Keystone logo
Swiss School of Management Dubai MBA dalam Keselamatan dan Persekitaran Kesihatan
Swiss School of Management Dubai

MBA dalam Keselamatan dan Persekitaran Kesihatan

Dubai, Emiriah Arab Bersatu

1 Years

Inggeris

Sambilan

Request application deadline

Sep 2024

EUR 13,900 *

Di kampus

* yuran pengajian sepenuh masa

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Di Sekolah Pengurusan Switzerland, anda akan belajar di antara badan pelajar yang benar-benar antarabangsa kerana pelajar kami berasal dari seluruh dunia. Kami bangga dengan kepelbagaian ini kerana ia menambahkan pengalaman belajar anda. Majikan amat menghargai pelajar yang dapat menyesuaikan diri dengan tempat kerja yang pelbagai. Dengan program MBA kami, pelajar akan mempelajari falsafah kepemimpinan, perniagaan, keusahawanan, dan pengurusan yang dapat diterapkan pada peranan pengurusan di berbagai industri. Sekolah perniagaan kami juga memberi pengalaman langsung kepada pelajar untuk memimpin perbincangan kumpulan dan kelas.

Program ini merangkumi kuliah antarabangsa, lawatan korporat, penceramah lawatan, latihan penilaian diri, dan kaunseling resume / magang. Matlamat kami adalah untuk mula mengembangkan rangkaian pelajar sejak mereka tiba.

MBA dalam Keselamatan dan Persekitaran Kesihatan

Kursus ini memberikan pengenalan kepada sistem pengurusan dan kaedah jaminan kualiti yang digunakan untuk meningkatkan keberkesanan operasi dan kepatuhan dalam Kesihatan dan keselamatan, dan Jabatan dan Program Alam Sekitar. Terjemahan projek-projek Kesihatan, Keselamatan, dan Alam Sekitar korporat kepada pengurusan dalam format perniagaan dengan memahami pertimbangan kos, anggaran, dan pengembalian pelaburan.

Apa yang boleh anda lakukan dengan Ijazah MBA?

Banyak program Ijazah MBA menawarkan pendidikan dalam pengurusan umum bersama dengan kurikulum yang lebih khusus. Kami di SSM menilai pelajar dan membantu mereka mengikuti pengkhususan yang memanfaatkan bakat yang ada pada mereka. Walaupun MBA itu mahal, memerlukan pelaburan emosi yang besar, dan dapat mengalihkan perhatian anda dari pekerjaan seharian, hanya MBA yang dapat memberikan pelbagai faedah yang relevan dalam jangka masa yang agak singkat, dalam kerangka yang komprehensif, dan dengan tauliah berkekalan. Ia hanya MBA yang relevan untuk semua industri dan sektor, ia akan bernilai tanpa mengira kerjaya yang dipilih setelah tamat pengajian.

Kerana anda ingin maju dalam karier anda.

Walaupun mungkin dapat menaikkan pangkat selama bertahun-tahun, MBA mengajar anda untuk melihat masalah dan peluang secara holistik. Ini juga menyediakan kerangka kerja analitik, seperti penilaian risiko, analisis biaya-manfaat, dan rencana strategis, yang dapat Anda terapkan pada setiap masalah atau peluang yang Anda hadapi, yang memungkinkan anda menambah nilai dan memajukan kerjaya. Di samping itu, terdapat beberapa kerjaya yang memerlukan MBA untuk kemajuan. Contohnya merangkumi bidang kewangan dan perbankan dan perundingan.

Kerana anda ingin menukar kerjaya.

Sekiranya anda berminat untuk menukar kerjaya, menukar industri, atau menjadikan diri anda pekerja yang boleh dipasarkan dalam pelbagai bidang, ijazah MBA dapat membantu anda melakukan ketiga-tiganya. MBA menonjolkan keinginan anda untuk belajar, kesediaan untuk bekerja keras, dan dedikasi terhadap tujuan tertentu. Di samping itu, pengalaman MBA akan mengubah bahasa yang anda gunakan dalam perbualan dengan ahli perniagaan dan mengesahkan anda bersedia untuk kedudukan yang lebih tinggi atau perubahan yang lengkap. Semasa mendaftar dalam program MBA, Anda akan berpeluang mempelajari kepakaran perniagaan dan pengurusan umum yang dapat diterapkan pada hampir semua industri.

Kerana anda ingin memikul Peranan Kepimpinan.

Tidak setiap pemimpin perniagaan atau eksekutif mempunyai MBA. Walau bagaimanapun, mungkin lebih mudah untuk menganggap atau dipertimbangkan untuk peranan kepemimpinan jika anda mempunyai pendidikan MBA di belakang anda. Berita baiknya ialah anda dapat mengembangkan sifat kepemimpinan itu walaupun mereka bukan sesuatu yang anda dilahirkan. Semasa mendaftar dalam program MBA, anda akan mempelajari falsafah kepemimpinan, perniagaan, dan pengurusan yang dapat diterapkan pada hampir semua peranan kepemimpinan. Sekolah perniagaan mungkin juga memberi anda pengalaman langsung dalam kumpulan belajar terkemuka, perbincangan kelas, dan organisasi sekolah

Kerana anda benar-benar berminat untuk belajar perniagaan.

Salah satu sebab terbaik untuk mendapatkan MBA adalah kerana anda benar-benar berminat untuk mempelajari pelbagai komponen perniagaan. Sekiranya anda menyukai topik ini dan merasa seperti anda dapat meningkatkan pengetahuan dan kepakaran anda, mengikuti MBA dengan tujuan sederhana untuk mendapatkan pendidikan mungkin merupakan matlamat yang layak.

Janji kami kepada anda:

Kami berjanji, bahawa program MBA University Degree kami pasti akan mengubah hidup anda. Anda tidak akan menjadi orang yang sama. Anda akan melihat dunia dan persekitaran anda dengan mata yang berbeza. Semasa bekerja, orang akan menyedari bahawa anda berbeza. Anda akan berada di jalan kejayaan, kepuasan, dan penciptaan kekayaan.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • MBA in Sustainability Management
  • Gland, Switzerland
  • Switzerland Online, Switzerland
  • + 1 lebih
 • MBA dalam Logistik dan Analitis Rantaian Bekalan Dalam Talian
  • Châteauroux, Perancis
  • Baar, Switzerland
 • MBA dalam Kepimpinan Kesihatan & Keselamatan