Keystone logo
Rushford Business School

Rushford Business School

Rushford Business School

pengenalan

136117_RUSHFORD0-logo.png

Rushford Business School ialah Sekolah Perniagaan yang diperakui EduQua di Lucerne, Switzerland. Sekolah ini menawarkan program ijazah tinggi dalam Perniagaan dan Pengurusan. Sekolah kami unik dalam menawarkan beberapa program MBA dengan pengkhususan teknikal utama. Program dalam talian 100% kami sangat sesuai untuk pelajar dari seluruh dunia yang ingin menerima pendidikan berkualiti tinggi daripada Sekolah Perniagaan Eropah yang terkemuka dengan yuran pengajian yang berpatutan. Kami memanfaatkan rangkaian, pengetahuan, pengalaman dan penyebaran geografi untuk kelebihan pelajar kami.

Misi kita

Sebagai sebuah institusi yang berfokuskan penyelidikan, kami menjalankan program perniagaan yang inovatif dan diiktiraf di peringkat antarabangsa dengan kesan positif terhadap pertumbuhan perniagaan dan pembangunan masyarakat.

Kami terus memanfaatkan tingkah laku dan penyelidikan perniagaan melalui:

 • Membangun dan mengembangkan rangkaian antarabangsa rakan kongsi akademik dan pertukaran terkemuka untuk menyediakan persekitaran penyelidikan dan pengajaran global.
 • Membangunkan kemahiran perniagaan khusus industri dengan melibatkan pemimpin pendapat utama.
 • Membangunkan pemimpin untuk memikul tanggungjawab sosial dan menghadapi cabaran intelektual dan peribadi yang unik.
 • Membangunkan personaliti yang matang dan berdikari dengan kecekapan antara budaya dan pemikiran kritis.

Visi kami

Visi kami adalah untuk menjadi antara sekolah perniagaan terkemuka di Eropah dan diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk program perniagaan inovatif yang membantu perniagaan dan institusi kekal pada keluk pertumbuhan yang menggalakkan. Penyelidikan kami akan memberi impak yang berkembang pada amalan perniagaan, kepimpinan, dan kesusasteraan akademik. Kami akan membangunkan pemimpin dengan jangkauan global, yang akan menggunakan potensi mereka untuk melibatkan diri dengan perniagaan dan masyarakat untuk membuat perbezaan yang bernilai, membina dan beretika.

Nilai kami

 • Nilai berikut mengawal kami dalam mencapai misi dan visi kami:
  • Kecemerlangan akademik, kemahiran khusus dan fokus penyelidikan.
  • Kepimpinan pemikiran dan inovasi.
  • Pemikiran kritis, keadilan, dan integriti.
  • Etika, tanggungjawab sosial, kebaikan, akauntabiliti, tanggungjawab, dan ketelusan.
 • Kami mempunyai pendekatan yang tidak berkesudahan untuk melebihi jangkaan untuk kualiti dan perkhidmatan dalam semua yang kami lakukan. Membentuk kerjaya pelajar kami adalah pusat segala yang kami lakukan. Untuk mencapai matlamat ini, semua cara yang berpotensi diterokai daripada bimbingan kepada pembentangan dan rujukan sebelum industri yang berkaitan.
 • Kami menghargai semua pelajar kami dan melabur dalam pertumbuhan dan pembangunan peribadi dan profesional mereka, dan membantu mereka dalam laluan kerjaya mereka daripada keperluan asas kepada aktualisasi diri.
 • Kami merancang secara berhemat untuk pelajar kami dengan memantau perubahan utama dalam industri dan mengambil tindakan sewajarnya yang menyediakan mereka lebih awal untuk menghadapi cabaran masa depan.

Pendekatan Pengajaran Dalam Talian

Pendekatan pengajaran yang kami laksanakan bertujuan untuk mengenal pasti keperluan latihan khusus dan aspirasi kerjaya setiap individu. Berdasarkan pemahaman ini penyelesaian mentor peribadi yang paling cekap disediakan supaya individu itu dapat memanfaatkan sepenuhnya program latihan.

Kami amat percaya dengan tanggapan bahawa setiap individu mempunyai kekuatan mereka sendiri, dan mereka boleh dimanfaatkan melalui platform dan pendekatan pembelajaran yang betul. Pelajar di Rushford sedar sepenuhnya bahawa pengetahuan diri mempunyai kepentingan yang sama dengan pengetahuan akademik.

Di Rushford, kami menggunakan teknologi internet untuk memaksimumkan kecekapan pembelajaran dalam suasana moden, sementara pada masa yang sama menyediakan pelajar dengan semua pengetahuan yang mereka perlukan untuk berjaya.

Rushford menggaji sebilangan besar profesional berkelayakan tinggi dari industri sebagai mentor untuk pelajar untuk menyediakan mereka dengan perspektif industri sebenar. Ini membantu calon profesional kami mencapai antara muka dengan industri itu sendiri. Mentorship memberikan banyak nasihat berkaitan dengan latihan dan perancangan kerjaya.

Kami percaya dalam menyediakan pelajar kami untuk situasi kehidupan sebenar melalui pengalaman langsung, dengan melaksanakan sesi olok-olok melalui platform latihan dalam talian kami yang cekap.

Akreditasi Kami

138943_EduQua_LogoPhone.png

Institusi Switzerland Bertauliah EduQua

Rushford Business School diperakui oleh EduQua, label kualiti Switzerland untuk institusi pendidikan lanjutan. EduQua ialah badan akreditasi yang diiktiraf dan disokong oleh Kerajaan Gabungan Switzerland.

