Keystone logo
Pfeiffer University School of Graduate Studies Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)
Pfeiffer University School of Graduate Studies

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Request duration

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Pembelajaran jarak jauh, Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) adalah program ijazah berorientasikan profesional dicadangkan untuk mereka yang mencari atau memegang jawatan pengurusan yang ingin memupuk, membangun, atau kecekapan tertunggak sempurna di kawasan-kawasan yang berbeza-beza yang pengurus moden mesti miliki. Keupayaan untuk menguruskan orang, maklumat, sumber kewangan, dan perubahan secara berkesan adalah sebahagian daripada himpunan kemahiran pengurus moden.

Pelajar-pelajar kita adalah pelajar dewasa. Bagi kami, pendidikan siswazah bagi pelajar dewasa tidak ketinggalan zaman; ia adalah misi utama kami. Pelajar-pelajar kita mewakili spektrum pelbagai bidang termasuk tetapi tidak terhad kepada perniagaan, kejuruteraan, saintifik, teknikal, kerajaan, penjagaan kesihatan, hiburan, dan hospitaliti. Organisasi mereka termasuk kedua-dua untuk keuntungan dan bukan untuk keuntungan, di firma-firma daripada perniagaan berasaskan rumah untuk kecil untuk multinasional untuk syarikat-syarikat antarabangsa.Dalam keadaan seperti, fakulti kami adalah kumpulan sama yang pelbagai dan berbakat profesional terlatih kedua-dua sebagai ahli akademik dan pengamal.

Metodologi pengajaran MBA, selaras dengan program-program yang terbaik di negara ini, mengambil kesempatan daripada gabungan ini menarik pelajar dan fakulti. Bersama-sama dengan format kuliah dan kajian kumpulan kecil, kaedah mana yang merupakan komponen utama dalam proses pembelajaran. Peluang untuk belajar di dalam kelas pada masa yang sesuai atau dalam talian boleh didapati.

Matlamat program MBA adalah untuk membangunkan kecekapan dalam membuat keputusan, kemahiran dalam hubungan interpersonal dan kumpulan, keupayaan untuk menyepadukan dan interrelate pelbagai fungsi firma itu, rasa tanggungjawab kepada masyarakat, dan komitmen untuk tindakan beretika dalam dan di luar firma.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • Sarjana Pentadbiran Perniagaan
  • Richmond, Amerika Syarikat
  • Online
 • MBA dalam Perniagaan Digital dan Inovasi
  • Barcelona, Sepanyol
 • Sarjana Pentadbiran Perniagaan
  • Liverpool, United Kingdom