Keystone logo
The NUCB Business School

The NUCB Business School

The NUCB Business School

pengenalan

Universiti Perdagangan Nagoya & Business School (NUCB) Business School ialah universiti swasta yang terletak di tengah-tengah kawasan ketiga paling kosmopolitan di Jepun. Ia ditubuhkan pada tahun 1953 dan merupakan di Jepun untuk diakreditasi oleh AACSB International, The Association of MBAs (AMBA) dan EQUIS. NUCB BS biasanya berada di kedudukan #1 dalam program MBA, EMBA dan MIM oleh QS, secara konsisten mencapai kedudukan teratas di seluruh negara.

Sejarah Sekolah Perniagaan NUCB

Yuichi Kurimoto adalah orang Jepun pertama yang menamatkan pengajian dari Fakultas Seni Universiti Alberta pada tahun 1930. Setelah kembali ke Jepun, beliau menyedari bahawa pendidikan kebanyakannya boleh diakses oleh golongan elit, dan oleh itu dia memperjuangkan perjuangan untuk menjadikannya tersedia untuk orang Jepun yang tidak disengajakan belia hari ini. Pada tahun 1935, beliau memulakan sebuah institut vokasional yang dikenali sebagai 'Sekolah Nagoya Railroad', yang kemudian diikuti oleh sebuah sekolah menengah dan sebuah kolej junior.

Sentiasa seorang yang berwawasan, Yuichi Kurimoto menyedari bahawa ledakan ekonomi dan penduduk selepas perang di Jepun akan mewujudkan permintaan yang kuat untuk sebuah institusi yang khusus untuk pendidikan perniagaan. Oleh itu, pada tahun 1953, Universiti Perdagangan Nagoya & Perniagaan (NUCB) telah ditubuhkan.

Akreditasi: NUCB Business School ialah Sekolah Perniagaan Triple Crown yang pertama dan satu-satunya di Jepun yang diakreditasi oleh AACSB, AMBA dan EQUIS!

Sekolah Perniagaan NUCB dengan bangganya mengumumkan bahawa ia merupakan program MBA pertama dan satu-satunya di Jepun yang memegang akreditasi tiga kali ganda daripada AACSB International, The Association of MBAs (AMBA) dan EQUIS. Tanda kecemerlangan anugerah ini yang dianugerahkan oleh AACSB, AMBA dan EQUIS mengukuhkan inisiatif strategik NUCB untuk menjadi yang terbaik antara yang terbaik di kalangan Sekolah Perniagaan di Jepun dan Asia. Dalam era globalisasi ini, pengiktirafan antarabangsa oleh badan akreditasi berprestij seperti AACSB, AMBA dan EQUIS menandakan komitmen berterusan kami untuk mengekalkan jaminan kualiti dan pemeliharaan piawaian global tertinggi.

Universiti Perdagangan dan Perniagaan Nagoya dan Sekolah Perniagaan NUCB diberi kuasa sepenuhnya oleh Kementerian Pendidikan, Kebudayaan, Sukan, Sains dan Teknologi Jepun.

NUCB dan AACSB International

AACSB International-Persatuan untuk Advance Collegiate Schools of Business adalah persatuan profesional untuk pendidikan pengurusan kolej dan universiti dan agensi akreditasi utama untuk program sarjana, tuan, dan kedoktoran dalam pentadbiran perniagaan dan perakaunan.

Pada tahun 2002, Universiti Perdagangan dan Perniagaan Nagoya & NUCB Business School memperoleh keahlian AACSB International sebagai hanya institusi pendidikan ketiga di Jepun. NUCB telah menyerahkan Laporan Penilaian Kendiri dan mencapai akreditasi program sarjana dan siswazah pada tahun 2006.

Sekolah Perniagaan NUCB dan AMBA

Sekolah Perniagaan NUCB ialah sekolah perniagaan pertama di Jepun yang diiktiraf oleh Persatuan MBA. Akreditasi AMBA hanya digunakan untuk program MBA dan EMBA NUCB Business School dalam bahasa Jepun; manakala, AACSB International meluluskan kedua-dua program sarjana muda dan siswazah.

Sekolah Perniagaan NUCB dan EQUIS

Pada 29 September 2021, NUCB Business School telah dianugerahkan akreditasi Sistem Peningkatan Kualiti Eropah (EQUIS) daripada Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan (EFMD), salah satu organisasi penilaian kualiti antarabangsa terbesar untuk pendidikan pengurusan. Hanya institusi pendidikan dan penyelidikan yang menunjukkan kualiti tertinggi yang mungkin dalam kurikulum dan aktiviti penyelidikan sepanjang semakan rapi oleh panel pemeriksa pakar yang dihormati layak menjadi salah satu daripada beberapa ratus (setakat ini 197 sekolah perniagaan di seluruh dunia) untuk memperoleh akreditasi EQUIS.

Sekolah Perniagaan NUCB dan Eduniversal

Eduniversal mempunyai ranking yang dipilih oleh Dekan dari universiti dan sekolah dalam senarai 1,000. NUCB telah dipilih sebagai salah satu Sekolah Perniagaan yang terkenal di peringkat antarabangsa oleh Jawatankuasa Ilmiah Eduniversal.

Kedudukan

Kedudukan QS Global MBA 2024 mempunyai NUCB BS sebagai program MBA sepenuh masa #1 di Jepun dan #19 di Asia.

Akreditasi

Akreditasi EFMD EquisAkreditasi AMBAAkreditasi AACSB

Lokasi

  • Nagoya

    The NUCB Business School Global Leader Program Admissions Office 1-3-1 Naka-ku Nishiki Nagoya, Aichi, Japan

Soalan