EduQua ialah pensijilan kualiti pertama untuk institusi pendidikan awam dan swasta di Switzerland dan diiktiraf, disokong dan disahkan oleh organisasi berikut:

• Kerajaan Persekutuan Switzerland
• Persidangan Menteri Pendidikan Kantonal Switzerland (EDK)
• Sekretariat Negeri bagi Hal Ehwal Ekonomi (SECO)
• Jabatan Persidangan Switzerland untuk Latihan Profesional (SBBK)
• Persatuan Jabatan Pekerjaan Switzerland (VSAA)
• Persekutuan Switzerland untuk Pembelajaran Dewasa (SVEB)

138941_ACBSP_ColorPhone.png

Majlis Akreditasi untuk Sekolah Perniagaan dan Program

Rushford Business School ialah ahli “Majlis Akreditasi untuk Sekolah dan Program Perniagaan (ACBSP)

ACBSP ialah satu-satunya badan akreditasi global, yang mengakreditasi program perniagaan di peringkat ijazah bersekutu, sarjana muda dan siswazah di seluruh dunia sejak 1988. Rushford Business School ialah sebahagian daripada keahlian yang meluas ke lebih daripada 60 negara. Ahli ACBSP adalah antara pendidik terbaik dalam bidang masing-masing, berminat untuk mempelajari kaedah pengajaran yang inovatif, menambah baik penyampaian program pendidikan perniagaan, dan mencipta nilai untuk pelajar mereka.

189796_qs-star-rating_la-voz_logo-03-web.jpeg

Rushford telah menerima penarafan 5 bintang untuk pengajaran dan pembelajaran dalam talian; dengan penarafan keseluruhan 4 bintang melalui Sistem Penarafan Bintang QS yang terkenal. Penarafan bintang QS keseluruhan empat bintang adalah bukti kualiti dan reputasi sesebuah institut dan merupakan satu pengiktirafan berprestij untuk dicapai.

172483_166809_IACBE_logo_Pendidikan_2warna_Horiz-768x235.png

Rushford Business School ialah ahli “Majlis Akreditasi Antarabangsa untuk Pendidikan Perniagaan (IACBE)” IACBE mengiktiraf program perniagaan yang membawa kepada ijazah di peringkat bersekutu, sarjana muda, sarjana dan kedoktoran dalam institusi pengajian tinggi di seluruh dunia. Semua cara penyampaian, kampus, lokasi dan tapak pengajaran, serta semua program perniagaan tanpa mengira tahap ijazah, biasanya akan disertakan dalam semakan akreditasi IACBE.

179310_prme_un_500.jpeg

Sebagai sebuah organisasi, kami berbangga menjadi sebahagian daripada inisiatif Prinsip Pendidikan Pengurusan Bertanggungjawab (PRME). PRME ialah inisiatif global yang telah dilancarkan pada 2007 oleh United Nations Global Compact untuk menggalakkan sekolah perniagaan dan universiti di seluruh dunia untuk mengintegrasikan kelestarian ke dalam kurikulum dan penyelidikan.

189889_aacsb-business-education-alliance-member.png

Kami berbangga menjadi ahli Persatuan untuk Memajukan Sekolah Perniagaan Berkolej (AACSB). AACSB ialah organisasi akreditasi global yang diasaskan pada tahun 1916 yang menyokong, menggalakkan dan memajukan pengajaran, pembelajaran dan penyelidikan yang berkualiti di sekolah perniagaan. Dengan menyertai AACSB, kami menunjukkan komitmen kami terhadap kecemerlangan dengan mempertahankan standard kualiti tertinggi dalam semua aspek operasi akademik kami. Keahlian kami membolehkan kami menjadi sebahagian daripada rangkaian lebih 800 sekolah perniagaan di seluruh dunia yang berkongsi amalan terbaik untuk memajukan pendidikan perniagaan dan pengurusan.

189890_BGA_Member_logo-1-300x300.png

Rushford Business School ialah ahli berbangga Persatuan Graduan Perniagaan (BGA). Persatuan Graduan Perniagaan adalah sebahagian daripada AMBA, sebuah badan keanggotaan dan jaminan kualiti antarabangsa untuk sekolah perniagaan terkemuka dunia dan berpotensi tinggi yang berkongsi dedikasi kepada impak positif, amalan pengurusan yang bertanggungjawab dan pembelajaran sepanjang hayat.

Perangkaan

Dengan pelajar dari lebih 80 negara dan lebih 5000 alumni di seluruh dunia, komuniti global kami yang semakin berkembang adalah bukti pendidikan cemerlang dan pembinaan kemahiran pelajar di Rushford.

  Ciri-ciri Kampus

  Sekolah Perniagaan Rushford

  Kampus Rushford terletak di tengah-tengah Pusat Bandar Lucerne. Lokasi ini betul-betul bersebelahan dengan pengangkutan awam untuk sambungan dan kemudahan terbaik. Tasik Lucerne terletak hanya 6 minit perjalanan dengan bas dari kampus.

  Kemudahan ini menawarkan bilik darjah dan bilik kuliah yang luas dilengkapi dengan papan putih dan projektor; Perpustakaan; kafeteria, dan kawasan rekreasi untuk pelajar berehat dan bersosial.

   Testimoni Pelajar

   Lokasi

   • Geneva

    James lind Institute Rue de la Cité 1, 1204 Genève, Switzerland, 1204, Geneva

    • Lucerne

     Maihofstrasse 76, 6006, Lucerne

     • Geneva

      Rue de la Cité,1, 1204, Geneva

      • Valencia

       Carrer de les Barques, 2, 46002, Valencia

       Soalan