Keystone logo

Steinbeis School Of International Business And Entrepreneurship (SIBE)

A logo

pengenalan

Pada Julai 2013 Persidangan Rektor Jerman mendaftarkan 392 institusi pengajian tinggi yang diiktiraf secara rasmi di Jerman, di mana 110 daripadanya dianugerahkan hak untuk memberikan Ph.D. darjah. Dan walaupun majoriti institusi ini adalah awam, hanya 11 adalah milik persendirian. Universiti Steinbeis adalah salah satu daripada 11. (Hochschulrektorenkonferenz (HRK), Hochschulkompass 2013) Ia diasaskan pada tahun 1998 dipengaruhi oleh Proses Bologna Eropah dan memahami dirinya sebagai penyedia kelayakan sarjana muda, siswazah dan pasca siswazah untuk profesional yang bekerja. Dan sementara sesetengah orang mencari ijazah tersedia sambilan yang berpatutan, yang seminimum mungkin mengganggu jadual kerja dan kewajipan peribadi, yang lain tidak sabar-sabar untuk mendedikasikan lebih banyak masa dan usaha untuk menyelami lebih mendalam tentang subjek dan memperoleh ijazah yang lebih terkenal , yang secara optimum menyebabkan peningkatan kerjaya yang mewajarkan harga yang lebih tinggi.

Di SUB kumpulan yang berbeza ini dilayan oleh sekolah yang berbeza. Sekolah Perniagaan dan Keusahawanan Antarabangsa ( SIBE ) ialah sekolah siswazah fakulti untuk kepimpinan dan pengurusan di SUB, menjalankan program ijazah untuk profesional kerja bergerak yang menuntut, bercita-cita tinggi, bergerak ke atas yang ingin didayakan untuk menyumbang dengan lebih baik kepada kejayaan majikan mereka atau memiliki syarikat dan diberi ganjaran melalui peluang dan kejayaan kerjaya yang lebih baik.

Siapa yang memberikan meterai akreditasi kepada Program Sarjana SIBE

Program SIBE sentiasa disemak dan dinilai oleh Yayasan untuk Akreditasi Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa (FIBAA) dalam akreditasi rutin. FIBAA ialah sebuah agensi Eropah yang berorientasikan antarabangsa untuk jaminan kualiti dan pembangunan kualiti dalam pendidikan tinggi. Kriteria dan kaedah penilaian yang digunakan oleh FIBAA untuk menilai, memperakui dan mengakreditasi kursus pengajian dan institusi pendidikan dibangunkan oleh jawatankuasa antarabangsa. FIBAA mengekalkan rangkaian global dan bekerjasama rapat dengan badan antarabangsa mengenai isu-isu seperti kebolehbandingan standard kualiti dan prosedur pengurusan kualiti. SIBE telah dipantau dan dinilai sejak 2003 oleh FIBAA. Kursus-kursus tersebut telah beberapa kali melebihi keperluan daripada FIBAA untuk program sarjana. Berkenaan dengan topik »Jaminan kualiti dan pembangunan universiti«, FIBAA menganugerahkan mohor »Cemerlang«. Pada 13 Mei 2015, buat pertama kalinya, SIBE mengikuti kursus MA dalam Pengurusan Am dan M.Sc. dalam Pengurusan Antarabangsa telah dianugerahkan meterai Premium. Oleh itu, SIBE adalah dua daripada 3% program induk dengan akreditasi premium.

Lokasi

  • Kalkofenstr. 53 , D-71083, Herrenberg

  • Germany Online

Soalan