Keystone logo

Thammasat Business School

A logo

pengenalan

Tentang kita

Thammasat Business School terletak di tengah-tengah Bangkok Metropolis, yang dikenali sebagai 'The City of Angels'. Bangkok adalah hab perniagaan dan pelaburan di Asia Tenggara. Bandar ini menawarkan perpaduan tradisi, budaya, dan gaya hidup Thailand yang sempurna dalam era teknologi. Pelawat dari seluruh dunia tertarik dengan cara hidup penduduk yang berwarna-warni di Bangkok bersama dengan warisan sejarah bandar. Selain itu, rangkaian pengetahuan dari seluruh dunia dikaitkan bersama melalui rangkaian maklumat yang canggih di pusat pendidikan tinggi Thailand ini. Orang dari semua lapisan masyarakat datang ke Bangkok untuk meneroka dan mempelajari sesuatu yang baru.

Tujuan asal Fakulti Perdagangan dan Perakaunan adalah menawarkan program sarjana muda dalam pelbagai bidang perniagaan fungsional di Thai. Aspek warisannya adalah bahawa Universiti Thammasat adalah sebuah universiti awam di mana struktur pentadbiran, dasar, prosedur dan belanjawan lebih menyerupai perkhidmatan awam daripada institusi pendidikan tinggi antarabangsa abad ke-21.

Pembelajaran di Suasana Bertenaga

Thammasat Business School menawarkan program akademik di kampus Tha Prachan dan Rangsit. Program-program ini dijalankan dalam suasana yang merangsang pembelajaran aktif. Di Kampus Tha Prachan, para pelajar adalah dekat dengan sektor perniagaan sejak kampus ini terletak di tengah-tengah Bangkok. Ia dikelilingi oleh perniagaan kecil dan besar. Kampus Rangsit terletak di pinggir utara Bangkok. Kampus ini dihubungkan dengan baik ke pusat Bangkok dengan pengangkutan yang mudah. Kampus Rangsit adalah kawasan besar yang dikelilingi oleh alam semula jadi. Di dalam kampus, terdapat asrama, pusat sukan, dan pelbagai kemudahan akademik yang juga terletak berdekatan dengan Institut Teknologi Asia (AIT) dan Taman Sains Thailand. Bersama-sama, ketiga-tiga organisasi ini membentuk kluster pendidikan berkualiti tinggi dengan suasana pendidikan yang sangat baik.

VISI

"Pemimpin dalam pendidikan inovatif dalam perniagaan dan perakaunan"

MISI

UNTUK MEMBANGUNKAN kompetensi pengurusan dan semangat Thammasat untuk pemimpin, pengurus dan usahawan.

VALUES

Universiti Thammasat bermula sebagai Universiti Rakyat dengan komitmen yang kuat terhadap demokrasi. Ini adalah warisan Thammasat Business School (TBS). Sekolah menegaskan tadbir urus yang baik, tanggungjawab sosial, dan kelakuan etika. TBS berkomitmen untuk program inovatif yang bernilai tambah, mampan, dan dengan kesan perniagaan dan sosial yang positif. Graduan TBS diiktiraf atas kemerdekaan, kreativiti dan komitmen mereka terhadap pengurusan yang bertanggungjawab.

EFMD EQUIS DAN AACSB DITERIMA

EQUIS mencari keseimbangan antara kualiti akademik yang tinggi dan relevan profesional yang disediakan oleh interaksi rapat dengan dunia korporat. Antara muka yang kuat dengan dunia perniagaan, oleh itu, banyak keperluan sebagai potensi penyelidikan yang kuat. EQUIS memberi perhatian khusus kepada penciptaan persekitaran pembelajaran yang berkesan yang memihak kepada kemahiran pengurusan dan keusahawanan pelajar, dan memupuk tanggungjawab global mereka. Ia juga mencari inovasi dalam semua aspek, termasuk reka bentuk dan pedagogi program. Institusi yang diiktiraf oleh EQUIS mesti menunjukkan bukan sahaja kualiti umum yang tinggi dalam semua dimensi aktiviti mereka, tetapi juga tahap pengantarabangsaan yang tinggi. Dengan syarikat-syarikat yang merekrut di seluruh dunia, dengan pelajar memilih untuk mendapatkan pendidikan mereka di luar negara mereka, dan dengan persatuan-persatuan bangunan sekolah merentasi sempadan dan benua, terdapat keperluan berkembang pesat bagi mereka untuk mengenal pasti institusi-institusi tersebut di negara-negara lain yang memberikan kualiti yang tinggi pendidikan dalam pengurusan antarabangsa.

AACSB International-Persatuan untuk Advance Sekolah Perniagaan (AACSB) menghubungkan pendidik, pelajar, dan perniagaan untuk mencapai matlamat yang sama: untuk mencipta pemimpin pemimpin generasi akan datang.

Dengan sinonim dengan standard kecemerlangan yang tertinggi sejak tahun 1916, AACSB menyediakan jaminan mutu, kecerdasan pendidikan perniagaan, dan perkhidmatan pembangunan profesional kepada lebih dari 1,600 organisasi anggota dan lebih daripada 800 sekolah perniagaan yang diakreditasi di seluruh dunia.

Apabila organisasi pendidikan, profesional, dan perniagaan menjadi ahli Perikatan Pendidikan Perniagaan AACSB, mereka adalah sebahagian daripada pergerakan yang bersatu untuk meningkatkan kualiti pendidikan perniagaan di seluruh dunia. AACSB menghubungkan, berkongsi, dan menginspirasi inovasi dan kualiti di seluruh rangkaian ahli, serta komuniti perniagaan. Kekuatan kolektif organisasi ini diasaskan pada pelbagai perspektif, minda global, dan komitmen untuk membuat perbezaan.

Lokasi

  • Thammasat Business School, THAMMASAT UNIVERSITY 2 Prachan Road, Pranakorn, 10200, Bangkok

  • Thammasat Business School THAMMASAT UNIVERSITY (Rangsit Campus) 99 Moo 18 Paholyothin Road, Klong Luang, 12121, Rangsit

Soalan