Keystone logo
The University of Manchester Middle East Centre

The University of Manchester Middle East Centre

The University of Manchester Middle East Centre

pengenalan

Yang University of Manchester Tengah Center East dibuka di Dubai Knowledge Park pada tahun 2006 dan telah menyokong lebih 2,000 pelajar MBA sambilan. Ia adalah pusat terbesar dan paling pesat berkembang dalam rangkaian antarabangsa Universiti.

Sekolah perniagaan The University of Manchester merupakan salah satu sekolah atas kedudukan di dunia perniagaan dan yang University of Manchester Tengah Center East di Dubai adalah pusat eksekutif yang terbesar dan paling pesat berkembang dalam rangkaian antarabangsa Universiti, mempunyai memberikan sokongan lebih daripada 2,000 pelajar MBA sambilan Global di rantau ini.

Sekolah perniagaan juga mempunyai komuniti serantau sekitar 2,500 alumni dan aktif berfungsi untuk mewujudkan peluang rangkaian profesional untuk membantu memperkayakan komuniti perniagaan yang lebih luas.

Di Timur Tengah, The University of Manchester menawarkan sambilan MBA bertaraf dunia untuk profesional yang bekerja mengalami, selain daripada pelbagai MSc dan program pendidikan eksekutif, dan projek-projek penyelidikan dan perundingan yang diketuai oleh fakulti Universiti.

Universiti berfungsi dalam pelbagai kerjasama dengan badan-badan profesional seperti CIMA, ACCA, IMA dan PMI, dan juga organisasi UK termasuk UKTI, British Business Group dan Pusat British untuk Perniagaan. Di samping itu, The University of Manchester telah menjalin pelbagai kerjasama dengan organisasi sektor awam dan swasta melalui program Strategik Talent Perkongsian itu.

Di samping program akademik, The University of Manchester tuan rumah kelas master meliputi pelbagai tema yang berkaitan dengan perniagaan, sebagai sebahagian daripada 'Guest Speaker Series' yang diketuai oleh fakulti atas, bebas dan terbuka kepada orang ramai.

The Business School of The University of Manchester telah memulakan penyelidikan pertama di rantau ini ke dalam Kreativiti dan Inovasi dalam GCC, sempena ulang tahun ke-10 East Center Tengah pada 2016.

kawasan pertumbuhan ekonomi

Dubai dan rantau ini terus menjadi kawasan pertumbuhan ekonomi, dengan infrastruktur yang kukuh perniagaan, persekitaran perniagaan yang sihat dan membangun, bidang pembangunan kemahiran yang disokong oleh kerajaan, dan perniagaan yang menghadapi cabaran untuk mengekalkan pertumbuhan ekonomi melalui tempoh yang perubahan ekonomi.

bandar yang dinamik dan bersemangat

saham Dubai banyak persamaan dengan Manchester; kedua-dua bandar-bandar yang dinamik dan bersemangat yang telah mengubah diri mereka untuk membuat kesan yang besar kepada dunia. Manchester berada di tengah-tengah revolusi perindustrian yang pertama dan masih hari ini pusat penyelidikan, inovasi dan pembelajaran; dan Dubai adalah di barisan hadapan dalam gelombang baru abad ke-21, ekonomi berasaskan pengetahuan.

kemudahan pendidikan eksekutif

menawarkan pengajian, perpustakaan dan bilik darjah kemudahan pusat Timur Tengah, yang berpangkalan di Blok 2B di hab pengetahuan, Knowledge Park Dubai, untuk pelajar dan fakulti melawat dari The University of Manchester, dan juga mempunyai ruang pejabat untuk The University of pasukan serantau Manchester, yang menyelia dan menyokong semua aktiviti pelajar, termasuk bengkel yang sangat interaktif dan intensif dijalankan dengan melawat fakulti dari Universiti. Pengembangan baru-baru ini di pusat itu juga telah meningkatkan pelbagai kemudahan yang disediakan untuk pelajar.

graduan dan alumni

Kami gembira untuk mempunyai graduan MBA dari rantau Timur Tengah. Sejak kumpulan pertama menamatkan pengajian pada tahun 2009 mereka telah melancarkan The University of Manchester Alumni Association-Middle East.

Akreditasi

Lokasi

  • The University of Manchester Middle East Centre Office F116 , Block 2B, Dubai Knowledge Park, PO Box 502907, , Dubai

Soalan