Keystone logo
Sacred Heart University, Luxembourg

Sacred Heart University, Luxembourg

Sacred Heart University, Luxembourg

pengenalan

Sacred Heart University Luxembourg

Sacred Heart University telah berada di Luxembourg selama lebih dari dua dekad yang menawarkan program peringkat siswazah yang disesuaikan dengan keperluan individu yang bekerja. MBA, AACSB terakreditasi, diakui oleh Kementerian Pengajian Tinggi Luxembourg dan dihormati oleh komuniti perniagaan dan kewangan.

Sejak 2012, kami menawarkan MBA sepenuh masa yang diberi gaji dengan magang yang dirancang untuk graduan muda dari luar negara dan dari Luxembourg. Kami mempunyai pelajar dari lebih dari empat puluh negara yang berbeza dan fakulti dan kakitangan kami yang berkelayakan memberikan program kami rasa antarabangsa yang tidak dapat ditawarkan oleh banyak sekolah perniagaan lain.

Cawangan Sekolah Perniagaan Amerika

Universiti Sacred Heart di Fairfield, CT (Amerika Syarikat), mula menawarkan pendidikan perniagaan pada tahun 1965, hanya dua tahun selepas penubuhannya. Kolej Perniagaan Universiti kemudiannya dinamakan sempena bekas Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif General Electric Company, John F. Welch yang terus memberikan sokongan berharga. Cabang Luxembourg College of Business ditubuhkan pada tahun 1991.

Berhubung rapat dengan komuniti perniagaan Luxembourg

Di sekolah perniagaan ini, kami bekerja rapat dengan komuniti korporat. Ini tidak hanya tercermin dalam kakitangan pengajar kami yang telah mencapai cendekiawan dan eksekutif perniagaan yang berpengalaman yang datang dari kampus utama Amerika Syarikat dan dari Luxembourg tetapi juga di Lembaga Bupati aktif kami yang terdiri daripada CEO dari beberapa syarikat utama di Luxembourg.

Terletak di Chamber of Commerce Luxembourg-Kirchberg kemudahan kami adalah dinamik dan menyediakan banyak alat pembelajaran dan penyelidikan dalam talian. Kami juga mempunyai perpustakaan untuk pelajar digunakan sebagai tempat yang tenang untuk belajar atau pasukan projek untuk bertemu untuk kursus.

Akreditasi AACSB dan Dekri Grand Ducal

Pada Januari 2007, Sacred Heart University, Luxembourg memperoleh akreditasi oleh AACSB International - Association to Advance Collegiate Schools of Business. Ia bergabung dengan kumpulan elit yang kurang daripada 5 peratus sekolah perniagaan di seluruh dunia. AACSB International dianggap sebagai badan pentauliahan global utama untuk sekolah yang menawarkan ijazah sarjana, sarjana dan kedoktoran dalam perniagaan dan perakaunan.

Pada bulan Ogos 2007, Sacred Heart University menerima Dekri Grand Ducal yang memberikan pengiktirafan diploma kami di Luxembourg.

* Ditauliahkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi & Penyelidikan Luxembourg* Peringkat # 4 Universiti Paling Inovatif di USA Utara oleh US News & World Report
* Disenaraikan dalam Princeton Review " Sekolah Perniagaan Terbaik 2021: Program MBA Di Kampus." - Edisi 2021
* Disenaraikan dalam ranking Top 100 oleh Kajian Perniagaan Bloomberg
* Peringkat di THE (Times Higher Education) 501-600 Listing

Akreditasi

Rankings

The AACSB accreditation and the Grand Ducal Decree

In January 2007, the Sacred Heart University, Luxembourg earned its accreditation by the AACSB International – the Association to Advance Collegiate Schools of Business. It joined an elite group to which fewer than 5 percent of business schools worldwide belong. AACSB International is considered the premier global accrediting body for schools that offer undergraduate, master and doctoral degrees in business and accounting.

In August 2007, Sacred Heart University received the Grand Ducal Decree which provides the recognition of our diplomas in Luxembourg.

* Accredited by the Ministry of Higher Education & Research of Luxembourg* Ranked #4 Most Innovative Universities in the Northern USA by U.S. News & World Report
* Listed in the Princeton Review "Best Business Schools 2021: On-Campus MBA Programs.” – 2021 Edition
* Listed in the Top 100 ranking by Bloomberg Business Review
* Ranked in the T.H.E. (Times Higher Education) 501-600 Listing

Lokasi

  • Sacred Heart University 7, rue Alcide de Gasperi c/o Chambre de Commerce - Bâtiment B, 1er étage , L-2981, Luxembourg City

Soalan