Keystone logo
Presidio Graduate School MBA dalam Kelestarian
Presidio Graduate School

MBA dalam Kelestarian

San Francisco, Amerika Syarikat

2 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

USD 1,255 / per credit

Di kampus

pengenalan

173721_171982_button_read-more-on-the-institutions-website2.png

Pemimpin perniagaan masa kini perlu memahami isu kompleks dan saling bergantung yang wujud dalam kemampanan, perubahan iklim, teknologi bersih, penglibatan pihak berkepentingan dan tanggungjawab sosial. Ini ialah idea yang mendorong kami ke Presidio Graduate School .

Program MBA dalam Penyelesaian Mampan – Gambaran Keseluruhan

Bayangkan dunia yang lebih adil, makmur dan mampan. Presidio Graduate School MBA dalam program kemampanan melengkapkan pelajar untuk menjadi pemimpin mahir dunia baharu ini. Kurikulum kami bermula dengan teori dan amalan pengurusan yang ketat—dan digabungkan dengan pengawasan alam sekitar, keadilan sosial dan pemikiran sistem. Itulah yang kami panggil Presidian Way, dan itulah sebabnya The New York Times berkata "Jika anda mahu mengubah dunia, pergi ke Presidio Graduate School ."

Format Program MBA

Presidio Graduate School Program MBA dalam Kelestarian ialah kurikulum 53 kredit dengan 11 kursus yang diperlukan, ditambah tiga kursus elektif daripada satu daripada empat penumpuan khusus—untuk sejumlah 14 kursus. Program Sarjana kemampanan kami menggabungkan pengalaman kelas bersemuka dengan fleksibiliti pembelajaran jarak jauh interaktif. Program ini boleh disiapkan dalam 24 bulan sepenuh masa atau dalam 3.5 tahun jika mendaftar sambilan.

Kemasukan

Biasiswa dan Pembiayaan

Kurikulum

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan