Keystone logo
© SSBM Geneva
Swiss School of Business and Management

Swiss School of Business and Management

Swiss School of Business and Management

Bulan DBA! Diskaun 30% untuk Program DBA dalam talian kami!

Jangan tunggu! Rebut peluang untuk diskaun yuran pengajian sebanyak 30% pada program DBA dalam talian SSBM Geneva!

pengenalan

Mengenai SSBM

SSBM adalah sekolah global , inovatif dan unik dengan pelajar dari seluruh dunia. Program kami dirancang dengan lebih daripada 30 rakan industri . Kami menjamin Pendidikan dan kecemerlangan Berkualiti Switzerland .

180847_acbsp_full_logo_stacked.jpg

SSBM Geneva diiktiraf ACBSP dan diperakui EduQua. ACBSP (Majlis Akreditasi untuk Sekolah dan Program Perniagaan) ialah badan akreditasi khusus terkemuka untuk pendidikan perniagaan dan dianggap sebagai salah satu akreditasi terbaik untuk sekolah perniagaan.

EduQua ialah label kualiti Switzerland untuk institusi pendidikan lanjutan (EduQua) (dalam bahasa Jerman: Schweizerisches Qualitätszertifikat für Weiterbildungsinstitutionen “EduQua” ), ialah badan jaminan kualiti kebangsaan Switzerland dan label kualiti Switzerland pertama yang ditujukan kepada pendidikan berterusan dewasa. EduQua ialah badan akreditasi yang diiktiraf dan disokong oleh Kerajaan Gabungan Switzerland; ia merupakan pensijilan kualiti pertama untuk institusi pendidikan awam dan swasta di Switzerland. EduQua ialah skim akreditasi badan jaminan kualiti utama untuk pendidikan berterusan. Persidangan Menteri Pendidikan Kantonal Switzerland (EDK) mengesahkan eduQua sebagai skim jaminan kualiti yang diiktiraf secara rasmi.

Label kualiti EduQua hanya dapat diterima melalui badan pemeriksaan yang diiktiraf oleh Biro Akreditasi Swiss SAS (Schweizerischen Akkreditierungsstelle SAS) di bawah Sekretariat Urusan Ekonomi Negara Switzerland yang merupakan sebahagian daripada Jabatan Hal Ehwal Ekonomi, Pendidikan dan Penyelidikan Persekutuan.

134561_eduqua_logo_notxt_mit_Schutzraum_cmyk.jpg

Visi kami

VISI kami adalah untuk menjadi sekolah perniagaan & pengurusan yang unik, inovatif dan antarabangsa yang menawarkan penyelidikan, amalan dan pendidikan premium.

Misi kita

Kami komited untuk terus menyediakan kecemerlangan pendidikan dan kepakaran kami dalam pendidikan perniagaan melalui teknologi termaju kami yang inovatif dan pengalaman pembelajaran berkualiti tinggi kami yang disokong oleh penyelidikan yang berkaitan. Kami menggalakkan kepelbagaian dan perhubungan global antara pelajar, fakulti dan rakan kongsi perniagaan kami, sambil meletakkan kepentingan yang tinggi pada faedah yang boleh dibawa oleh perniagaan kami kepada masyarakat serta alam sekitar.

Pendidikan yang berkaitan

SSBM akan membantu anda memperoleh tabiat pemikiran dan pemikiran kritikal yang penting untuk memahami masyarakat hari ini. Menyedari hakikat bahawa kejayaan individu bersekutu dengan dunia yang lebih besar, kami menggalakkan pelajar untuk melibatkan diri dalam meningkatkan pemikiran kritis mereka.

Kenapa Pilih SSBM?

 • SSBM adalah sekolah perniagaan dan pengurusan yang inovatif dan terkemuka yang bertujuan untuk mengambil pendidikan ke tahap yang baru!
 • Kami berhasrat untuk memberikan pengalaman pembelajaran yang hebat yang akan memberi impak langsung kepada perkembangan profesional anda.
 • Dengan program unik kami, anda akan menguatkan visi, kecekapan dan kepimpinan strategik anda untuk mengurus organisasi hari ini.

134557_Promo5.png

Program kami

Program kami telah dirancang dengan kerjasama lebih daripada 30 syarikat antarabangsa !

Kami percaya bahawa pengetahuan datang daripada mempunyai hubungan yang kuat dengan pemimpin industri. Itulah sebabnya kami telah bekerjasama dengan beberapa syarikat antarabangsa terkemuka untuk merekabentuk program yang disesuaikan dengan realiti perniagaan.

134549_DSC_0272-Small.jpg

Fakulti kami

Fakulti kami terkenal di dunia dan pada umumnya majoriti mereka telah bekerja lebih dari 15 tahun dalam pelbagai syarikat antarabangsa. Fakta ini membantu kami dalam objektif kami untuk memberikan pengalaman pembelajaran yang unggul yang akan memberi impak langsung kepada perkembangan profesional anda .

Berasaskan di Geneva, Switzerland

Swiss School of Business and Management terletak betul-betul di tengah-tengah perniagaan di bandar Geneva, Switzerland. Terletak di sepanjang tebing Tasik Geneva di kaki Alpen, berkilau Geneva sebagai salah satu kota paling indah di Eropah.

Geneva adalah sebuah bandar global, sebuah pusat kewangan, dan sebuah pusat di seluruh dunia untuk diplomasi kerana adanya banyak organisasi antarabangsa, termasuk ibu pejabat banyak syarikat dan agensi antarabangsa.

Perniagaan Partn ERS

Fakulti dan kolaborator SSBM telah menyediakan perkhidmatan perundingan, pengajaran dan berasaskan projek kepada lebih daripada 70 syarikat antarabangsa dan nasional.

Kami percaya bahawa pengetahuan akademik perlu berada dalam hubungan yang ketat dengan industri, yang merupakan daya penggerak untuk pengetahuan yang lebih baik dalam persekitaran yang berubah dengan pesat hari ini.

134567_20-1-10_SSBM_1200x628px_facebook-4.jpg

Perangkaan

 • Pelajar antarabangsa:

  100%

 • 0
 • Nisbah pelajar kepada fakulti:

  18 kepada 1

Ciri-ciri Kampus

  Testimoni Pelajar

  Lokasi

  • Geneva

   Rue de Chantepoulet 10, 1201, Geneva

  • Zagreb

   Savska cesta 106, 10000, Zagreb

   • Petit-Lancy

    Avenue des Morgines,12, 1213, Petit-Lancy

    Soalan