Semasa semester musim gugur dan musim semi tahun kedua, pelajar MBA Satu Tahun berpeluang untuk mengambil bahagian dalam MBA International Immersions atau dalam Live Case dengan organisasi Fortune 500.

Pelajar dikehendaki melengkapkan 46 jam kredit.

Mengenai Sekolah

Soalan