Keystone logo

S. P. Jain Institute of Management and Research (SPJIMR)

A logo

pengenalan

Falsafah kami

Falsafah Panduan kami

Tiang-tiang Philosophical atas mana terletak bangunan besar pedagogi pendidikan SPJIMR dan pembangunan adalah

Mempengaruhi Amalan Menggalakkan pertumbuhan berasaskan nilai Mempengaruhi Amalan

Inisiatif dan inovasi di SPJIMR bertujuan untuk mempengaruhi amalan industri dan oleh itu menjadi peserta dalam membentuk semula negara. Pembelajaran menyerap melalui kurikulum yang fleksibel dan serba boleh terbentuk pada pelajar, bukan sahaja kapasiti untuk analisis dan pertimbangan, tetapi juga kebolehan semula jadi untuk berkaitan dengan masalah sosial dan kemudian menarik apabila sumber-sumber mereka sendiri untuk memahami dan tindakan.

Menggalakkan pertumbuhan berasaskan nilai

SPJIMR propounds bahawa individu perlu membina gabungan yang tepat antara keprihatinan terhadap kebajikan mereka sendiri dan sosial yang baik. Oleh itu institut ini menggalakkan pembangunan pandangan koperasi yang mengiktiraf nilai perkongsian dan saling menghormati. Ini yang ditekankan dalam kurikulum melalui pembelajaran melalui pengalaman praktikal serta melalui teladan.

Prinsip-prinsip yang lain, yang membimbing ialah- kerja kami

Perkaitan sosial dan responsif - SPJIMR bertujuan untuk menggabungkan dalam strategi pengurusan kurikulum untuk amalan perniagaan yang inovatif dan nilai sosial melalui integrasi program tanggungjawab sosial korporat. Kerjasama dan Kerjasama - Kemunculan globalisasi telah membawa di belakangnya satu kerjasama yang tinggi untuk meningkatkan sosial, faedah ekonomi dan alam sekitar. Melalui usaha kerjasama, ia adalah mungkin untuk mengoptimumkan penggunaan sumber yang terhad, yang membawa kepada amalan perniagaan yang lebih sesuai dan relevan. SPJIMR amat menyokong usaha kerjasama untuk mencapai pulangan yang lebih tinggi daripada biasa daripada pelaburan. Rangkaian - Sebagai Institut Pengurusan, SPJIMR menggalakkan fungsi yang dalam persekitaran yang lebih luas sosial dan kebudayaan dengan penekanan kepada proses sosio-ekonomi yang kritikal yang membentuk perniagaan hari ini. SPJIMR berusaha untuk menyatukan persepsi permintaan dan pelbagai untuk menghasilkan pendidikan pengurusan yang lebih relevan dan penting untuk India. Dalam hal ini, SPJIMR cuba dilihat sebagai trend utama dalam pendidikan pengurusan hari ini.

Percaya dirinya sebagai sebahagian daripada usaha yang lebih besar, SPJIMR menggalakkan pembelajaran dengan imbibing dari

Amalan-amalan perniagaan global yang terbaik dan terkini Di peringkat global diiktiraf institusi dari seluruh dunia Usaha perniagaan India dalam usaha mereka untuk pertumbuhan, produktiviti dan kualiti Ideologi-ideologi individu berbakat yang ekologi sedar Kecekapan Barat dan etos Timur Program Pembangunan Kepimpinan

SPJIMR percaya dalam membina jambatan untuk masa akan datang melalui usaha sinergi bersama-sama dengan industri yang kepadanya ia berasa bertanggungjawab dan bertanggungjawab, dan yang ia berfungsi dengan komitmen yang mendalam.

Kenyataan Misi

Misi kami adalah untuk mempengaruhi amalan dan menggalakkan pertumbuhan berasaskan nilai. Pelajar-pelajar kita akan mengenali, memahami, dan menegakkan perkaitan sosial keputusan perniagaan yang termasuk dalam bahagian yang kurang diberi perkhidmatan dalam masyarakat.

Kami mendukung misi ini kerana kita mengiktiraf peranan kembar kita - sebagai anggota yang bertanggungjawab Bharatiya Vidya Bhavan dan sebagai ahli responsif masyarakat India di besar - dan melihat diri kita dalam konteks yang lebih luas sebagai institusi yang 'Bukan MBA.

