Keystone logo
University of Strathclyde Business School - Swiss Centre

University of Strathclyde Business School - Swiss Centre

University of Strathclyde Business School - Swiss Centre

pengenalan

MBA Strathclyde di Switzerland

Sejak tahun 1996, University of Strathclyde telah menawarkan MBA Strathclyde sebagai MBA Eksekutif di Pusat Pengajiannya di Switzerland.

Triple yang diiktiraf oleh AACSB , AMBA dan EQUIS , program MBA yang diiktiraf di peringkat antarabangsa merupakan pendidikan lanjut dalam perniagaan di peringkat tertinggi. Dengan tumpuan kami terhadap pengurusan korporat strategik , kami secara konsisten berada di peringkat 10 MBA di seluruh dunia dalam bidang strategi korporat sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

EMBA, yang direka dengan fleksibel sebagai program sambilan selama 2 tahun, boleh diikuti sepenuhnya di Zurich atau sebahagian daripada program ini boleh diselesaikan di 7 pusat pengajian kami yang lain di Asia, rantau Teluk, dan Eropah, dan di kampus utama di Glasgow. Sama seperti jadual peribadi anda.

Kami berharap dapat menemani anda dalam perjalanan pendidikan anda!

Akreditasi Triple Crown

Akreditasi EQUIS

EQUIS adalah sistem penilaian kualiti antarabangsa, penambahbaikan, dan akreditasi institusi pendidikan tinggi dalam pentadbiran pengurusan dan perniagaan. Ia adalah yang terbaru dari 3 badan akreditasi yang besar dan mempunyai keahlian yang paling kecil. Ia dibentuk untuk menangani masalah Eropah sistem akreditasi yang pelbagai tetapi mendapat tanah di luar Eropah.

Akreditasi AMBA

Bermula di UK, Persatuan MBA adalah satu-satunya daripada tiga badan utama yang mempercepatkan kursus MBA dan bukannya institusi tuan rumah.

Akreditasi AACSB

Persatuan untuk Advance Collegiate Schools of Business adalah badan akreditasi terkenal Amerika Syarikat. Walaupun keanggotaan sangat Amerika (beberapa sekolah perniagaan di luar AS mempunyai anugerah ini), ia tetap menjadi kitemark bagi mana-mana sekolah perniagaan dengan cita-cita kelas dunia. Hanya 5 sekolah yang beroperasi di Switzerland yang diiktiraf, IMD, Univ. daripada St. Gallen, Univ. dari Zurich dan Strathclyde Business School.

114984_Strathclyde.jpeg

Testimoni

"Sebagai pelajar MBA Strathclyde di Pusat Swiss, saya menikmati pensyarah dengan kepakaran dan pelbagai latar belakang saya. Saya diperkenalkan kepada idea-idea dan konsep-konsep baru serta pengetahuan praktikal tentang perniagaan.

Saya mengalami badan pelajar sebagai sangat beragam dari segi etnik, sosial, profesional dan kultural. Ini memberi saya gambaran mengenai diri saya dan orang lain, menjadikan dunia saya lebih besar dan lebih global.

Saya suka fleksibiliti program dan sokongan pentadbiran pusat Swiss - kerana saya menjalankan perniagaan saya sendiri yang fleksibel adalah satu kelebihan yang besar. "

Violeta Naydenova

Pengasas bersama di Poushe AG - Poushe Duck

"MBA Strathclyde adalah tambahan yang sempurna untuk latar belakang saintifik saya dan meningkatkan kerjaya saya untuk memimpin sebuah syarikat farmaseutikal yang aktif di dunia."

Dr. Peter Kaufmann

Ketua Pegawai Eksekutif

Selectchemie AG

"MBA Eksekutif Strathclyde adalah sengit, berorientasikan, berorientasikan praktikal dan bernilai tinggi untuk saya ketika melihat cabaran strategik dari perspektif global."

Urs Brütsch

Pengarah Urusan Flugplatz Dübendorf AG

114983_shutterstock_1024092049.jpg

Lokasi

  • Zürich

    Prime Center 1 South, 8060, Zürich

    Soalan