Keystone logo
Stockholm School of Economics Russia

Stockholm School of Economics Russia

Stockholm School of Economics Russia

pengenalan

The Stockholm School of Economics in Russia (SSE Russia) ditubuhkan pada tahun 1997. Idea di sebalik pelancaran SSE Rusia adalah untuk menyumbang kepada pengembangan perniagaan yang mampan di Rusia dengan mempromosikan usaha yang sihat, jangka panjang, adil, dan bertanggungjawab secara sosial latihan perniagaan.

Hari ini SSE Rusia adalah satu-satunya sekolah perniagaan antarabangsa yang diakreditasi untuk mengajar di wilayah Rusia dan menawarkan program ijazah MBA Eksekutif Eropah penuh untuk pengurus yang berpengalaman, program terbuka untuk pemimpin dari tahap pengalaman yang berbeza, dan program yang disesuaikan khusus untuk Rusia dan antarabangsa syarikat. Ini bermaksud peluang unik untuk memperoleh pendidikan Eropah yang berkualiti di dalam perbatasan Rusia dari fakulti antarabangsa, yang berdaya saing di pasaran domestik dan global.

Dengan rangkaian global lebih daripada 500 ahli fakulti asing dan Rusia, yang mengkhusus dalam bidang sains dan perniagaan yang berbeza, kami bergantung pada pakar yang paling sesuai dan paling relevan untuk setiap kursus. Para pendidik yang kami libatkan untuk program kami mempunyai pengalaman dari dunia akademik, dan banyak dari mereka adalah eksekutif perniagaan berpengalaman atau pakar perundingan.

Setiap tahun SSE Rusia semakin terkenal di kalangan pelajar antarabangsa dari Eropah Barat dan CIS: Kazakhstan, Belarus, Azerbaijan, Ukraine. Kami mengajar mereka untuk menyetujui penyelesaian bersama yang dapat diterima dalam situasi tertentu, untuk mencapai kata sepakat dan tujuan yang telah ditetapkan.

Kerjasama erat dengan pelajar dan alumni kami - eksekutif dan pakar HR syarikat dari semua sektor ekonomi, memastikan bahawa kami menyediakan program pendidikan terkini dan berkualiti yang dirancang untuk mencapai matlamat anda dan menjadikan anda berjaya di dunia moden.

Kira-kira 1.300 alumni menjelang 2021 adalah sumber yang boleh dipercayai, terdiri daripada orang-orang yang belajar di Sekolah Ekonomi Stockholm di Rusia telah menjadi batu loncatan untuk pertumbuhan lebih lanjut.

Misi

Objektif Stockholm School of Economics Russia adalah menjadi persekitaran budaya pendidikan perniagaan yang saling memperkaya yang mengilhami orang untuk belajar, mencipta peluang untuk berkembang, dan mengembangkan potensi sumbangan mereka terhadap pembangunan masyarakat yang berkelanjutan jangka panjang.

Penglihatan

Visi Stockholm School of Economics Russia adalah menjadi pilihan utama bagi sesiapa yang mencari pendidikan eksekutif dalam hubungan budaya intelektual yang unik yang menyedari peluang yang tidak ditemui oleh orang lain, sehingga menghasilkan pembentukan kepemimpinan perniagaan yang secara konstruktif mencabar waktunya.

Nilai

Stockholm School of Economics Russia berhasrat untuk menjadi komuniti yang disatukan oleh rasa saling percaya sambil berusaha untuk mencapai kecemerlangan dengan menghormati orang lain secara keseluruhan yang telus.

Misi Pendidikan - PERCUMA

Tujuan pendidikan SSE yang menyeluruh mengambil titik tolaknya bahawa pembuat keputusan masa depan yang berjaya akan mendekati dunia dengan rasa ingin tahu dan keyakinan dan yang, sebagai ahli falsafah, Ingemar Hedenius mengatakan: "bebas dan hidup dalam hubungannya dengan yang tidak diketahui". Pembuat keputusan itu mungkin dapat dikalahkan secara kognitif oleh kecerdasan buatan, robot, atau mesin. Tetapi kecekapan teras manusia adalah menjadi manusia, dan tujuan pendidikan SSE mengambil iklan ini. Pengambil keputusan yang berjaya di masa depan akan memaksimumkan potensi menjadi manusia. Oleh itu, SSE telah merumuskan tujuan pendidikan yang menyeluruh melalui singkatan PERCUMA. Ia bermaksud:

  • Fakta dan pemikiran berasaskan sains
  • Refleksi dan kesedaran diri
  • Empati dan celik budaya
  • Keusahawanan dan tanggungjawab yang dimiliki oleh pemimpin terhadap komuniti mereka

Lokasi

  • Saint Petersburg

    1/3 Malaya Konyushennaya st., Entrance on Shvedsky lane, Business Centre Sweden House, office B 11, 191186, Saint Petersburg

    Soalan