Keystone logo
Richfield University Tuan pentadbiran perniagaan (mba) dalam kepimpinan global
Richfield University

Tuan pentadbiran perniagaan (mba) dalam kepimpinan global

Los Angeles, Amerika Syarikat

Request duration

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Pembelajaran jarak jauh, Di kampus

pengenalan

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) dalam Kepimpinan Global

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) Richfield College dengan Opsyen dalam Kepimpinan Global adalah program sarjana siswazah yang memberi tumpuan kepada penyediaan para pelajar untuk menyumbang kepada pengurusan dan kepimpinan entiti yang mempunyai kehadiran aktif dalam operasi perniagaan global. Program ini menawarkan asas yang mantap dalam pentadbiran perniagaan dengan fokusnya kepada kepimpinan eksekutif dan global. Program ini bukan sahaja meliputi pengetahuan perniagaan fungsional tetapi ia menyediakan graduan untuk mengambil tanggungjawab kepimpinan dalam perniagaan dan hubungan dunia yang kompleks sekarang ini.

Peluang kerjaya

Program ini menyediakan graduan kami untuk menyumbang kepada organisasi antarabangsa dan perusahaan perniagaan mereka melalui kesedaran global, kewarganegaraan, dan tanggungjawab, pengiktirafan etika kepelbagaian budaya dan dinamika mereka, penggunaan teknologi dan sumber maklumat dan komunikasi baru serta pembangunan penyelesaian inovatif dan berperikemanusiaan dan alternatif. Graduan kami belajar untuk menghormati maruah manusia, alam sekitar, dan nilai keamanan dan kerjasama global.

Syarat Kemasukan

1. Siap, penyerahan, dan kelulusan borang permohonan dan dokumen sokongan, termasuk pembayaran fi yang diperlukan.

2. Sarjana atau ijazah yang lebih tinggi dengan mata purata gred "C" minimum dari institut pengajian tinggi yang diiktiraf di peringkat tinggi di Amerika Syarikat atau dari institut asing bersamaan. Semua dokumen asing termasuk sijil dan transkrip tertakluk kepada penilaian dan pengesahan oleh pejabat kemasukan Richfield College. Salinan terjemahan bahasa Inggeris yang disahkan mesti mengiringi semua dokumen dalam bahasa asing.

3. Kemahiran dalam bahasa Inggeris terbukti dengan salah satu daripada berikut:

a. 70% atau lebih tinggi skor di Peperiksaan Kemahiran Bahasa Inggeris Richfield (RCEPE), atau

b. Skor 600 atau ke atas pada Ujian Bahasa Inggeris berasaskan kertas sebagai Bahasa Asing (TOEFL), bersamaan dengan skor 100 atau ke atas berdasarkan internet (iBT), atau

c. Diploma Sekolah Tinggi atau sekurang-kurangnya satu (1) pendidikan kolej tahun di sebuah institusi dengan Bahasa Inggeris sebagai bahasa rasmi pengajaran.

4. Penyataan Tujuan (SOP) yang ditulis oleh pemohon, menggariskan matlamat akademiknya sambil menuntut pengajian siswazah di Richfield College. Dokumen ini mesti dikemukakan sebagai sebahagian daripada dokumen permohonan untuk kemasukan.

5. Skor GMAT diperlukan untuk kemasukan. Skor ini boleh digantikan oleh GRE - termasuk GRE yang disemak semula Ujian Am - sebagai alternatif. Skor GMAT / GRE adalah sah selama lima tahun dan mesti diambil sebelum permohonan diterima.

Pemohon yang tidak mengambil peperiksaan GMAT / GRE yang dikondisikan semasa penyerahan dan kelulusan dokumen dan kriteria pengakuan yang diperlukan akan diterima secara kondusif kepada program dan mesti mengambil dan mengemukakan keputusan ujian GMAT / GRE dalam tempoh satu tahun dari kemasukan mereka kepada program lepasan. Pemohon yang mempunyai ijazah sarjana muda dengan IPK lebih dari 3.5 atau lebih tinggi boleh meminta pengecualian keperluan GMAT. Setelah kelulusan kelayakan pemohon untuk melanjutkan pelajaran siswazah, kemasukan akan memberitahu pemohon kelulusan penepian.

6. Surat pengesahan pekerjaan mengesahkan pekerjaan sekarang atau sebelumnya dalam kedudukan pengurusan atau eksekutif.

7. Dua surat cadangan daripada individu yang sudah biasa dengan keupayaan dan kelayakan permohonan untuk mengikuti pengajian dan penyelidikan siswazah.

Mengenai Sekolah

Soalan