Keystone logo
Queen's University Queen's School of Business MBA Eksekutif Cornell-Queen
Queen's University Queen's School of Business

MBA Eksekutif Cornell-Queen

17 Months

Request teaching languages

Sambilan

Request application deadline

Sep 2024

USD 96,152

diadun

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Cornell – MBA Eksekutif Queen ialah satu-satunya program EMBA seumpamanya di dunia. Ia dimungkinkan melalui perkongsian antara dua sekolah perniagaan utama Amerika Utara – Queen's School of Business dan Johnson Graduate School of Management di Cornell University.

Program ini mengambil masa 17 bulan untuk disiapkan dan ditawarkan di beberapa bandar di seluruh Kanada dan Amerika Syarikat.

Cornell – MBA Eksekutif Queen menyediakan peluang yang unik dan menarik untuk memperoleh kedua-dua MBA Queen dan MBA Cornell dalam 17 bulan semasa anda terus bekerja. Ia adalah program yang luar biasa untuk pengurus dan eksekutif dengan aspirasi perniagaan antarabangsa.

Apa yang menjadikan program ini benar-benar unik ialah pengalaman bilik darjah anda dikongsi oleh peserta di Kanada dan Amerika Syarikat. Idea, perspektif dan alatan yang anda akan perolehi semasa dalam program ini akan memberi kesan yang kuat dan berkekalan kepada anda dan kerjaya anda. Model pembelajaran terbukti kami menggabungkan sesi kelas interaktif, kajian kes dan amalan dunia sebenar untuk memberikan pengalaman pendidikan pengurusan yang luar biasa.

Di tengah-tengah Cornell - MBA Eksekutif Queen ialah kepercayaan teras kami terhadap kuasa pasukan. Dari kelas pertama anda hingga tamat pengajian, anda akan menjadi sebahagian daripada pasukan berprestasi tinggi yang mencerminkan dan menyediakan anda dengan lebih baik untuk tempat kerja.

Dapatkan MBA Ivy League Semasa Anda Terus Bekerja


Graduan program memperoleh kedua-dua Cornell MBA dan Queen's MBA, kelayakan yang akan membuka pintu di mana-mana sahaja di dunia. Cornell adalah yang terbesar daripada lapan universiti berprestij AS yang secara kolektif dikenali sebagai Liga Ivy.

Sekolah Pengurusan Siswazah Johnson di Cornell University telah disenaraikan secara konsisten antara sekolah perniagaan terbaik di dunia oleh Financial Times, dan BusinessWeek.

BusinessWeek kini menyenaraikan Queen's School of Business #1 di Kanada dan antara yang terbaik di dunia untuk MBA Eksekutif, MBA sepenuh masa dan Pendidikan Eksekutif pendaftaran terbuka mereka.

Luaskan Peluang Anda dan Pantaskan Kerjaya Anda


Cornell – MBA Eksekutif Queen akan memberikan anda perspektif perniagaan antarabangsa dan kemahiran untuk menghadapi cabaran persekitaran perniagaan global masa kini. Mempunyai MBA Cornell dan MBA Ratu akan meningkatkan nilai anda kepada organisasi anda, dan boleh membawa kepada peluang yang anda impikan.

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • MBA dalam Pengurusan Kualiti
  • Sharjah, Emiriah Arab Bersatu
  • Lagos, Nigeria
  • + 11 lebih
 • Executive MBA
  • Cape Town, Afrika Selatan
 • Executive MBA
  • Paris, Perancis
  • Roubaix, Perancis