Kita akan mencapai misi kami melalui: (a) pelajar-centric pedagogi yang akan menekankan sikap, termasuk kerohanian, dan kemahiran sebanyak pengetahuan; (b) mendedahkan pelajar kepada pertumbuhan berasaskan nilai di bahagian-bahagian yang kurang diberi masyarakat kita; (c) sintesis - sumbangan intelek kami dan kurikulum - of competition- kecekapan barat berasaskan dan kerjasama berteraskan etos timur; dan (d) sumbangan intelektual yang bertujuan untuk mempengaruhi amalan.

Dalam pelajar-pelajar kita, kita menyedari kecenderungan dan kesediaan untuk menjadi pelaku yang pertama. Kami juga menekankan kepekaan terhadap kesan sosial tindakan perniagaan dan peranan kerohanian dalam pendekatan seimbang untuk membuat keputusan.

Dalam ahli fakulti kami, kami mengiktiraf komitmen untuk menyampaikan cemerlang pelajar-centric pedagogi dengan mengambil kesempatan daripada, alam kediaman peribadi program kami. Kami juga memerlukan mereka untuk membuat dan menyebarkan pengetahuan yang bertujuan untuk mempengaruhi amalan.

Sebagai sebuah masyarakat, kami akan merealisasikan matlamat yang melalui integriti, akauntabiliti diri, disiplin profesional, dan kerja keras. Kami menghargai kebebasan operasi dan menegakkan budaya keusahawanan, tangkas, fleksibel, dan kerjasama.

Gambaran Keseluruhan

SPJIMR menawarkan peluang yang unik untuk belajar perniagaan di mana masa depan perniagaan global adalah di tengah-tengah India, di tengah-tengah ibu kota kewangan ekonomi ini, tempat, di mana pelaburan yang semakin meningkat, di mana permintaan semakin meningkat dan di mana perniagaan sedang menyiapkan diri untuk pertumbuhan yang lebih cepat, pelajar boleh belajar perniagaan dan belajar daripada pasaran.

SPJIMR mungkin institusi terbaik yang terletak di tengah-tengah bandar Mumbai, pusat kewangan India dengan hubungan yang kukuh dalam industri. Ini dapat dilihat dalam penerimaan bersedia graduan kita dalam industri dan diterjemahkan kepada prestasi penempatan unggul kami.

Selain itu, program PGDM SPJIMR dua tahun menawarkan pilihan yang mempunyai pengamal sebagai sebahagian daripada keseluruhan penyampaian kursus dari segi projek, latihan, ceramah tetamu dan kursus industri ditaja.

Peluang untuk belajar semester akhir di atas AS B-Sekolah

Peluang yang besar untuk program itu menawarkan untuk pelajar antarabangsa adalah satu fakta bahawa mereka boleh pergi dan belajar semester akhir di mana-mana sekolah antarabangsa terkemuka semasa jatuh. Sebagai contoh, peserta boleh pergi dan melakukan sesuatu semester penuh di sekolah seperti Samuel Curtis Johnson Sekolah Pengajian Siswazah Pengurusan, Universiti Cornell, Amerika Syarikat, Krannert School of Management, Purdue University, Amerika Syarikat, Eli Broad Kolej Perniagaan, Michigan State University, Amerika Syarikat , Universiti Maryland, Amerika Syarikat dan Schulich Sekolah Perniagaan, Universiti York, Kanada.

Pelajar bersedia untuk mengambil pada semester akhir di peringkat antarabangsa selepas mereka mempunyai

Mengkaji realiti ekonomi yang baru muncul Melengkapkan semua kursus asas dalam tahun pertama Menamatkan latihan sosial semasa musim panas Bidang kursus pengkhususan pada semester ketiga

Peluang Kerjaya dalam syarikat-syarikat global yang utama

Graduan yang mempunyai pengetahuan yang mendalam tentang dan pendedahan kepada India boleh mencari peranan yang menarik dalam syarikat korporat global yang sedang mencari untuk membina peluang India.

Lokasi

  • S.P.Jain Institute of Management & Research Munshi Nagar, Dadabhai Road Andheri West, 400 058, Mumbai

Soalan