Keystone logo
Queen's University Queen's School of Business Program Kebangsaan MBA Eksekutif
Queen's University Queen's School of Business

Program Kebangsaan MBA Eksekutif

15 Months

Request teaching languages

Sambilan

Request application deadline

Sep 2024

USD 81,314

diadun

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Gambaran Keseluruhan Program MBA Eksekutif


MBA Eksekutif Queen , program EMBA peringkat teratas Kanada, adalah pengalaman yang mengubah hidup. Program 15 bulan yang inovatif ini ditawarkan di kebanyakan bandar utama di seluruh Kanada, termasuk Toronto, Calgary, Vancouver, Edmonton dan Montreal.

Queen's School of Business menyediakan pengalaman pembelajaran yang tiada tandingan dan transformasi untuk pengurus dan eksekutif yang bekerja. MBA Eksekutif Queen akan mengajar anda untuk berfikir secara berbeza. Idea, perspektif dan alatan yang anda akan perolehi semasa dalam program ini akan memberi kesan yang kuat dan berkekalan kepada anda dan kerjaya anda. Model pembelajaran unik kami menggabungkan sesi kelas interaktif, kajian kes dan amalan dunia sebenar untuk menyediakan pengalaman pendidikan pengurusan yang paling komprehensif dan berkesan.

Program ini disampaikan melalui gabungan tiga sesi di kampus dan sesi pembelajaran di bilik lembaga. Sesi pembelajaran bilik lembaga menggunakan teknologi persidangan video berbilang titik dan sangat interaktif.

Di Queen's, kami menyedari bahawa tidak semua orang datang ke program ini dengan bakat dan kemahiran yang sama, pengalaman yang sama, malah aspirasi yang sama. Adalah wajar bahawa pendekatan "satu saiz sesuai untuk semua" adalah tidak praktikal. Atas sebab itu, Queen's telah membangunkan pendekatan baharu yang berkuasa, dibina di atas empat tiang yang digariskan di bawah, yang menyediakan tahap penyesuaian yang tidak tersedia dalam program MBA Eksekutif lain.

Akreditasi Sekolah Perniagaan Queen


Queen's School of Business menerima akreditasi tanpa syarat untuk semua program pada tahun 1998 oleh The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB International), badan akreditasi sekolah perniagaan terbesar di dunia. Queen's ialah universiti pertama di Ontario yang mendapat kelulusan AACSB.

Queen\'s School of Business mencapai akreditasi EQUIS tanpa syarat pada tahun 2006 dan merupakan ahli EFMD – Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan.

Persatuan MBA yang berpangkalan di UK menambah pengakuan Eropah terhadap kecemerlangan Sekolah dengan memberikan akreditasinya.

Kelebihan Ratu

Memilih program MBA Eksekutif yang betul akan memberi impak yang mendalam terhadap kerjaya anda. Ia adalah keputusan yang anda boleh buat sekali sahaja. Anda perlu dimaklumkan dengan baik.

Untuk membantu anda dengan keputusan anda, kami telah menggariskan Kelebihan Queen, lima sebab mengapa MBA Eksekutif Queen adalah pilihan yang tepat untuk pengurus dan eksekutif yang ingin memajukan kerjaya mereka.

Reputasi Cemerlang
Queen's University ialah salah satu universiti terbaik di Kanada dan menempatkan Queen's School of Business, salah satu dunia sekolah perniagaan terulung.


Bilik Darjah dan Rangkaian Kebangsaan
Program ini disampaikan melalui gabungan sesi di kampus dan pembelajaran bilik mesyuarat sesi, mewujudkan bilik darjah dan rangkaian kebangsaan yang unik.


MBA Disesuaikan untuk Peserta Individu
Queen's mengiktiraf bahawa setiap peserta datang ke program ini dengan keunikan mereka sendiri latar belakang, bakat, aspirasi kemahiran. Akibatnya, program MBA Eksekutif Queen membenarkan tahap penyesuaian yang tidak boleh didapati dalam program MBA Eksekutif lain.


Model Pembelajaran Berasaskan Pasukan
Queen's menggunakan pembelajaran berasaskan pasukan transformasi untuk mencipta sokongan dan kolaboratif yang tinggi pengalaman pembelajaran – di dalam dan di luar bilik darjah. Pasukan berfungsi sama seperti mereka di tempat kerja - menggunakan pelbagai kemahiran dan pengalaman semua ahli pasukan.


Pengalaman Luar Biasa
Di Queen's, kami memahami betapa sibuknya anda, jadi kami telah membangunkan sistem sokongan yang canggih untuk anda pada setiap peringkat – pemohon, peserta, dan alumni. Pasukan berpengalaman kami bekerja keras untuk memastikan pengalaman MBA anda adalah luar biasa.

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • MBA dalam Pengurusan Kualiti
  • Sharjah, Emiriah Arab Bersatu
  • Lagos, Nigeria
  • + 11 lebih
 • EGADE - MBA Eksekutif WP Carey
  • Mexico City, Mexico
 • Executive MBA
  • London, United Kingdom
  • Dubai, Emiriah Arab Bersatu