Keystone logo

The University of Hawaii, Shidler College of Business Vietnam

A logo

pengenalan

MBA Eksekutif ini menerima permohonan untuk Ambilan Musim Gugur 2022. Belajar di Hanoi dan HCMC, Vietnam.

Universiti Hawaii, Shidler College of Business telah menyampaikan program MBA Eksekutif pertama yang akan melatih, membimbing dan menyediakan eksekutif terkemuka Vietnam yang ingin meningkatkan kemahiran kepimpinan dan pengurusan mereka. Ia dikenali sebagai VEMBA ( MBA Eksekutif Vietnam ). VEMBA Hanoi memulakan kohort pertama pada tahun 2001 dan berkembang ke HCMC pada tahun 2007.

Laman web: href = "https://shidler.hawaii.edu/vemba

Program format eksekutif selama 21 bulan ini membolehkan para peserta yang tinggal di Hanoi atau Ho Chi Minh City, Vietnam untuk mengekalkan kedudukan pengurusan sepenuh masa ketika memperoleh ijazah mereka. Pelajar akan belajar dari kurikulum moden yang bersepadu yang menggabungkan disiplin perniagaan teras dengan amalan perniagaan yang canggih termasuk: inovasi dan keusahawanan, pengurusan teknologi maklumat dan e-perniagaan, pengurusan rantaian bekalan, pengurusan kekayaan, dan penjenamaan. Semua kelas diadakan di Vietnam dengan kajian musim panas pilihan di University of Hawaii di Manoa di Honolulu, Hawaii, Amerika Syarikat. Ciri utama program ini adalah projek Business Practicum yang membolehkan para pelajar terlibat dalam perundingan sebenar.

Program MBA untuk Eksekutif di Vietnam telah pun terbukti sangat berjaya dalam memajukan kerjaya ramai graduan selama 21 tahun terakhir di Vietnam. Dengan lebih daripada 900 alumni memegang jawatan perniagaan utama dalam semua sektor ekonomi di Vietnam dan seluruh dunia, MBA untuk Eksekutif di Vietnam menawarkan salah satu rangkaian perniagaan yang paling berharga.

Oleh itu, dengan ijazah mereka dari Universiti Hawaii, MBA untuk Eksekutif di lulusan Vietnam akan dapat menunjukkan bahawa mereka mempunyai keyakinan dan kemahiran untuk bersaing untuk kedudukan eksekutif tertinggi, bukan sahaja di Vietnam tetapi di mana sahaja di dunia.

Ini adalah satu-satunya program akreditasi AACSB yang ditawarkan di Vietnam. AACSB dibentuk pada tahun 1916 di Amerika Syarikat untuk memberikan akreditasi kepada sekolah perniagaan. Ahli pengasasnya termasuk Universiti Columbia, Universiti Cornell, Universiti Harvard, Universiti Chicago, Universiti Illinois, Universiti Pennsylvania, Universiti Yale dan Universiti berprestij lain di Amerika Syarikat. Adalah diketahui bahawa kurang dari 5% sekolah perniagaan di seluruh dunia memegang akreditasi elit ini. Tidak semua ahli persatuan itu diakreditasi.

Dua lokasi latihan di Vietnam ialah Hanoi dan Ho Chi Minh City . Anda juga boleh memilih untuk belajar dua kursus musim panas di Honolulu , Hawaii, Amerika Syarikat.

Kampus Hanoi: Suite 312, Tingkat 3, Pusat Pejabat, Menara C, N04 - Kompleks UDIC, Jalan Hoang Dao Thuy, Hanoi, Vietnam

Tel: +84 24 7304 2688

Talian Penting: +84 947 552 688

E-mel: [email protected]

Kampus HCMC: Tingkat 2, 235 Pasteur St., Dist.3, HCMC, Vietnam

Tel: +84 28 3933 3033

Talian Penting: +84 918 515 301

E-mel: [email protected]

Akreditasi

Lokasi

  • Hanoi

  • Ho Chi Minh City

Soalan