Keystone logo
© The Emirates Academy of Hospitality Management
The Emirates Academy of Hospitality Management

The Emirates Academy of Hospitality Management

The Emirates Academy of Hospitality Management

pengenalan

Misi dan Visi

Penglihatan

Untuk menjadi peneraju dunia dalam memudahkan pembelajaran peringkat universiti, biasiswa dan penyelidikan gunaan dalam bidang pengurusan pelancongan dan hospitaliti.

Misi

Untuk menyampaikan pendidikan dan penyelidikan bertaraf dunia, inovatif, berkaitan industri dalam persekitaran kontemporari, pelbagai budaya untuk melengkapkan generasi peneraju perniagaan hospitaliti akan datang dengan kecekapan untuk berjaya dalam dunia yang dinamik.

Matlamat & Objektif Institusi

Matlamat EAHM adalah untuk mempromosikan kecemerlangan akademik dalam konteks profesional. Objektif institusi adalah untuk: 1. Program yang berorientasikan aplikasi dan yang menghasilkan graduan hospitaliti dan pelancongan dan pelancongan yang boleh mengaplikasikan teori dalam amalan; 2. Penyelidikan yang bersifat gunaan yang relevan dengan keperluan industri, komersial dan komuniti sektor perhotelan dan pelancongan; 3. Pembangunan intelek dan menyeluruh pelajar hospitaliti dan pelancongan dalam persekitaran penyayang; 4. Perkongsian khusus dengan perhotelan, perniagaan perjalanan dan pelancongan, industri dan penyedia pendidikan lain; 5. Membangunkan pelajar menjadi pelajar sepanjang hayat yang berkesan dan reflektif.

Di Nadi Hospitaliti

The Emirates Academy of Hospitality Management (EAHM) pakar dalam menyediakan ijazah pengurusan perniagaan dengan fokus hospitaliti dan bertujuan untuk menjadi sekolah pengurusan hospitaliti terkemuka di dunia.

Dengan program pengajian yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, ahli Fakulti yang sangat dihormati yang diambil dari seluruh dunia, infrastruktur terkini, kemudahan moden, perkongsian kukuh dalam industri hospitaliti dan kedekatan EAHM dengan beberapa hotel terbaik di dunia, EAHM benar-benar ialah, di The Heart of Hospitality.

Fakta Utama

 • 10 Sekolah Perhotelan Terbaik
 • Sekolah Hotel Pertama di Timur Tengah
 • Badan Pelajar Pelbagai Budaya
 • 53% Perempuan & 47% Lelaki
 • Tiga Diiktiraf
 • 100+ Rakan Kongsi Industri Hospitaliti

Tiga Badan Akreditasi

The Emirates Academy of Hospitality Management (EAHM) diiktiraf oleh pihak berkuasa pendidikan tinggi di UAE, UK dan Australia.

Kementerian Pendidikan (MOE) UAE

The Emirates Academy of Hospitality Management (EAHM) yang terletak di Dubai, Emiriah Arab Bersatu, telah memperoleh Akreditasi melalui Suruhanjaya Akreditasi Akademik Kementerian Pendidikan untuk ijazah berikut: Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa; Bersekutu Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa; Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa.

Institut Perhotelan

IOH yang berpangkalan di United Kingdom ialah sebuah institut profesional global yang mempromosikan standard tinggi dalam industri perhotelan. Semua program akademik yang dijalankan di EAHM diakreditasi oleh IOH mengikut rangka kerja hospitalitinya.

Pusat Kecemerlangan Antarabangsa dalam Pendidikan Pelancongan dan Hospitaliti

Badan akreditasi antarabangsa yang berpangkalan di Australia, THE-ICE telah menilai proses pembangunan dan semakan kurikulum; pendekatan pengajaran dan pembelajaran; sumber kakitangan dan kemudahan EAHM dan menentukan bahawa ia telah memenuhi tanda aras Piawaian Kecemerlangan antarabangsa. Dengan menjadi ahli bertauliah, EAHM menyertai barisan kumpulan institusi eksklusif yang termasuk universiti awam, sekolah hotel swasta dan kolej vokasional dari lebih 10 negara.

Pengiktirafan Global

The Emirates Academy of Hospitality Management diiktiraf oleh pelbagai badan global yang memberikan jaminan tentang kualiti dan taraf pendidikan yang diterima oleh pelajar kita.

Persatuan untuk Memajukan Sekolah Perniagaan Berkolej

The Emirates Academy of Hospitality Management ialah ahli Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB). AACSB ialah persatuan global bukan untung yang bertujuan untuk berkongsi pengetahuan dan amalan terbaik untuk melanjutkan pendidikan perniagaan. Pelajar EAHM boleh yakin bahawa pendidikan yang diterima memenuhi kaedah dan amalan terkemuka dunia yang ditetapkan oleh badan global ini.

Pusat Perkhidmatan Cina untuk Pertukaran Ilmiah

Kementerian Pendidikan China, melalui Pusat Perkhidmatan Cina untuk Pertukaran Ilmiah, telah menambahkan EAHM ke senarai rasmi penyedia pendidikan antarabangsa. Ini mengiktiraf EAHM sebagai institusi yang boleh dipercayai untuk pelajar Cina dan antarabangsa.

Majlis Sekolah Antarabangsa

EAHM ialah ahli Majlis Sekolah Antarabangsa (CIS). CIS ialah komuniti global sekolah, kolej dan universiti di 116 negara. Sebagai sebuah organisasi bukan untung CIS bertujuan untuk membantu menyediakan pendidikan berkualiti tinggi dengan tumpuan pada perspektif antarabangsa dan antara budaya.

Hosco

Hosco menyediakan keahlian kepada institusi perhotelan dan masakan di seluruh dunia yang bertujuan untuk menghubungkan sekolah dan universiti dengan industri. Pelajar EAHM mendapat manfaat daripada rangkaian luas ini untuk peluang latihan dan kerjaya.

Ciri-ciri Kampus

  Lokasi

  • Dubai

   Dubai, Emiriah Arab Bersatu

  Soalan