Keystone logo
South Carolina State University School of Business MBA
South Carolina State University School of Business

MBA

Request duration

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Yang Master of Business Administration Program MBA membolehkan graduan berjaya bersaing dalam dunia perniagaan yang pesat berubah. Pelajar boleh memilih daripada MBA Umum yang telah dipercepat satu tahun dan kepekatan dalam Agribisnis dan Keusahawanan. Program MBA SC State University diiktiraf oleh AACSB International - Persatuan untuk Menghadapi Sekolah Perniagaan Collegiate. AACSB adalah badan akreditasi utama untuk program perniagaan, dengan hanya 5% daripada program perniagaan di seluruh dunia yang memperolehi perbezaan ini. Sekolah yang diiktiraf AACSB mesti lulus piawaian kualiti yang sangat ketat, dan diiktiraf di seluruh dunia oleh majikan tertinggi.

Program MBA menawarkan kelas petang, hujung minggu dan hibrid (gabungan pengajaran kelas dan pengajaran dalam talian) untuk memenuhi keperluan para graduan kolej baru serta profesional berpengalaman yang mencari kemajuan kerjaya dan pertumbuhan peribadi. Fakulti yang cemerlang menggunakan teori, kajian kes dan teknologi dalam konteks dunia praktikal untuk meningkatkan proses pembelajaran. Pelajar menjalani persiapan menyeluruh dalam kemahiran perniagaan yang maju dalam bidang perakaunan, ekonomi, kewangan, perniagaan antarabangsa, pengurusan dan pemasaran.

Graduan dengan ijazah MBA bersedia untuk memulakan atau memajukan kerjaya yang berjaya dalam pelbagai industri termasuk sektor perniagaan, institusi kewangan, firma hartanah, syarikat insurans dan pelaburan, firma produk pengguna, serta dalam kerajaan persekutuan dan negeri. Di samping membangunkan kemahiran pengurusan yang baik untuk syarikat korporat Amerika, graduan juga dilatih untuk menjadi pemilik perniagaan yang berjaya.

Kriteria kemasukan

Kemasukan ke Program MBA terbuka kepada calon pelajar dengan ijazah Sarjana Muda dalam mana-mana disiplin dari kolej atau universiti yang diiktiraf secara serantau. Pelajar yang tidak mempunyai kursus kursus ijazah dalam perniagaan mungkin dikehendaki mengambil kursus asas selama 12 jam di bidang perakaunan, ekonomi, kewangan dan pengurusan atau pemasaran, sebagai tambahan kepada kurikulum untuk program MBA. Dalam sesetengah kes, pengalaman kerja profesional yang ketara akan dipertimbangkan sebagai ganti kursus kursus perniagaan siswazah.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

  • Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)
    • Bucharest, Romania
  • MBA (Di kampus)
    • Kuala Lumpur, مليسيا
  • Máster en Administración y Dirección de Empresas (MBA)
    • Madrid, Sepanyol