Keystone logo

Porto Business School

A logo

pengenalan

UNIVERSITI PORTO

Ditubuhkan pada tahun 1911, Universiti Porto (U.Porto) adalah salah satu daripada 200 Universiti Eropah teratas mengikut sistem ranking antarabangsa yang terkini. Salah satu universiti paling antarabangsa di Portugal, U.Porto mempunyai kampus serba lengkap yang tertanam di dalam bandar yang menjamin pengalaman akademik, saintifik dan juga sosial dan budaya yang optimum.

Porto Business School" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/49/49037_portobusinessschool.png" alt="Porto Business School" />

Sebab untuk memilih alt="Porto Business School

Dengan kehadiran yang konsisten dalam kedudukan Financial Times sejak 2011, alt="Porto Business School ialah salah satu Sekolah Perniagaan Eropah terbaik (#62, pada 2016) dan salah satu daripada 30 sekolah perniagaan terbaik dalam hal Pendidikan Eksekutif Tersuai dan Terbuka. . Sebuah sekolah yang memenangi anugerah, dalam beberapa tahun kebelakangan ini alt="Porto Business School telah mencapai beberapa pengiktirafan antarabangsa:

  • Anugerah Keusahawanan AMBA (2012, 2014)
  • Pelajar MBA Terbaik AMBA (2014)
  • Pertandingan Kes MBA John Molson (2015, 2011)
  • Idea2ProductCompetition/Univ.Texas-Austin(2010)

alt="Porto Business School adalah hasil perkongsian aktif antara Universiti Porto dan 36 syarikat, kebangsaan dan antarabangsa - yang membolehkan sekolah mengimbangi antara kualiti dan ketegasan akademi dan dunia korporat sebenar, mengubah alt=" Porto Business School menjadi makmal sebenar untuk meneroka cara terbaik untuk menerapkan konsep pengurusan terkemuka kepada dunia perniagaan sebenar.

alt="Porto Business School ialah Sekolah Perniagaan di Universiti Portugis terbesar, Universiti Porto. Misinya ialah pengajaran kursus siswazah dan latihan pengurusan eksekutif lanjutan, aktiviti pelengkap dengan penglibatan tetap dalam bidang penyelidikan gunaan dan perkhidmatan perniagaan . alt="Porto Business School menghimpunkan kemahiran dan pengalaman bekas EGP-UP dan ISFEP, sebuah projek latihan eksekutif yang berjaya dibangunkan dalam Fakulti Ekonomi. Sebagai sumber asas, alt="Porto Business School mempunyai tenaga pengajar dengan pengalaman yang panjang dalam pengajaran dan penyelidikan, dari Universiti Porto (Ekonomi, Kejuruteraan, Undang-undang dan Fakulti Psikologi dan Sains Pendidikan), yang mana dua kategori pengajaran lain ditambahkan. : pengurus dengan latihan akademik dan kerjaya perniagaan yang mantap, dan guru dari Universiti asing, iaitu Universiti Amerika Utara (Florida Tengah, Massachusetts, Miami dan New Orleans) dan orang Eropah (London Business School dan Institut Perniagaan, antara lain). Hubungan ini dengan sekolah asing yang serupa, yang telah wujud sejak 1988 dalam beberapa kes, memastikan tahap pengantarabangsaan yang tinggi dalam aktivitinya.

Perjalanan mengubah hidup anda bermula di sini.

Porto

Bandar usahawan ialah bandar kedua terbesar di Portugal dan salah satu pusat ekonomi dan perindustrian terkemuka negara. Terkait kuat dengan perdagangan dan cintakan kebebasan – sehinggakan ia dipanggil Cidade Invicta (Bandar Tak Terkalahkan), Porto terkenal dengan daya tarikan pusat bersejarahnya (Warisan Dunia UNESCO sejak 1996) tetapi juga kerana dinamikanya - ke-21- abad Porto ialah sebuah bandar moden dan bertenaga yang tidak pernah berhenti. Kawasan hijau dan padang sukannya, sistem pengangkutan awamnya yang komprehensif dan budaya yang sibuk serta kehidupan malam menjadikannya sebuah bandar yang menyeronokkan dan mengujakan, 24 jam sehari. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Porto juga telah menjadi pelabuhan untuk pelawat dari seluruh dunia. Tempat yang betul-betul mahu dituju, Porto dua kali dipilih sebagai "Destinasi Eropah Terbaik" oleh Pilihan Pengguna Eropah, dan telah dianggap oleh The Guardian, pada 2015, sebagai salah satu daripada 40 destinasi popular. Apabila bercakap tentang fesyen dan reka bentuk, Porto malah mengalahkan Paris, menurut Bloomberg, yang baru-baru ini mengisytiharkan bandar itu sebagai Ibu Kota Beli-belah Baharu Panas Eropah.

Lokasi

  • Avenida Fabril do Norte, 425 Matosinhos Portugal, 4460-312, Porto

Soalan