Keystone logo
S P Jain School of Global Management Singapore

S P Jain School of Global Management Singapore

S P Jain School of Global Management Singapore

pengenalan

Persekitaran yang sangat menyenangkan dan mesra wujud di kampus Singapura.

Kampus luas di tengah-tengah kehijauan yang subur dan dedaun terdiri daripada beberapa bangunan warisan diubahsuai tersebar di tujuh ekar, dan terletak berhampiran dengan pusat bandar Singapura. Sangat mudah untuk melalui jalan raya, dengan sebuah bas berhenti di luar kampus, ia adalah yang berdekatan dengan sekolah-sekolah lain tempatan, kemudahan perubatan dan hospital, kedai makan 24 jam seperti 7-11 dan pasar raya besar serta rekreasi, membeli-belah dan pusat-pusat korporat. Dan program-program yang dijalankan di kampus Singapura Global MBA, BBA, MGB dan Eksekutif MBA.

Pelbagai bangunan di bilik darjah kampus rumah, pusat pembelajaran, perpustakaan dan beberapa kemudahan lain. Bilik darjah adalah peringkat, dan dilengkapi dengan state-of-the-art audio dan video peralatan.Terdapat adalah 7 dewan kuliah (empat menjadi 157 sq.mt., dua merupakan 80 sq.mt. dan satu 58 sq.mt.). Dua dewan seminar (salah satu daripada 114.5 sq.mt. dan yang lain daripada 75.5 sqmt) juga digunakan untuk kuliah sekali-sekala.

A kafeteria yang menawarkan pelbagai masakan multinasional memenuhi keperluan makanan pelajar community.There juga bar sandwich di kampus untuk gigitan cepat. Selepas kelas, pelajar mempunyai pilihan untuk memuat semula dan meremajakan dengan bersenam di gimnasium di rumah, terlibat dalam pelbagai permainan seperti bola keranjang dan tenis meja atau hanya mengambil berjalan lama di sekitar kampus atau di Mt. Faber Sky Walk terletak di luar kampus.

Ranking dan Pengiktirafan

The Economist kini berada di kedudukan Sepenuh Masa MBA Program SP Jain sebagai # 95.

Forbes kedudukan SP Jain Global MBA # 5 di Asia: Best Sekolah Perniagaan Antarabangsa 2013 SP Jain Sekolah (SP Jain) program Global MBA Pengurusan Global telah disenaraikan sebagai antara Top 20 program MBA di dunia di Sekolah Perniagaan Forbes Best (International) Rankings 2013.

SP Jain telah kedudukan # 11 di dunia dalam kategori 'International Best program MBA 1 tahun' dan # 19 di dunia dalam kategori 'program Best Antarabangsa MBA' yang berada di kedudukan kedua-dua program MBA satu tahun dan dua tahun.

Kedudukan kami di kawasan kami beroperasi:

  • Asia: # 5
  • India: # 1 (Kami adalah satu-satunya sekolah yang berasal dari India untuk berada dalam senarai itu)
  • UAE: # 1 (kami adalah satu-satunya sekolah untuk berada dalam senarai)
  • Singapura: # 3 (INSEAD dan National University of Singapore yang di hadapan kita)
  • Australia: # 1 (University of New South Wales, satu-satunya sekolah Australia yang lain adalah pada # 24 dalam senarai itu)

Semua pelajar sepenuh masa SP Jain yang tinggal dan belajar di bukan satu, tetapi sekurang-kurangnya tiga bandar-bandar yang berbeza.

Bagaimana anda menjalankan perniagaan di Dubai adalah berbeza dari cara anda melakukan perniagaan di Singapura, Australia atau Amerika Syarikat. Anda boleh menjadi kejayaan besar di negara asal anda, tetapi kegagalan sengsara di lain jika anda tidak memahami bahawa amalan perniagaan, sistem politik dan pilihan pengguna boleh berbeza.

Membantu pelajar memahami perkara ini adalah sesuatu yang kita, di SP Jain, melakukan unik melalui model pembelajaran pelbagai kampus kami. Semua pelajar sepenuh masa SP Jain yang tinggal dan belajar di bukan satu, tetapi sekurang-kurangnya tiga bandar-bandar yang berbeza. Kami mempunyai kampus di Dubai, Mumbai, Singapura dan Sydney. Jadi, selain mempelajari pelbagai alat perniagaan (seperti kebanyakan pelajar), pelajar SP Jain memahami sifat global perniagaan dengan cara yang paling menarik - melalui pendedahan sebenar kepada pelbagai budaya, kepercayaan politik, tradisi dan inovasi teknologi.

Akreditasi

Tertiary Kualiti Pendidikan dan Badan Piawaian, Australia

SP Jain diiktiraf oleh Pendidikan Kualiti dan Standard Agency Tertiary (TEQSA), Australia. Pada akhir program, pelajar dianugerahkan ijazah Australia. Ini dapat meningkatkan penerimaan antarabangsa ijazah, dengan itu memberi dorongan kepada pendidikan dan kerjaya yang lebih tinggi, di peringkat global.

Pengetahuan dan Pembangunan Manusia Authority (KHDA), Kerajaan Dubai, UAE SP Jain dilesenkan oleh Knowledge and Human Development Authority (KHDA), Kerajaan Dubai, UAE Kelayakan akademik yang diberikan oleh SP Jain dan disahkan oleh KHDA diiktiraf dalam Emirate Dubai oleh semua entiti awam dan swasta untuk semua tujuan.

Lokasi

  • S P Jain School of Global Management, 10, Hyderabad Road, Off Alexandra Road

  • Sydney, Australia

Soalan